География-програма

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kirrara
Драскач

Re: География-програма

Мнение от kirrara »

За първи път чувам за този сборник на изд. Атласи :?
И да...за СУ важи учебникът на Славейков :wink:
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

aMoPe написа:Хммм ... сега като прочетох тоя форум и се отчаях ... моя сборник е на изд. Атласи ... И мога ли да се подготвям от него? Задължително ли трябва да си закупя сборника на Славейков? :cry: защото ако е така, трябва да го поръчам още сега ..
Споко, и аз г/д по това време разбрах, че уча по грешен учебник(само че на Каракашев). Въпреки това успях да си науча 14 от 20 теми(тогава бяха толкова темите), така че не се отчайвай. If there is a will, there is a way :) Времето е предостатъчно. Взимаш учебника - учиш ! Просто е. :) Хайде успех! Ако има въпроси, може да се обръщате директно към мен. :)
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

KRSOne написа:
aMoPe написа:Хммм ... сега като прочетох тоя форум и се отчаях ... моя сборник е на изд. Атласи ... И мога ли да се подготвям от него? Задължително ли трябва да си закупя сборника на Славейков? :cry: защото ако е така, трябва да го поръчам още сега ..
Споко, и аз г/д по това време разбрах, че уча по грешен учебник(само че на Каракашев). Въпреки това успях да си науча 14 от 20 теми(тогава бяха толкова темите), така че не се отчайвай. If there is a will, there is a way :) Времето е предостатъчно. Взимаш учебника - учиш ! Просто е. :) Хайде успех! Ако има въпроси, може да се обръщате директно към мен. :)
Хахахх аз разбрах същото сега декември :lol: Как ще е предостатъчно времето? Не знам горе-долу за колко дни повечето успяват да научат една тема, но при мен отнема доста време :roll: (чисто зубрене- друг начин за запомняне на цялата тази информация не виждам) Започнах да уча от учебника на Славейков, само че се чудя как ще напиша 10 листа тема, като там едната е горе-долу по 5-6 листа. Трагедия е иначе.. надявам се да успея да науча 7-8 теми до 7ми (засега зная 3 :lol: ) и отивам на късмет.. взех че се записах за всички изпити по география, така че се надявам все на някой от 3те да успея.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Аз една тема я учих за 6-7 дни макс. Ако все пак мислиш, че няма да ти стигне времето учиш 5 теми, ама поне гледай да е като хората. Така измениха системата, че... няма да влезе този, който не иска! Максимално сте улеснени тази година, няма от какво да се оплаквате ;) Хората преди са имали по 25 теми и само 1 шанс :?
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

Ако кандидатствам само с изпит по география за тези всичките специалности ми важи изпита:
Философия,
История и география,
Социални дейности,
Неформално образование,
География и биология,
География,
Геология,
Предучилищна и начална училищна педагогика,
Социална педагогика,
Специална педагогика,
Логопедия,
Физическо възпитание и спорт
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

и то всъщност с тея работи освен един учител друго на дали ще стане :|
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

другият вариянт е да останеш в университета да преподаваш...
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

Геология май е най-добре.
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

Mirellla написа:Прегледах специалностите,за които може да се кандидатства само с изпит по география и те са "география" ; "геология" ; "география и история"; "география и биология" и се чудя тея специалности един ден човек като ги завърши какви перспективи има с тях освен да стане учител :( Затова се интересувам как стоят нещата с прехвърлянето в геолого-географския факултет. Готвя се за изпита по география и ако случайно вляза с тея специалности ме интересува как мога да се прехвърля следващата година в друга специалност като например "регионално развитие и политика"
тука някой ще може ли да отговори :roll: за това прехвърляне за какво става въпрос
Аватар
aMoPe
В началото бе словото

Мнение от aMoPe »

Еее. как само учител.. ами социални дейности .. геология? :?
You must be the change you wish to see in the world!
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

Здравейте, сладури и сладурковци! Надявам се догодина да минем на колеги :) И аз съм за ГГФ. Исках да ви попитам нещо, понеже някой ми каза, че за география (и история) има ограничение за страниците, от 9 до 12 ръкописни естествено. Каза ми го позната, която ходи на курс в СУ по история. Вие знаете ли нещо по въпроса?
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

В УНСС с география само тест ли е,защото гледам че там е модул и включва математика и БЕЛ,или може само с тема по география както в СУ
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Три модула включва изпитът в УНСС... Няма тема, както в СУ.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

@Dragi_GosTi - прехвърлянето е възможно, но не знам какви са условията. Това, в което съм сигурен е, че след като се прехвърлиш ще трябва да си вземеш всички изпити от първи курс едновременно с тези от втори(ако се преместиш след първата година).

@danchence - това за 9-12 страници е най-голяма глупост, която съм чувал. Ограничение за обем - НЯМА. 1. Не виждам как ще успееш да запълниш структурата на теми като Води, Югозападен регион, Климат и т.н. в този обем. 2. Всеки пише по различен начин, с различна големина на шрифта и т.н. За това просто не виждам как може да има критерий, звучи ми МАЛОУМНО. Но нищо чудно...

ПС: Аз едно не мога да разбера, защо всички искат да се местят. Имате предостатъчно време, седнете си на д-тата и учете сериозно, както правят повечето хора. Едно местене ще ви струва много повече усилия, пот и труд отколкото здравото учене сега. Да не говорим, възможността за това изобщо не е гарантирана 100%. Но вие си знаете, аз само ви съветвам. :) Успех !
Mirellla
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Mirellla »

Вход с матура за 2/3 от специалностите в СУ

Две трети от общо 96 специалности в СУ "Свети Климент Охридски" ще приемат с оценката от матура, стана ясно във вторник, пише "Стандарт". Останалите факултети пък ще вървят към максимално олекотяване на входния изпит.

2/3 от специалностите не е никак малко, но все пак кога ще стане ясно за кои точно специалности? Мен разбира се ме интересува дали матурата по география ще се зачита? Някой ако знае нещо нека сподели :)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”