И да...за СУ важи учебникът на Славейков
География-програма
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: География-програма
За първи път чувам за този сборник на изд. Атласи
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Споко, и аз г/д по това време разбрах, че уча по грешен учебник(само че на Каракашев). Въпреки това успях да си науча 14 от 20 теми(тогава бяха толкова темите), така че не се отчайвай. If there is a will, there is a wayaMoPe написа:Хммм ... сега като прочетох тоя форум и се отчаях ... моя сборник е на изд. Атласи ... И мога ли да се подготвям от него? Задължително ли трябва да си закупя сборника на Славейков?защото ако е така, трябва да го поръчам още сега ..
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Хахахх аз разбрах същото сега декемвриKRSOne написа:Споко, и аз г/д по това време разбрах, че уча по грешен учебник(само че на Каракашев). Въпреки това успях да си науча 14 от 20 теми(тогава бяха толкова темите), така че не се отчайвай. If there is a will, there is a wayaMoPe написа:Хммм ... сега като прочетох тоя форум и се отчаях ... моя сборник е на изд. Атласи ... И мога ли да се подготвям от него? Задължително ли трябва да си закупя сборника на Славейков?защото ако е така, трябва да го поръчам още сега ..
Времето е предостатъчно. Взимаш учебника - учиш ! Просто е.
Хайде успех! Ако има въпроси, може да се обръщате директно към мен.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Аз една тема я учих за 6-7 дни макс. Ако все пак мислиш, че няма да ти стигне времето учиш 5 теми, ама поне гледай да е като хората. Така измениха системата, че... няма да влезе този, който не иска! Максимално сте улеснени тази година, няма от какво да се оплаквате
Хората преди са имали по 25 теми и само 1 шанс 
- Dragi_GosTi
- В началото бе словото
Ако кандидатствам само с изпит по география за тези всичките специалности ми важи изпита:
Философия,
История и география,
Социални дейности,
Неформално образование,
География и биология,
География,
Геология,
Предучилищна и начална училищна педагогика,
Социална педагогика,
Специална педагогика,
Логопедия,
Физическо възпитание и спорт
Философия,
История и география,
Социални дейности,
Неформално образование,
География и биология,
География,
Геология,
Предучилищна и начална училищна педагогика,
Социална педагогика,
Специална педагогика,
Логопедия,
Физическо възпитание и спорт
- Dragi_GosTi
- В началото бе словото
и то всъщност с тея работи освен един учител друго на дали ще стане 
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
другият вариянт е да останеш в университета да преподаваш...
- Dragi_GosTi
- В началото бе словото
Геология май е най-добре.
- Dragi_GosTi
- В началото бе словото
тука някой ще може ли да отговориMirellla написа:Прегледах специалностите,за които може да се кандидатства само с изпит по география и те са "география" ; "геология" ; "география и история"; "география и биология" и се чудя тея специалности един ден човек като ги завърши какви перспективи има с тях освен да стане учителЗатова се интересувам как стоят нещата с прехвърлянето в геолого-географския факултет. Готвя се за изпита по география и ако случайно вляза с тея специалности ме интересува как мога да се прехвърля следващата година в друга специалност като например "регионално развитие и политика"
Еее. как само учител.. ами социални дейности .. геология? 
You must be the change you wish to see in the world!
Здравейте, сладури и сладурковци! Надявам се догодина да минем на колеги
И аз съм за ГГФ. Исках да ви попитам нещо, понеже някой ми каза, че за география (и история) има ограничение за страниците, от 9 до 12 ръкописни естествено. Каза ми го позната, която ходи на курс в СУ по история. Вие знаете ли нещо по въпроса?
- Dragi_GosTi
- В началото бе словото
В УНСС с география само тест ли е,защото гледам че там е модул и включва математика и БЕЛ,или може само с тема по география както в СУ
Три модула включва изпитът в УНСС... Няма тема, както в СУ.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
@Dragi_GosTi - прехвърлянето е възможно, но не знам какви са условията. Това, в което съм сигурен е, че след като се прехвърлиш ще трябва да си вземеш всички изпити от първи курс едновременно с тези от втори(ако се преместиш след първата година).
@danchence - това за 9-12 страници е най-голяма глупост, която съм чувал. Ограничение за обем - НЯМА. 1. Не виждам как ще успееш да запълниш структурата на теми като Води, Югозападен регион, Климат и т.н. в този обем. 2. Всеки пише по различен начин, с различна големина на шрифта и т.н. За това просто не виждам как може да има критерий, звучи ми МАЛОУМНО. Но нищо чудно...
ПС: Аз едно не мога да разбера, защо всички искат да се местят. Имате предостатъчно време, седнете си на д-тата и учете сериозно, както правят повечето хора. Едно местене ще ви струва много повече усилия, пот и труд отколкото здравото учене сега. Да не говорим, възможността за това изобщо не е гарантирана 100%. Но вие си знаете, аз само ви съветвам.
Успех !
@danchence - това за 9-12 страници е най-голяма глупост, която съм чувал. Ограничение за обем - НЯМА. 1. Не виждам как ще успееш да запълниш структурата на теми като Води, Югозападен регион, Климат и т.н. в този обем. 2. Всеки пише по различен начин, с различна големина на шрифта и т.н. За това просто не виждам как може да има критерий, звучи ми МАЛОУМНО. Но нищо чудно...
ПС: Аз едно не мога да разбера, защо всички искат да се местят. Имате предостатъчно време, седнете си на д-тата и учете сериозно, както правят повечето хора. Едно местене ще ви струва много повече усилия, пот и труд отколкото здравото учене сега. Да не говорим, възможността за това изобщо не е гарантирана 100%. Но вие си знаете, аз само ви съветвам.
-
Mirellla
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Вход с матура за 2/3 от специалностите в СУ
Две трети от общо 96 специалности в СУ "Свети Климент Охридски" ще приемат с оценката от матура, стана ясно във вторник, пише "Стандарт". Останалите факултети пък ще вървят към максимално олекотяване на входния изпит.
2/3 от специалностите не е никак малко, но все пак кога ще стане ясно за кои точно специалности? Мен разбира се ме интересува дали матурата по география ще се зачита? Някой ако знае нещо нека сподели
Две трети от общо 96 специалности в СУ "Свети Климент Охридски" ще приемат с оценката от матура, стана ясно във вторник, пише "Стандарт". Останалите факултети пък ще вървят към максимално олекотяване на входния изпит.
2/3 от специалностите не е никак малко, но все пак кога ще стане ясно за кои точно специалности? Мен разбира се ме интересува дали матурата по география ще се зачита? Някой ако знае нещо нека сподели