2-ри курс Право (2009-2010)
Re: 2-ри курс Право (2009-2010)
Учебникът всъщност не е толкова обемен и се чете бързо. Все пак винаги може да провериш разработките във форума на legaltheory.
Блог: http://poslednaspirka.wordpress.com/
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
"Man can believe the impossible but can never believe the improbable." Oscar Wilde
И учебника, и разработките са супер неактуални. АП мн бързо се изменя, но това е положението. Кой каквото разбрал от лекции, разбрал ! 
http://www.books.bg/search/?qstr=%D0%B0 ... 0%B2%D0%BE
Не е като да няма актуални учебници...Защо ли учим по десетгодишен учебник... И защо ли си мисля, че изучаването на ЗАП е предмет вече на ИБДП.
Не е като да няма актуални учебници...Защо ли учим по десетгодишен учебник... И защо ли си мисля, че изучаването на ЗАП е предмет вече на ИБДП.
Колеги, днес някой яви ли се на психология? Как мина?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Бяхме в 272, писахме по две теми, които Гайдаров избра, различни за двете половини на залата. Изпитваше устно за тези, които имат желание. Каза, че на изпитът в 10ч. на 20-и февруари ще могат да се явят и хора, недоволни от оценките си, тъй като той няма да ги нанася още в протоколите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Мерси, колега! 
-
Bubulinka
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
А кога и как ще можем да разберем оценките си, за да стигнем до усещането за задоволеност или не?
Човек е това, в което вярва!
-
sly;)
- В началото бе словото
петъкBubulinka написа:А кога и как ще можем да разберем оценките си, за да стигнем до усещането за задоволеност или не?
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Отпадналите въпроси по МПП при проф.Видин важат и за писмения изпит, нали?
А кои са отпадналите въпроси
?
- Forever Thrash
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Аз знам за 11, 22, 23, 32, 36, 43, 3, 4, 71, 72, 73, че отпадат.kapac написа:А кои са отпадналите въпроси?
Колеги, някой от първи поток ще бъде ли така добър и услужлив да ми даде лекцията по АП за административноправния режим на земята? Благодаря предварително.
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- Grunge_Down
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Открих я: АПРежим на земята
Конституция: Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. Създадени за административно-правни режими.
Видове АПРежими на земята: 1. на урбанизираните територии (ЗУТ); 2. на земеделските територии (ЗСобственосттаПолзванетоЗЗ, ЗОпазванеЗемеделскитеЗ); 3.на горските територии (ЗГ); 4. на защитеноте територии (ЗЗТ).
Засилен АПРежим по ЗОЗЗ:
1.Същност на ЗЗ: чл.2(1) - предназначение, чл.2(3) - промяна на преднзначението, чл.3,4,5 - опазване на ЗЗ от увреждане, 7,8- възстановяване+подновяване качествата на ЗЗ, 11- рекултивация на ЗЗ
2.АПроцедура за промяна на предназначението (ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ):чл.17, 18, 19, 20, 20а, 27(1), 39, 40: Инициатива- Обл Управител (ако е в полза на Държавата) или Кмет (-ІІ- на общината); Министерството на замеделието и храните - комисия, която дава разрешение за повече от 50дка земя, ако са по-малко от 50дка - Комисия за земята, каквато има към всяка Областна Администрация; Отчуждаване и обезщетяване.
За нарушения на този режим - глоби
чл.45 - министърът на Земеделието и храните - Принудителни административни мерки отделно от глобите.
Конституция: Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. Създадени за административно-правни режими.
Видове АПРежими на земята: 1. на урбанизираните територии (ЗУТ); 2. на земеделските територии (ЗСобственосттаПолзванетоЗЗ, ЗОпазванеЗемеделскитеЗ); 3.на горските територии (ЗГ); 4. на защитеноте територии (ЗЗТ).
Засилен АПРежим по ЗОЗЗ:
1.Същност на ЗЗ: чл.2(1) - предназначение, чл.2(3) - промяна на преднзначението, чл.3,4,5 - опазване на ЗЗ от увреждане, 7,8- възстановяване+подновяване качествата на ЗЗ, 11- рекултивация на ЗЗ
2.АПроцедура за промяна на предназначението (ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ):чл.17, 18, 19, 20, 20а, 27(1), 39, 40: Инициатива- Обл Управител (ако е в полза на Държавата) или Кмет (-ІІ- на общината); Министерството на замеделието и храните - комисия, която дава разрешение за повече от 50дка земя, ако са по-малко от 50дка - Комисия за земята, каквато има към всяка Областна Администрация; Отчуждаване и обезщетяване.
За нарушения на този режим - глоби
чл.45 - министърът на Земеделието и храните - Принудителни административни мерки отделно от глобите.
Don't think you are, know you are!
Здравейте, колеги 
Някой дали ще е така добър да ме информира дали датите на този линк ( http://www.law.uni-sofia.bg/GS/default.aspx ) за януарската изпитна сесия са актуални ?
Специално ме интересуват датите за АП и Инф.Право за 16 гр. А по Инф. право дали ще бъда допуснат до изпита, ако не съм изпълнил задачките на проф.Кискинов през семестъра ?
Също така искам да попитам дали асистентът по Гражданско право за 16 гр. е Рая Христова, а по Конституционно право Мартин Белов.
Да, този семестър го пропуснах изцяло
Благодаря на всички, имащи желание да помогнат с малко информация и успех на сесията 
Някой дали ще е така добър да ме информира дали датите на този линк ( http://www.law.uni-sofia.bg/GS/default.aspx ) за януарската изпитна сесия са актуални ?
Специално ме интересуват датите за АП и Инф.Право за 16 гр. А по Инф. право дали ще бъда допуснат до изпита, ако не съм изпълнил задачките на проф.Кискинов през семестъра ?
Също така искам да попитам дали асистентът по Гражданско право за 16 гр. е Рая Христова, а по Конституционно право Мартин Белов.
Да, този семестър го пропуснах изцяло
The more I see of human beings
the more I like animals
the more I like animals
-
free_lander
- В началото бе словото
fank0_ , по-добре направи "задължителните" лекции и т.н. на Кискинов, иначе може да не те допусне до изпита ... доста вероятно всъщност
А колеги да питам аз някой има ли някакви материали за следните въпроси по АП (тези, които ги няма в легалтеори.орг
) Много ще съм му благодарен.
8. Администрация - организация и принципи на дейност
14. Действие на административните актове
37. Управление на транспорта, пътищата и съобщенията
40. Управление на здравеопазването
41. Управление на културата, спорта и туризма
44. Управление на правораздаването
45. Управление в областта на външните отношения
А колеги да питам аз някой има ли някакви материали за следните въпроси по АП (тези, които ги няма в легалтеори.орг
8. Администрация - организация и принципи на дейност
14. Действие на административните актове
37. Управление на транспорта, пътищата и съобщенията
40. Управление на здравеопазването
41. Управление на културата, спорта и туризма
44. Управление на правораздаването
45. Управление в областта на външните отношения