София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: София - Транспорт.
Придвижването с кола е, разбира се, по скъпо, огромна част от софианци го предпочитат.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
"Паркинги и гаражи" са другите мухъли след СКГТ.instinct написа:не забравяй и паркирането![]()
Център за градска мобилност

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Колеги, някой ползва ли адския транспорт рано сутринта в 6:30?
Сега съм първа смяна, всяка Божа сутрин първи час и какво ставаааа...
Неделя се прибрах от Добрич, понеделник станах много изморен след няколко извънявания на телефона, отидох с колата.
Вторник от леглото едва станах, само като излезнах на студа и ме поряза ветреца, се върнах за ключа.
Днес твърдо реших с 94, понеже си измих колата с мисълта да не я цапам няколко дена.
Познайте, какъв рейс дойде. Със замръзнали стъкла.
Няма да коментирам температурата в салона. Навън беше -9, а се усеща като -15 заради вятъра, вътре -8.5 в случаите когато не е на спирка и порталите са затворени.
Това не е услуга. Шофера да си вземе литърче нафта за деня, пък дали компири вози или хора, какво го е*е...
Учениците ми се извиняват като закъснеят. Какво има да се извиняват, просто да кажат градския транспорт и тази Божа сутрин беше проблем и това е. На 15 минути са сутрините в най-добрия случай. Тролей 8 бил на 25 минути вторник
Чекай го на бахъра, че си не'аш работа.
Сега съм първа смяна, всяка Божа сутрин първи час и какво ставаааа...
Неделя се прибрах от Добрич, понеделник станах много изморен след няколко извънявания на телефона, отидох с колата.
Вторник от леглото едва станах, само като излезнах на студа и ме поряза ветреца, се върнах за ключа.
Днес твърдо реших с 94, понеже си измих колата с мисълта да не я цапам няколко дена.
Познайте, какъв рейс дойде. Със замръзнали стъкла.
Това не е услуга. Шофера да си вземе литърче нафта за деня, пък дали компири вози или хора, какво го е*е...
Учениците ми се извиняват като закъснеят. Какво има да се извиняват, просто да кажат градския транспорт и тази Божа сутрин беше проблем и това е. На 15 минути са сутрините в най-добрия случай. Тролей 8 бил на 25 минути вторник

аа верно са големи мизерници тия .. и то в тия по старите автобуси .. то бива да си прошляк ма чак пъ толко
иначе не им приемай извиненията на малките диванета .. аз едно време пътувах пеш да даскало и винаги закъснявах .. от успиване е не е от транспорта
иначе не им приемай извиненията на малките диванета .. аз едно време пътувах пеш да даскало и винаги закъснявах .. от успиване е не е от транспорта
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Мерси.
Успях аз. Продадох Клиото. Новия собственик е механик, купи я за жена си и сигурно отдааавна е оправил двигателя.
Взех Тигра. Сгодна колица от моя наборка и за това отскочих до Добрич да я регна в местния КАТ.
Казват, че съм единствения, който ги разбира. Как няма да им вляза в положението.
Ставал съм си докато се наспя (най-често по обед) от година и половина насам. И виждам какъв зор ми е ранното ставане. Дори тия дни си спя следобеден сън. И пак тегаво.
Ще се свиква.
Разликата е там, че аз нямам право да се успивам.
Сега чакам отзиви от ползвателите на транспорта в студените ранни сутрини.
Успях аз. Продадох Клиото. Новия собственик е механик, купи я за жена си и сигурно отдааавна е оправил двигателя.
Взех Тигра. Сгодна колица от моя наборка и за това отскочих до Добрич да я регна в местния КАТ.
И този момент го има.issoax написа:иначе не им приемай извиненията на малките диванета .. аз едно време пътувах пеш да даскало и винаги закъснявах .. от успиване е не е от транспорта
Казват, че съм единствения, който ги разбира. Как няма да им вляза в положението.
Разликата е там, че аз нямам право да се успивам.
Сега чакам отзиви от ползвателите на транспорта в студените ранни сутрини.

Изменения: http://www.sumc.bg/bg/news/57/optimizac ... a-masoviia
Засягат линии 313, 88, 305. Създава се нова линия 294.

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Може би не разбираш смисъла на тази линия, а тя е да довозва до метрото, което е независимо от климатични и ситуационни условия, плюс това има най-голяма пътникопропусквателна способност 
В резултат по-редовни рейсове от Ст.Г. до метрото -> по-бързо стигане на повече хора до центъра.
В резултат по-редовни рейсове от Ст.Г. до метрото -> по-бързо стигане на повече хора до центъра.
medicate, medicate
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Споменава ли се, кои малашевски (предполагам, може и дружбенски) морги ще я обслужват новата линия?Victoria написа:Изменения: http://www.sumc.bg/bg/news/57/optimizac ... a-masoviia
Както и за евентуална температура в салона при -8*С навън?
На 88 не му е голяма промяната. Значи няма да минава покрай Джой, а покрай пазарчето.

