Вечната тема за еднополовите бракове

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Вечната тема за еднополовите бракове

Мнение от Boromir »

Айде да вземете да се научите да правите разлика между свобода и слободия, а?
Изображение
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Bety_ написа:И как така ще сме либерални - луди ли сте. Даже ви казах, направо трябва да забранят и създаването на семейство от вегетарианци.
Това съвсем не е лоша идея! За да се развие едно дете правилно (физически и умствено), то се нуждае от протеини, които са налични единствено в месото. Ако родителите вземат да го хранят с треволяци и тофу, те го излагат на риск и следователно не са добри родители... също като гейовете... и в тази връзка НИКОЙ не отговори на този ми агрумент:
вечен студент написа: Едно дете (независимо дали е момче или момиче), за да израстне психически здраво, се нуждае и от майка, и от баща. Не може детето да вика "тате" на някаква "буч"-лесбийка с камуфлажни панталони и кубинки или да вика "мамо" на някакъв "феминизиран" гей с изскубани вежди и лакирани нокти и да не се деформира психически.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

MidwinterSun написа:
Свободният избор е ок. Всички го защитаваме, мисля. Въпросът е къде да поставим границата - дали там, където се обажда собственото ни отвращение, или там, където има реална вреда върху невинен човек.
Свободата да си отвратен от нещо ти е гарантирана от почти всяка конституция в света. И аз се възползвам от нея щом става дума за педераси...
Но това да съм против дадените им права и свободи ще продължи докато се случи така, че човек освен свободно да може да избира сексуалните си партньори, политическите си идеи, любимия отбор, вечерята си и т.н....да може да избира и с какво точно да си вреди...например...или да си купи оръжие (стига да не го използва за престъпления естествено).
Те това е привилегия...привилегията да можеш да боцкаш, човек от твоя пол в аналния отвор + открито да изявяваш желанието ти цялата планета да е съставена от боцкащи техния си пол в аналния отвор + да искаш, в това да възпитаваш бъдещи поколения, а да нямаш право да бодеш собствената си вена...например...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

allshallperish написа:И за който не разбра кво има предвид Дичоу - твърдо против осиновяването на деца от гей-двойки.
въпреки двойния пост...
Плийз...не се опитвай да говориш вместо мен...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Ох, моля ви се. Имам една позната заклет вегетарианец - тя дава на 6 годишното си момиче да яде каквото му се иска. Наистина смятате ли, че всички вегетарианци са толкова изтрещяли, че да си хранят децата само с треволяци? Това, че си решил да не ядеш месо ангажира само теб и никой друг.

ПП: Детето е 1 клас и е доста по-напред от връстниците си по мое скромно мнение.

Дичоу, кой пък говори вместо тебе ?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Дичоу написа:
pora_e_priqtel написа:
Дичоу написа:За да съм напълно наясно какво каза, Поре...Ти за или против си поставянето под общ знаменател на свободите на изява и практикуване на своя житейски избор на наркомани и хомосексуалисти...или подкрепяш само тази на вторите?
И така и никой не показва аргументи за това едното да е толерирано, а другото не...
За поставянето под общ знаменател на правата и свободите на двете групи хора съм, стига тези права и свободи да не накърняват правата и свободите на останалите. Не мисля, че наркоманите трябва да бъдат наказвани заради това, че ползват наркотици. Трябва да бъдат наказвани трафикантите.

И не, не искам да поставям гейовете и лесбийките в привилегирована позиция. Искам в равностойна, нищо повече.
Виж...недолюбвам и хомосексуализма и прекомерната употреба на наркотици. Но съм склонен да приема свободното практикуване на кое да е от двете, ако аршина и аргументите, според които това е определено за законно и морално се прилагат във всички елементи на свободния човешки избор...
Сиреч ако положението в обществото на хомосексуалистите е еднакво с това на всеки, който реши да прави нещо с живота си, което не вреди на околните...то и аз ще ги приема.
Ето, че има начин да намерим общ език :)

