Аватар
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Аватар
Абе Иринчи, филмът си е един и същ, без значение дали ще пожъне комерсиален успех или не.
Не съм го гледал, ама я ми кажете защо е най-скъпоструващият филм досега? Ефектите не са ли предимно компютърни? Кое струва толкова скъпо? Щото си спомням, че за "Титаник" бяха направили копие май в естествен размер на задната половина на кораба, което потопиха в специално построен за целта басейн. Какво е оскъпило толкова продукцията на "Аватар"?
Не съм го гледал, ама я ми кажете защо е най-скъпоструващият филм досега? Ефектите не са ли предимно компютърни? Кое струва толкова скъпо? Щото си спомням, че за "Титаник" бяха направили копие май в естествен размер на задната половина на кораба, което потопиха в специално построен за целта басейн. Какво е оскъпило толкова продукцията на "Аватар"?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Зависи. Ако питаш Холмарк, не са. 
- Bety_
- Летящите Пръсти
Порчо, човекът просто се е забавлявал, а това винаги е скъпо - “Получих шибаните си пари, казва Камерън. Беше време да си играя.”
Виж статията, която Midwinter беше линкнала: http://e-vestnik.bg/7982/kak-se-rodi-avatar/
Виж статията, която Midwinter беше линкнала: http://e-vestnik.bg/7982/kak-se-rodi-avatar/
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Каква е връзката?MERCES_LETIFER написа:Отвратително.
Сега вече наистина знам, че няма да го гледам.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Не обичам да гледам филмите, които всички гледат...
Това си е мое лично мнение и всички много ме упрекват за това, но... се дразня на такъв тип всеобсебващи, истеризиращи масови любимци (било то книги или филми). Не мисля, че щом всички са луднали по него, има за какво -- напротив, мисля обратното. Но не ми се спори за пореден път на тази тема... просто така си процедирам (:
Тъкмо за мен ще има по-хубави филми, докато всички се тълпят да сипят още парички в джобчето на Камерън. За мен такива хора не са творци, а продавачи.
Това си е мое лично мнение и всички много ме упрекват за това, но... се дразня на такъв тип всеобсебващи, истеризиращи масови любимци (било то книги или филми). Не мисля, че щом всички са луднали по него, има за какво -- напротив, мисля обратното. Но не ми се спори за пореден път на тази тема... просто така си процедирам (:
Тъкмо за мен ще има по-хубави филми, докато всички се тълпят да сипят още парички в джобчето на Камерън. За мен такива хора не са творци, а продавачи.
Bety_ написа:Порчо, човекът просто се е забавлявал, а това винаги е скъпо - “Получих шибаните си пари, казва Камерън. Беше време да си играя.”![]()
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Иринчи, виж това, може да ти помогне 
Peace is a lie. There is only passion.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Avatar не е най-скъпо струващият филм. (: Най-скъп е Pirates of the Caribbean: At World’s End, ако не се лъжа. Spider-man 3, както и някой от Хари Потъровците също бяха по-скъпи. Официално самата продукция е струвала към 230 милиона. Иначе отделно от Фокс са се охарчили към 100-150 милиона за "global marketing". (:pora_e_priqtel написа:Не съм го гледал, ама я ми кажете защо е най-скъпоструващият филм досега?
http://profit.bg/news.php?id=59463
Радиото на Ватикана нарича касовия филм "по-скоро безобиден", който не може да се определи като шедьовър на научната фантастика.
Мощно нахранен.
Мощно нахранен.

- Methuselah
- Легендарен флуудър
т'ва е мноо яко 
- Прикачени файлове
-
- (186.91 KiB) Свалено 52 пъти
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Пуснал съм го 10 поста назад. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Високотехнологичната триизмерната фантастика "Аватар" бе големият победител на наградите "Златен глобус" (GoldenGlobes.org).
Филмът бе отличен като най-добра драма, а режисьорът Джеймс Камерън - за най-добър режисьор.
Лентата бе фаворит преди всичко заради революционните си специални ефекти и въображението, с което е замислена природата на планетата Пандора.
Зад кулисите Камерън заяви, че именно в 3D-то е бъдещето на киното и победата на филма му "дава зелена светлина" и на други режисьори да мислят творчески в тази насока.
Научнофантастичният епос гони по петите предишния хит на Камерън от 1997 г. "Титаник", след като счупи рекорда за най-бърз милион.
Оценката на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд (HFPA), която дава наградите, затвърждава водещите му позиции за "Оскар"-ите, към които днешните награди са още по темата
VESTI.BG
LOLZZZZZ

Филмът бе отличен като най-добра драма, а режисьорът Джеймс Камерън - за най-добър режисьор.
Лентата бе фаворит преди всичко заради революционните си специални ефекти и въображението, с което е замислена природата на планетата Пандора.
Зад кулисите Камерън заяви, че именно в 3D-то е бъдещето на киното и победата на филма му "дава зелена светлина" и на други режисьори да мислят творчески в тази насока.
Научнофантастичният епос гони по петите предишния хит на Камерън от 1997 г. "Титаник", след като счупи рекорда за най-бърз милион.
Оценката на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд (HFPA), която дава наградите, затвърждава водещите му позиции за "Оскар"-ите, към които днешните награди са още по темата
VESTI.BG
LOLZZZZZ
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Не е взел за най-добра песен и за най-добра музика?
Но е взел за най-добра ДРАМА!? WTF?!
Филмът има чудесна песен и чудесна музика, също мога да се съглася и за режисьора, но това за драмата ...
Но е взел за най-добра ДРАМА!? WTF?!
Филмът има чудесна песен и чудесна музика, също мога да се съглася и за режисьора, но това за драмата ...
~ Кътчето ~
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
При наградите Златен глобус се дават две награди за най-добър филм - за драма и за комедия/мюзикъл (има и отделни награди за анимация и за чуждоезични филми, както и за филми, направени направо за излъчване по телевизията). Т.е. екшън, трилър, драма, хорър - всичко спада към общото "драма", не го разбирайте буквално. 
Наградата за най-добра песен е отишла при "The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)" – Crazy Heart, Music & Lyrics By: Ryan Bingham and T Bone Burnett, а за score - Michael Giacchino - Up.
Наградата за най-добра песен е отишла при "The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)" – Crazy Heart, Music & Lyrics By: Ryan Bingham and T Bone Burnett, а за score - Michael Giacchino - Up.