- phoebe
- Легендарен флуудър
Бетоне, от началото на този месец вече няма Икаруси по 88 
Всичко е сменено с зелените мерцедесчета, в следствие на взимането им от линия 204 (която сега пак е с мерцедеси, но нови, защото се стопанисва от частен превозвач). Икарусите от 88 отидоха за довозващата линия 113, дето е с курс 20 минути се върти из младостите.
Вятърчо, СКГТ не същесвува от известно време, сега учреждението се нарица Център за Градска Мобилност. Не бързай да казваш "все тая", защото от както съществува ЦГМ има съществени промени, както и в наблюдение на пътникопотока (чийто резултат са гредущите промени), така и по достъпност за гражданите - интерактивната карта за задръстванията (скоро и с видео от наблюдаваните кръстовища), следене с gps на различните коли по линиите, фийдбак във форума и т.н.
Предполагам също така, че не си и информиран, кой е Георги Михов Димитров (Гемето), който е дал името на станцията и булеварда. Предполагам го бъркаш с Георги Димитров Михайлов, останал по-известен в нашата история като Георги Димитров.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Г._М._Димитров
http://bg.wikipedia.org/wiki/Гемето

Всичко е сменено с зелените мерцедесчета, в следствие на взимането им от линия 204 (която сега пак е с мерцедеси, но нови, защото се стопанисва от частен превозвач). Икарусите от 88 отидоха за довозващата линия 113, дето е с курс 20 минути се върти из младостите.
Вятърчо, СКГТ не същесвува от известно време, сега учреждението се нарица Център за Градска Мобилност. Не бързай да казваш "все тая", защото от както съществува ЦГМ има съществени промени, както и в наблюдение на пътникопотока (чийто резултат са гредущите промени), така и по достъпност за гражданите - интерактивната карта за задръстванията (скоро и с видео от наблюдаваните кръстовища), следене с gps на различните коли по линиите, фийдбак във форума и т.н.
Предполагам също така, че не си и информиран, кой е Георги Михов Димитров (Гемето), който е дал името на станцията и булеварда. Предполагам го бъркаш с Георги Димитров Михайлов, останал по-известен в нашата история като Георги Димитров.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Г._М._Димитров
http://bg.wikipedia.org/wiki/Гемето
medicate, medicate
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Стига бе хора,ще ме разплачете от умиление
Вече няма да се возя на червения ковчег!
Иначе преместването на спирката от шела при метрото беше крайно време да я направят. Сега чакам да пуснат метрото до цариградско и 20ката по новия маршрут до там и транспорта ми става чудесен. Иначе за парното си спомням че се пускаше два пъти дневно по 20 минути преди. Сега не знам какъв им е норматива, обаче по линиите на концесия(ако се пише така) бичат парно доста. Ма пак,не мога да повярвам още че 88 се е сдобил с други рейсове, да не са сменили всички рейсове по 204 или 213-214?
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- phoebe
- Легендарен флуудър
По 204 вече са нови автобуси (чисто нови). При тях обаче проблемът е, че не са направени за "нашия човек", сиреч са с фотоклетка и вратата отвътре се отваря при натискане на бутона "стоп" (както е в Истанбул например), Хората естествено не са свикнали и се тъпчат или не натискат бутона , поради което предвиждам в скоро време да си върнат стария метод на отваряне.
Ян, новия трамвай до Цариградско е 23 и е (почти) факт. Вече има сложени указатели по спирките на скромния му маршрут. Друг е въпроса, защо той почва "от никъде" (гара Искър) и свършва "никъде" (ул. Обиколна, в полето).
Ян, новия трамвай до Цариградско е 23 и е (почти) факт. Вече има сложени указатели по спирките на скромния му маршрут. Друг е въпроса, защо той почва "от никъде" (гара Искър) и свършва "никъде" (ул. Обиколна, в полето).
medicate, medicate
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Въпрос - имам едно останало билетче от 2009 година. Сега валидно ли е, невалидно ли е, може ли да се замени, ако не е валидно, че вчера се замислих... 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Би трябвало да може да се замени с доплащане (до новата цена).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не съм в течение, пътувам с карта от половин година 
Едит: поне миналия път като сменяха цените на билетите, можеха да се заменят.
Едит: поне миналия път като сменяха цените на билетите, можеха да се заменят.
For a moment your eyes open and you know