(Нямам предвид това, което си мислите, перверзници! :P )
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Дааа...и аз си мислех да завърша поста с това, че все пак има хора, които действително се опитват дискутират, а не просто да подхвърлят каквото им хрумне и да се заяждат...
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Хмммм... Аз едно не разбрах само - искате да им се позволи граждански брак или църковен?
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

allshallperish написа: Наистина смятате ли, че всички вегетарианци са толкова изтрещяли, че да си хранят децата само с треволяци?
All, това с вегетарианците беше шега... :lol: И без друго тази тема отдавна зацикли... както бяха зациклили и предходните, посветени на същия проблем...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Paschendale написа:Хмммм... Аз едно не разбрах само - искате да им се позволи граждански брак или църковен?
Църковен - Ортодоксалната ни църква ще го позволи през ******************.

Граждански - Обществото няма да го позволи. Законите още повече.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Църковен според мен е абсурдно. Едно, че е невъзможно, второ, че по мое мнение мен църквата с нейните закони не е нужно да се закача.

А за привилегията попитах, защото аз под привилегия разбирам някакво право, нещо, което поставя даден човек в по-облагоприятствано положение от друг човек. Та в този смисъл, позволяването на гей-браковете (и както уточнихме, гражданските бракове) по какъв начин е привилегия спрямо всички останали хора, които също имат право да сключват брак помежду си, стига той да е между мъж и жена.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Ортодоксалната, а представяш ли си католическата как ще го позволи :lol: :lol: :lol: Безмислен спор водим според мен, либералите казват да, консервативните казват не. Мен ми е интересно колко от вас наистина защитават тезата, че на гейовете трябва да се разреши бракосъчетание и правото да осиновяват деца и колко от вас само да си "чешат езиците"...
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

MidwinterSun написа: А за привилегията попитах, защото аз под привилегия разбирам някакво право, нещо, което поставя даден човек в по-облагоприятствано положение от друг човек. Та в този смисъл, позволяването на гей-браковете (и както уточнихме, гражданските бракове) по какъв начин е привилегия спрямо всички останали хора, които също имат право да сключват брак помежду си, стига той да е между мъж и жена.
И аз ти обясних...би ги привилегировало спрямо други групи хора, чието право на свободен житейски избор е поставено извън закона и няма особено голяма обществена подкрепа, каквито са наркоманите например.
И за да е по-ясно: и хомосексуалните бракове и наркоманията са незаконни и до известна степен отхвъляни обществото. Ако само едното стане законно, то това ще е акт, който затвърждава дискриминацията спрямо свободния избор на другото...
Сиреч цялата ви теория, че е либерално, неконсервативно, модерно, хуманистично и толерантно да се позволят педераските бракове не може да е валидна само за тях. Либерално, неконсервативно, модерно, хуманистично и толерантно е да се премахне и незаконния статут на употребяващите наркотици.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ей, изтървах да чета, и изгубих докъде бях стигнал... :(

Аре пуснете нова тема, а тази да я локнете, да съм в час... плс...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Защо така изместихте темата? Какво общо има това, дали гейовете са обществена опасност, с правото им да сключват брак. Бракът е предпоставка за семесйтво. Гейовете нямат възможността да създадат семейство. Не е редно и да осиновяват деца, защото осиновеното дете в такъв случай ще бъде лишено от възможността да израстне в нормално семейство. На много двойки се отказва осиновяването на деца, защото това не е като да си вземеш куче. Основна функция на брака е, той да произведе деца, чието благополучие да е гарантирано до толкова, до колкото е възможно. Твърде дълга е темата за осиновяването на деца от гей двойки и не мисля, че тук е мястото да давам аргументите си и по нея. Факт обаче според мен е, че бракът е предпоствка за раждането на деца. Тъй като гейовете няма как да имат да деца(освен при лесбийките процедурите инвитро, които са изключително скъпи и с минимален шанс за успех), то те няма как и да направят семейство. Щом няма как да направят семейство, на тях не следва да им се полага правото да влизат един с друг в граждаснки брак.
Заключено

Обратно към “Мнения”