Злодеи посегнаха на студент от „Призив”

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
argentinaso
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Злодеи посегнаха на студент от „Призив”

Мнение от argentinaso »

Абе, хора, вие нормални ли сте?!?!
Бeтон написа:И който ходи по стадиони, площади, други мелета, трябва да е наясно с последствията Решават да се правят на мъже, а сега ОХ, ОХ охххххх. Що мъ биха.
Бетоне, ти имаш ле политически убеждения? Смяташ ли за нормално да те бият заради политическите ти убеждения? Така ли разбираш демокрацията, бе?
Бeтон написа:Да ви бият, барем ви дойде акъла, но в това се съмнявам.Още много бой явно ще ядете.
Тва пък как въобще да го коментирам?!?! Това не е изказване на интелигентен и демократичен човек, а на лумпен!
И, за да стане ясно, аз съм част от "Призив", познавам Борис добре и макар да не споделям политическите му възгледи, никога не е давал повод някой да се държи лошо с него, камо ли пък да го напада! Никога не е натрапвал своите виждания, напротив даже - за разлика от някои хора в този форум проявява завидна търпимост към различните мнения. Но тук не става въпрос за това, а за фактът, че е нападнат от 4-ма души в гръб и са му нанесени 2 удара с тежък предмет в тила, че това нападение не е случайно, тъй като е предшествано от заплахи именно от хора, самоопределящи се като национал-социалисти.
Всеки нормален здравомислещ човек би трябвало да осъжда подобен акт на насилие независимо срещу кой е предприет. А какво остава за толерирането на цели групи, изповядващи човеконенавистни идеологии и съществуващи с цел да извършват подобни нападения?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

allshallperish написа:Като не си наясно и като не познаваш хората от първа ръка - по-добре си затвори устицата. И без това май си пиян.
Стига глупости. Утре съм на работа.
argentinaso написа:самоопределящи се като национал-социалисти.
Само да вметна, че и фашизма е отречен от човечеството :wink: :wink: :wink:

Въобщеее... тези 2 течения, явления или както щете са морални отживелици.

п.п. нямам политически убеждения. Не членувам в никоя партия. Пък и какъв е смисъла? 240 обират келепира.
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мхм, в "23 Септември" бил, а? Аз като писах в предшната им тема, че са комуняги, кой да ми повярва? :lol:
"Ляв активист" - аз като им знам на тези комуняги активността в какво се изразява, а като добавя към това и критично ниското им ниво им на интелигентност, нищо чудно да е предизвикал първичното у някого. Само да вметна и че съм виждал "леви актвивисти", на чиято агресия и простащина фашистчетата ни могат само да завидят.
ПП: Иначе специално тези от "23-ти" много дразнят, когато започнат да си лепят гадните лепенки навсякъде, включително съм виждал не една и в университета. Просташка им работа.
А и как нацапаха няколко хубави, пребоядисани стени в центъра със сърпове и чукове и с кухите си лозунги, ама за късмет пък сигурно точно тях никой не ги е подхванал с гьостерицата...
Knights of the Cross
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Tommy написа: ПП: Иначе специално тези от "23-ти" много дразнят, когато започнат да си лепят гадните лепенки навсякъде, включително съм виждал не една и в университета. Просташка им работа.
А и как нацапаха няколко хубави, пребоядисани стени в центъра със сърпове и чукове и с кухите си лозунги, ама за късмет пък сигурно точно тях никой не ги е подхванал с гьостерицата...

Тея ли са ?

Дано ги *** *** ...
Дано да *** *** всички, които мацат напред - назад и слагат лозунги по стените, където и да е.Отвратитлено е.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Аз искам само да вметна нещо към разсъжденията ви.
Пребит е човек. В гръб с палки от нападатели с числово превъзходство.
Това е отвратително. Независимо в коя група е, ляв или десен активист е и т.н.
Отвратително е, че никога няма наказани за такива актове на насилие и на насилниците им се разминава безнаказано. Още по-отвратително е, че насилието се приема за нормално, защото жертвата била еди-каква си. Всеки път е така. Независимо кой и какъв е нападнатият, винаги умните глави намират причина сам да си е виновен.
Това оправдаване на насилието няма да ни доведе до хубави работи.

Не споделям политическите възгледи на Борис, но това не означава, че не съм отвратена от това, което се е случило.
Борисе, стискам палци да се оправиш бързо!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Шепот написа:Аз искам само да вметна нещо към разсъжденията ви.
Пребит е човек. В гръб с палки от нападатели с числово превъзходство.
Това е отвратително. Независимо в коя група е, ляв или десен активист е и т.н.
Отвратително е, че никога няма наказани за такива актове на насилие и на насилниците им се разминава безнаказано. Още по-отвратително е, че насилието се приема за нормално, защото жертвата била еди-каква си. Всеки път е така. Независимо кой и какъв е нападнатият, винаги умните глави намират причина сам да си е виновен.
Това оправдаване на насилието няма да ни доведе до хубави работи.

Не споделям политическите възгледи на Борис, но това не означава, че не съм отвратена от това, което се е случило.
Борисе, стискам палци да се оправиш бързо!
+ 1
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Нека ги бият :cheers:
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Никой от нас не защитава насилието. Самият факт обаче, че в първия пост се изтъкват едновременно неговите "възгледи" и тези на нападателите му, като съществени относно съответната проява на насилие, подсказват за съвместна връзка.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Tommy написа:Никой от нас не защитава насилието. Самият факт обаче, че в първия пост се изтъкват едновременно неговите "възгледи" и тези на нападателите му, като съществени относно съответната проява на насилие, подсказват за съвместна връзка.
Значи нека не бият само тия, които нямат никакви политически пристрастия?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Tommy написа:Никой от нас не защитава насилието. Самият факт обаче, че в първия пост се изтъкват едновременно неговите "възгледи" и тези на нападателите му, като съществени относно съответната проява на насилие, подсказват за съвместна връзка.
+1
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

боя изгажда той не да разгражда той изгражда Изображение
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Побойниците май са от същия факултет... :( И не е съвсем ясно дали боят е точно на политическа основа. На каквато и да е, не се прави така, бе хора! :evil:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Tommy написа:Мхм, в "23 Септември" бил, а? Аз като писах в предшната им тема, че са комуняги, кой да ми повярва? :lol:
Познавам го. Свестно момче. Добронамерено. Емоционално. Има си възгледите, какво да го правиш. Сигурно наистина битието определя съзнанието.

Знам, че е бил заплашван. Знам, че се знае от кого. Не знам обаче защо заплашвалите не са си понесли последствията преди да изпълнят зканите си.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Lord написа:Не знам обаче защо заплашвалите не са си понесли последствията преди да изпълнят зканите си.
Всмисъл? Разкажи повече.
Криете много неща.

Този казус започва да става завързан. Явно не е обикновено ступване на улицата - фашисти срещнали комуняга и решили да го вкарат в "правата вяра" според тях. По всички личи вече, че е имало белег на организирано действие.

п.п. колкото до лепенките им... Виждал съм ги. Отвратителни са, а местата по които са ги лепили... нагло е :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
А за сърпа и чука - К*Р
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Всмисъл, че заплахата не е като да е позволена и не е като да не се преследва по разни начини. А подробности не знам.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”