Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от La_Contessa »

_sonrisa_ написа:Дам, съпоставително есе. Но никак не ти го препоръчвам - ако при ЛИС няма много точни критерии за оценяване, то при есто няма Никакви - въпрос е на това, кой ще ти го прочете. да не говорим, че лично според мен, ако се напише както трябва, си е доста по-трудоемка работа.

Аз пък съм на обратното мнение. :P На т.нар. ЛИС имах 2-предв. изпит.
На редовния писах по цитатите- малко по обем, да си призная- не беше с някакви страшни термини, сложни думи, просто тезата си идваше като гледах цитатите. То всъщност като прочетеш цитатите бързо се сещащ на къде да тръгнеш, те просто носят различни страни на една идея...
Та мисълта ми е, че не е толкова страшно. Имах оценка, която дори не очаквах. Не е висока, но пък бях щастлива, че при първото писане на такова есе и то на КС изпит, аз успях :wink:
Наистина трябва и вкъщи да се пише, за да разбереш кой е най-подходящият формат за теб самия :flower:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право

Мнение от _sonrisa_ »

Да, напълно е възможно да имаш по-висока оценка на есето - аз не казвам нищо против него, просто подчертавам, че въпреки че и самият изпит по литература като цяло си е доста субективен, то при есето субективният фактор играе най-голяма роля, тъй като няма ясно определни критерии. ( перфектният пример - едно момиче, с което се запознах и беше ходило да си види рецензията на предварителния, ми каза, че единият проверяваш на есето и е писал 3,50, другият 5,75, а арбитърът накрая решил, че си е за 3,50 ;) )
Иначе естествено, че е по-добре да пишеш есето ако не си наясно с проблема, заложен в ЛИС. В крайна сметка така имаш поне няккаъв шанс за положителна оценка :)
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

Здравейте. Силно вероятно е въпросът ми вече да е бил зададен някъде из страниците на тази или друга тема, но броят им е леко отчайващ за цялостно четене, затова моля за извинение, ако повтарям някого.

Ще кандидатствам право (изненада!), но имам неяснота около ситуацията с образуването на средния успех по литература, който влиза в бала. Та - образуването на този среден успех по литература става като се вземат средно аритметично оценките от 9, 10, 11, 12 клас, доколкото разбрах, но не ми стана ясно къде отива оценката от матурата по БЕЛ. Тя влиза в образуването на средния успех за дипломата, но по какъв начин се отразява върху кандидатстването ми? Да речем, че имам годишни оценки 5, 6, 6, 6 (средно - 5.75), а на матурата изкарвам... 5.50, примерно. Какво се получава в такъв случай?
За историята не питам, защото втората ми матура ще е по английски.

Мерси :salute:
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Взима се по-високата оценка от дипломата и матурата, т.е. 5.75 в твоя случай.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Във всички случаи се взима по-високата оценка. Т.е ако успехът ти от училище е 5,75, а на матурата имаш 6.00 - ще вземата 6-цата :) ( и обратното съответно ако имаш по-ниска оценка на матурата , което най-искрено ме сумнява при положение, че ще се готвиш за изпит по литература, а матурата е.. смешна работа ) :)
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

Аз имах на матурата 5,97, а в училище ме оцениха на 5,75 и естествено ми взеха по-високата оценка :)
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

Благодаря за бързия отговор :)
gretenceto
В началото бе словото

Мнение от gretenceto »

Здравейте, наречете ме тъпа или не знам си каква още, ама аз се изнервих тотално вече!

НИКЪДЕ В САЙТА НА СУ НЕ ВИДЯХ КЪДЕ С КАКВО И КАК МОГА ДА КАНДИДАТСТВАМ ?!

Мисля, че този сайт може да спечели приз за най-неинформиращ сайт!!!

Помогнете ми бе хора ще откача съвсем вече! :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01:

Питам по-специално за филология или лингвистика (лингвистика хич не видях и да има).
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Е, хубава работа! Хайде, спри се вече... :|
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

gretenceto написа:Здравейте, наречете ме тъпа или не знам си каква още, ама аз се изнервих тотално вече!

НИКЪДЕ В САЙТА НА СУ НЕ ВИДЯХ КЪДЕ С КАКВО И КАК МОГА ДА КАНДИДАТСТВАМ ?!

Мисля, че този сайт може да спечели приз за най-неинформиращ сайт!!!

Помогнете ми бе хора ще откача съвсем вече! :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01: :Gigakach_01:

Питам по-специално за филология или лингвистика (лингвистика хич не видях и да има).
Отиваш в най-близкия образователно-информационен център, на ЦИО "Вектор" примерно и питаш.
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

търси тук : http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... obrazuvane

това е балообразуването по факултети- като цъкнеш на определен факултет ти излизат специалностите, от там вече действаш :P
gretenceto
В началото бе словото

Мнение от gretenceto »

Благодаря ти, много ми помогна! :roll:

Ама признайте все пак, че сайта е ТЪП ! :Gigakach_01:

Защо ли не дадат на някои студенти с информатика да направяй нов сайт ? :bounce: :cheers:

И още въпроси от мене:

Матурите по език признават ли се? Ако не, изпитите (пак по език) на какво ниво са горе-долу - А2, Б1, Б2? :shock:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Facebook
Изображение
Аватар
Adichka
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от Adichka »

Здравейте!
След въведените промени имам 2 въпроса, единия от който сте разисквали, но все пак и аз да питам..за прословутия изпит по журналистика знае ли се какво ще е балообразуването?
И още нещо.. за прием с матури, казаха, че от тази година ще са 70 специалностите, но никъде не пише кои са тези специалности, или поне аз съм доста кьорава и не виждам такава информация? :scratch:
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Не е изнесена официална информация и за двете. Не се знае все още и никой от тук не може да ти отговори.
Компютърни науки 1 курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”