Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от Eluveitie »

Според мен по-добрите журналисти са в печатните, а не в електронните медии. И нямам предвид масовите 24 часа, Труд или излишно скандалният "Галерия", а в. Капитал. Там дори и най-непросветеният би забелязал огромната разлика в начина на подбор и отразяване на новините. Подобни медии са на изчезване от българския медиен пазар, защото не истината, а скандалът и евтината сензация продават повече...точно по тази причина нашумелият напоследък Боби Цанков стана посмъртно журналист. Според мен няма лице от българския телевизионен екран, което да представя истинската, достоверна журналистика, защото това не е в интерес на собствениците на дадената медиа (фирми и холдинги с неясен произход, чиито собственици са бивши или настоящи политици избрали този начин, за да упражняват натиск върху определени хора). В днешно време сензацията може да те направи известен, но не и журналист.
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Също хубав и предлагащ сравнително високо нива на журналистика е вестник Сега.
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Не един вестник и не една медия имат добри попадения.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Tancheto_
В началото бе словото
Специалност: jurnalistika

Мнение от Tancheto_ »

kalioo написа:Да се утроява ще е най-добре.Но да вкарат и втора част на изпита,в която да се пише суха информация както на устния с няколко въпроса.В сегашния си вариант е много субективно.Миналата година си харесвах темите,имах 2-3 запетайки,един пълен член и оценки 3.10 и 3.13.Тази година пак ще се пробва ...
ШОК и ухасТ :lol: незнам започвам да се чувствам странно с наближаването на всичко- изпити,курсове ..бла,бла.Лично аз бях миналата година на предварителен без подготовка, за проба и изкарах 4.80 така и не си видях работата ,но това за 2,3 запетаи и членуването направо ме разтърси ...не вярвам ,че и аз не съм имала някакви такива грешки в работата си пък оценката беше много положителна ..Тази година се надявам да е още по- положителна :lol: :)
Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
zoritooooo
В началото бе словото

Мнение от zoritooooo »

хммм...на 100% ли е сигурно,че устният изпит отпада,тъи като в сайта на софийския университет е насрочена дата дори...също така и в колонката за оформяне на бала фигурира ?????????
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

И аз това се чудя! :roll: Но пък ще разберем, когато дойдат справочниците. Там би трябвало да пише всичко. И се надявам да не дойдат през март :) :) , а както си беше обявено - в началото на февруари. :D
You can never go too far...
zoritooooo
В началото бе словото

Мнение от zoritooooo »

I hope so :) иначе ,ако някой има информация :lol:
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Къде е въпросната насрочена дата за устен изпит? :o

И къде е "новото" балообразуване? :o
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
zoritooooo
В началото бе словото

Мнение от zoritooooo »

мммм да,моя грешка наистина :D хах ,само нз дали да се радвам или не,устният си беше доста важен компонент отсяващ много точно,а сега.....почвам леко д а се притеснявам ............ :?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Оценяването във всички случаи е субективно, колкото и каквито и да са изпитите. Така че имайте хъс, покажете най-доброто, на което сте способни и таете надежда творението ви да допадне на проверяващите. :wink:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Мнение от Becksy »

The_iMMortal_f,Бблагодаря за отговора. :)
Покоментирахте Венета...ок! :) Аз не виждам нищо лошо жена или мъж да покаже половите си белези в някое списание или по телевизията-право на личен избор,нали така? :) Иии..това не го прави по-малко кадърен журналист,орач,певец и т.н.
Та,обсъдихте Венета,а какво е мнението ви за Карбовски? :)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
nevinnata
В началото бе словото
Специалност: kandidat student

Мнение от nevinnata »

Здравейте!!
Новичка съм в тоя форум ,но имам един мноого важен въпрос!Тъй като искам да кандидатствам журналистика (и се готвя разбира се :lol: ) , но днес прочетох нещо,което ме обезкуражи .... Вярно ли е, че за да кандидатстваш оценката по БЕЛ трябва да е минимум 4.00 тъй като моята е 3.75 (кофти учител ако ме разбирате :x ) В такъв случай има ли смисъл да се явявам на изпити ????Моля за помощ!!!!!
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Да, оценката ти трябва да е минимум 4. Но мисля, че се взима по-високата оценка от дипломата и матурата. Т.е. Ако на матурата искараш повече от 4 ще се вземе тази оценка.
Компютърни науки 1 курс
nevinnata
В началото бе словото
Специалност: kandidat student

Мнение от nevinnata »

Неприятното е ,че аз нямах матура :x
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки