Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: Комунизмът-чумата на човечеството

Мнение от Paschendale »

Сериозно, не виждам докъде ще стигнем... Ти си имаш мироглед, аз също. Не защитавам комунизма, ако не си забелязал, просто изтъкнах добрите му страни. Но също така явно не си привърженик на моята идеология, така че по нататъшен спор би бил абсолютна загуба на време... Вярвай си в идеите, няма лошо, но не виждам смисъл да си губя времето със загубени каузи като това да се опитвам да отворя на слепия очите. Панта рей...
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Paschendale написа:
Baggins написа:ОК...и какво следва от този факт? Че сме яката по-умни от "тъпите американци от европейци", но някак си историята ни прецаква, така ли? :geek:

Казах го вече - грешно място, грешно време. Просто изказвам факта, че ние сме стигнали края на феодалния строй няколко века преди останалите европейци, което се дължи на стратегическото място на което се намира България, залегналите в историята ни традиции и силната българщина която е поддържала духа на средностатистическия човек от онова време... А това че сме по-велики от останалите, няма да изпадам в подробности защото pora_e_priqtel тоя път ще си ме банне, но да, по-велики сме... Не си ли се замислял някога защо изобщо се казваме БългАРИЯ.... Арийска кръв тече във вените ни момко, просто ти още не си го осъзнал. След тоя пост ще има километрична опашка опитваща се да ме изкара психопат, но не можете да оспорите факта че сме велик народ...

E, как. Да знаеш само колко българи обожават оперни арии...и опера като цяло, де. :bounce: :rabbit:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Paschendale написа:Сериозно, не виждам докъде ще стигнем... Ти си имаш мироглед, аз също. Не защитавам комунизма, ако не си забелязал, просто изтъкнах добрите му страни. Но също така явно не си привърженик на моята идеология, така че по нататъшен спор би бил абсолютна загуба на време... Вярвай си в идеите, няма лошо, но не виждам смисъл да си губя времето със загубени каузи като това да се опитвам да отворя на слепия очите. Панта рей...
Не съм казал, че защитаваш нещо. Просто споменах, че да казваш, че "комунизмът има добри страни" лежи единствено върху пълно НЕпознаване на историята и фактите.
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

От целия този разговор /както и от всички подобни/, запълнен с исторически и идеологически профанизъм, става ясно едно нещо - основната заблуда на повечето хора се изразява в безумната представа, че изборът на човечеството за обществено устройство се свежда до тоталитаризъм и представителна демокрация, съчетана с пазарен фундаментализъм :roll: Комунисти и антикомунисти, пишман демократи и пишман тоталитаристи, арийци и славянофили, както и някакви странни съчетания между изброените - дрънкат ли дрънкат, сипят огромно количество клишета, митове, хиперболи и фантасмагирии... Като коне с капаци, всеки от които настоява неговият ограничен светоглед да е абсолютен и универсален. Да се чудиш как човечеството оцелява, че даже спорадично се развива :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Арийска кръв тече във вените ни
Говори за себе си, аз нямам нищо общо с индийските завоеватели от 15 в. пр. хр. За сметка на това предците на мургавите ми комшии от женския пазар са именно такива. Щом се сравняваш с тях, не мога да направя нищо освен да покажа толерантното си разбиране към твоя етнос и език. Радостен съм, че имаме поне един събрат на Азис и Кондьо във форума. Забележително! И мултикултурно! ;)
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Ти на мен ли говориш, или наркотиците днес са ти дошли в повече?
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

На теб. ;) Сериозно, трезвен съм, нямам нищо против ромите, така че няма от какво да се срамуваш пред мен.

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Paschendale написа:Ти на мен ли говориш, или наркотиците днес са ти дошли в повече?
:lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Ама...това някаква нова шега ли е? Как пък реши че съм представител на тая сган?
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Арииците сте индиици, ромите сте индиици също. Следователно, ромите сте ариици. Какво шеговито виждаш?

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Ромът е твърд алкохол, а за циганите... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Оу май гаш... Тия наркотици виж докъде водят... Осмисли живота си преди да свършиш на метадон!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Paschendale написа:На тъп ли се правиш, или просто си търсиш причина да се заядеш? Какво е изградил комунизма ли? Хммм, чакай да помисля... Стига ли това че по комунистическо не е имало една дупка по пътищата? Стига ли това, че по комунистическо не е имало наркомани и подобни дегенерати? Стига ли това, че по комунистическо не е имало безработица и глад? Или вие, днешната младеж знаете само да четете гнусната пропаганда на западните капиталисти... България днес не е в руини, заради комунизма, България е в руини защото така наречената демокрация разпродаде държавата. Рудниците ни за мед (Cuprum) днес дадени под концесия на австралийци. Най-голямото предприятие за преработка на цветни метали в България, МДК (по-късно Union Miniere, Umicor, Cumerio а сега Aurubis) продадено за 80 милиона от оная гнусна свиня Костов, а толкова не струва даже и старото желязо в него. Булгартабак - пред фалит, на път да бъде приватизиран. Кога мислиш са построени всички тези предприятия? Ами нефтохимическия преработвателен комбинат в Бургас? Продаден за 100 милиона долара, 100 милиона долара не струва един ролс-ройс! Приватизиран през 1999 година. Сега ще ми кажеш че нуждата да се приватизират тези предприятия е заради мизериите на комунягите нали? Ама какъв външен дълг по комунистическо, като единствената държава с която сме имали контакти на практика е Русия?

И сега един въпрос. ТИ доволен ли си от ДЕМОКРАЦИЯТА?

1.Дегенерати и престъпност винаги е имало. Разликата е, че при такава брутална цензура нямаш знанието за тях.
2.Безработица няма заради раздутата административна система и създаването на излишни работни места за хора, заемащи синекурни длъжности, които по над 30 години взимат заплата, за да подпират четирикракото бюро. А глад - ами при празни щандове не виждам как ще преядеш, особено ако нямаш и достъп до ресурсите, предвидени за по-равните, тоест за партийците.
3.Заводите са в необратим фалит и са задлъжнели с милиони още през 80-те години. А ако демокрацията ти е виновна, то правителството на Жан Виденов първо прокарва идеята за обявяване на фалит на 70 държавни предприятия, от които след 1997г. при управлението на ОДС фалират реално само 2, а другите са спасени. Дребен пример с толкова тиражирания БГА "Балкан": той има 500 000 000 долара дългове, 100 000 бюджет, който получава от държавата, с който не успява да покрие и един цент от заемите си, а напротив обратното. И до това състояние е докарана българската икономика от 45-те години социалистическо добруване, а не от няколкото месеца демокрация, в които хората осъзнават мащабите на резила.
4.Единствената държава, с която имаме контакт не е Русия. А и взимайки от тях заеми, които да даваме на други "братски" страни, ние реално заемаме на друг пари, които реално не притежаваме и за които вбъдеще плащаме лихва.
Мога така със страници да продължавам, но за глупак като теб не мисля, че си заслужава и толкова усилие.
Knights of the Cross
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Lord написа:
Арийска кръв тече във вените ни
Говори за себе си, аз нямам нищо общо с индийските завоеватели от 15 в. пр. хр. За сметка на това предците на мургавите ми комшии от женския пазар са именно такива. Щом се сравняваш с тях, не мога да направя нищо освен да покажа толерантното си разбиране към твоя етнос и език. Радостен съм, че имаме поне един събрат на Азис и Кондьо във форума. Забележително! И мултикултурно! ;)
Exactly. :salute:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Чл.2. Потребителите се задължават при общуването помежду си да спазват нормите на добрия тон и да поддържат дух на взаимно уважение. Забраняват се обиди към потребители на каквато и да било основа.

Томи: Отиди на уроци по етикет и начин на общуване, селяче...

Камило, Лорде, спи ми се. До нови срещи, за мое щастие нека не бъдат никога... Мозъчните клетки не се делят, за жалост...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”