Ревюта на филми.

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Ревюта на филми.

Мнение от camel »

Доста хора са харесали "Аватар", и аз съм между тях, само дето финалът е адски предвидим и до болка изтъркан, любовната история - направо ми се повръща от подобни вече, а намесата на носорози и някакви средно между патки и птеродактили същества, които едва ли не сгазиха армията на технически напредналото човечество... е това определено не ми хареса.

Иначе страхотна атмосфера цари в целия филм, невероятни пейзажи, страхотно изрисувани същества, абе като цяло - истинска приказка.
Въпреки 300 млн. долара, които са хвърлени за тоя филм обаче явно все още интересът към него не е голям, след като "Здрач" събра 13 пъти повече пари за премиерната си вечер. :?

С една дума - страхотно изпълнение, изключителен "бекграунд" за сметка обаче на тривиален сюжет и още по-банален финал тип "Завръщането на джедайте" (не че имам нещо против този филм) или с други думи: "тоя филм сме го гледали".

От мен

7.5/10
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Мм къде ги видя тези 13 пъти, информацията в уикипедия е сложна, пак някой журналист е правил сензацийки

за уикенда ( тук не влиза премиерата в четв) - $77,025,481
за уикенда в света - 232,180,000

Новолуние - 1 ден САЩ - $72.7
за уикенда - $142,839,137,
за уикенда в света - $274.9

Изводът е че в САЩ са луди по тоя филм и главно там са блъскали паричките, докато в света са горе долу равни. Освен това първият уикенд парите идват от предварителни очаквания - а нататък вече от отзивите на вече гледалите, мисля, е Аватар ще поддържа много високи приходи дълго време и по някое време ще изпревари оная боза
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Моята информация е друга. Всъщност може и аз да греша. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Изображение

JFK

Държава: САЩ
Година: 1991
Жанр: Исторически
Режисьор: Оливър Стоун
В ролите: Кевин Костнър, Томи Лий Джоунс, Едуард Аснър, Гари Олдман и др.

С една дума - филмът е страхотен.

Няма да съжалявате, ако отделите 3 часа на JFK, дори и на моменти някои от сцените във филма да ви приспят. Като цяло обаче муувито е прекрасна възстановка на случилото се с президента на САЩ, когото мнозина оприличават с Обама. Не се наемам да правя сравнения между двамата, още повече, че говорим за две напълно различни "епохи", но съм сигурен, че всички любители на конспирациите, както и онези, които просто симпатизират на Кенеди и искат да разберат повече за неговата "показна екзекуция" ще намерят JFK за едно превъзходно три часово занимание. В интерес на истината наистина не успях да повярвам, че съм пропуснал такъв добър филм, имайки предвид, че съм чел и гледал какво ли не за убийствата на хора като Кенеди (Робърт и Джак) и Мартин Лутър Кинг. С две думи: JFK е един страхотен филм по действителен случай с изумително добре подбран актьорски състав, купища номинации за оскар и т.н. и т.н...

Сюжет

Интересното около него е, че филмът поставя акцент не толкова върху самото убийство и разследване на президента Кенеди, а на "лъжата и конспирацията" като цяло или с други думи: какво стои зад това убийство, какво се планира от "правителството в сянка", кое в действителност е управлявало и все още управлява света. Не бих искал да пропусна е
"леката" семейна драма, която за разлика от други продукции на Холивуд не е представена като сълзлива сЪпункЪ, а точно напротив: в стегнат, ясен, точен и достатъчно емоционално наситен вид, за да не дразни.
Отклоних се доста, затова сюжетът: след убийството на Кенеди всички "доказателства" сочат, че убиецът е Осуалд (в ролята е Гари Олдман). Областният прокурор на Ню Орлиънс обаче смята, че всичко е нагласено и реалните доказателства и причини за убийството на Кенеди са потулени. Скоро след това започва разследване за убийството на президента, което среща изключително много противници...

Актьорска игра

Феноменална. Докато гледах филма определено ми направи впечатление изключителното присъствие на Томи Лий Джоунс, а след това се изненадах, когато открих, че е спечелил оскар за ролята си. Изненадах се обаче, че Кевин Костнър дори не е номиниран. А неговата роля определно беше най-доброто, което съм гледал от него. С една дума; по отношението на актьорската игра филмът получава пълно 10/10 от мен, с уговорката, че единадесет е невъзможно.

Атмосфера

Политическа и подчертано конспирационна. :bounce: Тук според мен е удачно да разделя филма на две части: първият час и половина беше леееко скучничък, като не броя няколко сцени, които бяха по-стресиращи и като извадя определено интригуващите първи пет минути. Следващата половина на JFK обаче не те отлепя от стола, особено по време на финалното дело и речта на Костнър. Все още ми е трудно да повярвам, че за тази си роля не е получил дори и номинация за оскар...

