Георги, ти си един словесен терорист!
Обещавам съвсем скоро да прочета втората половина от мнението ти. Малко ме учуди това, че в края се обявяваш против гей-браковете. В първата половина ми се стори, че тезата ти води към подкрепа за тях. Ще чета и нататък де
Иначе в този случай съм 100% съгласен с Ели.
Тъй като тмата е специално за хомосексуалните бракове, се обявявам за. Смятам, че всички пълнолетни, правоспособни, правосубектни и деликтоспособни индивиди имат право да сключват брак с когото си пожелаят, стига въпросният човек да е съгласен. Не мисля, че на хомосексуалистите трябва да се отказват правата, произтичащи от брака, като законовоустановено право да разчитат на подкрепа от съпруга и да оказват такава, както и правото на собственост върху имотите.
По въпроса за осиновяването на деца от хомосексуалисти все още нямам изградена позиция поради недостатъчна информация. Засега ми се струва, че това по-скоро би имало отрицателен ефект върху изграждането на личността на детето, тъй като то се нуждае от класически модели за подражание, каквито са майката (жена) и бащата (мъж) и които е желателно да не са пияници, наркомани, насилници, изроди или хора, които не му обръщат достатъчно внимание.
Та равносметката досега при мен е:
* Хомосексуални бракове - за
* Осиновяване на деца от хомосексуалисти - скептичен неутралитет