Оценка:
Сюжет: 9/10
Актьорска игра: 10/10
Атмосфера: 7/10
Общо: 8.67

- Of course not!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Камеле, почвам да се притеснявам... Толкова много на САЩ и Джордж Вашингтон не се е кефел...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Smoking Mirror написа:Камеле, почвам да се притеснявам... Толкова много на САЩ и Джордж Вашингтон не се е кефел...
Не виждам в това нищо страшно, нито пък вредно. Всеки човек има право да вярва в нещо. (Било държави, или личности, които слага за аватари :P ) :D
А и не виждам какво общо има това с филма JFK, който наистина е много силен.

- Of course not!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Докато нямаш сексуални фантазии със статуята на свободата, всичко е в границите на нормалното... :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Scorpion написа:Докато нямаш сексуални фантазии със статуята на свободата, всичко е в границите на нормалното... :lol:
:connie_mini_rofl: :JC-hysterical: :JC-LOL: :JC-ROFL: :Laie_46:

- Of course not!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Нищо освен истината

Изображение

Година: 2008
Жанр: трилър, политически, драма
Режисьор: Род Лури
В ролите: Дейвид Шуимър, Ноа Уайли, Кейт Бекинсейл, Мат Дилан и др.

Защо филмът трябва да се гледа.

Защото е една увлекателна история за воля, дълг, любов и най-вече за правилния избор. Понеже днес съм на вълна Бекинсейл се поразрових за нейни филми извън тематики за вампири и ледници и попаднах на този филм, който надвиши очакванията ми. С една дума - това беше най-добрата роля на Кейт (заедно с Vacancy, може би), която съм сигурен ще допадне на всички. Ако към това добавим увлекателен сюжет и хубав финал, който променя "значението" на предишните час и половина, прекарани пред екрана, то е повече от очевадно, че филмът си заслужава.

Сюжет
Извършен е атентат срещу президента на САЩ - неуспешен. За атентата са натопени венецуелците. В последствие нашият човек (БекинсейЛ) открива от мистериозен източник, че всъщност Венецуела е нямала нищо общо с покушението и че последвалата война е без истински повод. Тези неща са издадени от вестника, в който тя работи, като в същото време разкриват самоличността на жена, работеща за ЦРУ, която има много общо с цялата мистерия около опита за покушение и войната. Рейчъл (Бекинсейл) е заставена да разкрие източника си, защото никой не може да си позволи да разкрива самоличност на агенти под прикритие. Журналистката отказва да го направи, защитавайки правото на анонимност на източниците на информация. Последва яростна атака върху жената, целяща да я пречупи и да я накара да изплюе камъчето. Постепенно тя се изправя между тежката дилема да защити принципа на професията си (или може би още нещо) или да спаси името, здравето и семейството си.

Актьорска игра
Кейт Бекинсейл - страхотна. Споменах преди, че това е най-добрата и роля. За Дейвид Шуимър и Ноа Уайли не мога да кажа кой знае какво - първият съм го свикнал да го гледам като добрия РОС от Приятели, а не като изневеряващ съпруг. :evil: Иначе за финиш ще спомена, че и Мат Дилан направи гигантска роля. Така де - за момент героят му не престана да ми бъде крайно антипатичен.

Атмосфера

Първите 15 минути са много скучни, но след това филмът те грабва и те увлича. Като цяло атмосферата е тежка, на моменти дори много тежка, но за сметка на това реципиентът може да се наслади на една истинска феерия от емоции, които носи интересният и неочакван финал.

Оценка
Актьорска игра: 8.5/10
Сюжет: 8.5/10
Атмосфера: 7.5/10
Общо: 8.17/10

- Of course not!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Кемълчо,
ще те възприема насериозно, ако направиш подобно вдъхновено ревю на някой френски филм. :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

camel написа:

Frontiere(s) (Граници)

Държава: Франция
Година: 2007
Жанр: Ужаси, Трилър, Психо
В ролите: Карина Теста, Давид Сарацино, Патрик Лигард и др.

Защо филмът не се оказа нищо повече от бледо копие на американските "ужаси" от сорта на Тексаско клане...

Да ви кажа честно очаквах този филм наистина да е по - различен и да се впише в графата ужаси. За жалост не познах. Филмът не предоставя нищо ново на реципиента, не е достатъчно брутален, колкото всички разправят, а и честно казано липсва му и грам реализъм, който според мен е задължителен за почти всеки ужас, защото по този начин позволява на зрителя много по - лесно да проникне във филма. Може би пиша всичко това заради големите очаквания, които имах. Ако все пак искате да проверите - гледайте филма и сами преценете. Не се смятам за авторитет.

Актьорска игра

Не познавам актьорите, но определено мога да заявя, че Карина Теста кърти мивки с тази своя роля. В края на филма за момент се запитах дали наистина е полудяла, защото тя буквално пресъздава един истински брутален образ, въплъщение на болка, омраза, отчаяние и какво и още не. За нацистите няма какво да говоря - не блестят с нищо, освен с външен вид (особено старият нацист - типичен образ).

Сюжет

Не знам защо беше необходимо да удължават филма с някакви истории за избори във Франция, крайно дясни партии (може би това е алюзия с партията на Хитлер, но на фона на целия филм е повече от излишна), смъртта на брата на главната героиня (така и не разбрах смисъла да се вкарва неговия образ). Всички тези неща изобщо не променят цялостната картина, която е определено вече видяна. Подземни тунели, хора, които ядат други хора, само че този път вместо само канибали - канибали - нацисти, групичка от 3 - 4 души, които стават жертва на умело подготвен капан, нужда от продължение на изродския род, малко по - човечен член на изродите, който помага на нашите хора и... (може би единственото оригинаклно нещо дотук) газови камери, идеи за чиста кръв, чиста нация хмм...чиста боя по актьорите...ок, отплеснах се. Мисля, че сюжетът вече е ясен. Искам също така и да заявя, че ми писна да гледам жени - супермени, които избиват цяло семейство хитри, големи, силни и въоръжени нацисти, канибали, маймуняци и др. :wink:

Атмосфера

Тук съм склонен да дам по - висока оценка, макар и по този показател филмът да не блести кой знае колко. На някои моменти наистина е уникална - например епизодът с газовата камера, а понякога просто стоиш пред екрана и се опитваш да се сетиш в кои 10 филма си го гледал това преди. Иначе кръвта не е голямо менте, раните са що годе прилично издокарани, ама без да звуча като мазохист никъде във филма не видях оная невиждана бруталност, която толкова бе тиражирана от PR - ът му. Едно "Тексаско клане" и "Хълмовете имат очи" са в пъти по - гнусни от този продукт на братята французи. :D

Оценка
Атмосфера: 6.6/10
Актьорска игра: 7.7/10
Сюжет: 4.4/10
Общо: 6.23/10[/color]
Жалък опит на франсетата да копират американския тъпизъм в хорър филмите. В резултат имаме френски тъпизъм с елементи на плагиатство и явна кражба, изпъстрен с бледа феерия от едвам кретащи оригинални моменти. :mrgreen:

Иначе френското кино никога не ме е привличало. С големи мъки изгледах 2-3 филма на Дьо Финес. Така и не успях да ги намеря смешни. От мен можеш да очакваш американски, английски и понякога италиански или азиатски филми. Това е което гледам най-много. :D
Едно време гледах и руско кино (когато бях върл русофил :mrgreen: ), ама от него съм запомнил само "Те се биха за родината" или нещо такова. :roll:
Също едно време писах повече ревюта, ама сега наблягам само на филмите, които са ми харесали най-много. :P

- Of course not!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Меa culpa! Мислех си за нещо по-апологетично, както пишеш за холувудските бози... :geek:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Всичко ни е наред (Everybody's fine)

Изображение

Година: 2009
Жанр: Драма
В ролите: Робърт Де Ниро, Кейт Бекинсейл, Дрю Баримор и др.
Режисьор: Кърк Джоунс

Защо филмът трябва да се гледа

Защото е свеж, приятен, интересен, на места комичен, на моменти трагичен и като цяло - много хубав. Трябва да си призная, че го чаках много време и накрая останах много приятно изненадан. Така и така ми отне седмици, преди да намеря откъде да го изтегля, но определено си заслужаваше. С две думи: един прекрасен филм, един интересен сюжет и един гениален Де Ниро - какво повече ни трябва? :D

Сюжет

Героят на Де Ниро е любящ баща, който иска да събере четирите си пораснали деца за семейно парти. В последния момент обаче всички се отказват поради ангажименти. В крайна сметка Де Ниро решава да ги посети, въпреки разклатеното си здраве. Предстои му да открие много интересни, комични и трагични неща около съдбата на децата си...
Без да го смятам за гениален, намирам сюжета за интересен и грабващ вниманието.

Актьорска игра

МНОООООГО добра. Чудя се как не са номинирали Де Ниро за Оскар за тази роля. Той беше просто гениален - на моменти наивно искрен и добър, на моменти адски сериозен, да не говорим, че в края на филма изигра може би най-въздействащото "разплакване", което съм виждал някога на малкия екран. Ако подобни семейни филми не ви допадат, но сте фенове на Де Ниро -това е вашият филм. Още един път - страхотен е. Останалите актьори - стават. :lol:

Атмосфера

Готина. Филмът е интересен, изпъстрен с много ретроспекции и като цяло умее да задържи вниманието на реципиента. Лично на мен не ми беше скучно нито за миг. Нямаше излишни сцени, нямаше излишни "драми" -всичко направено със стил.

Оценка:
Актьорска игра: 9.5/10
Сюжет: 7/10
Атмосфера: 7.5/10
Общо: 8/10

- Of course not!
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Тонииии, много искам да го гледам този последния! Има ли го някъде с хубаво качество по торентите вече? Или ти на кино? :roll:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Bety_ написа:Тонииии, много искам да го гледам този последния! Има ли го някъде с хубаво качество по торентите вече? Или ти на кино? :roll:
Има го, има го. http://nanoset.net/torrent/30/5/148025/ ... Eng%5D-FXG

:wink:

- Of course not!
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”