Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2010

Мнение от Zahariev »

Ако се разбира така - не съм го имал предвид.

Навярно, ако отида на наградите за пловдивски журналист или бургаски също ще се наслушам на професионалисти.Просто това съм видял и за това говоря.Базата ми за сравнение е само тукашните журналисти и "известните". ;)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Eluveitie »

Цял живот сме зайци и това ни е съдбата :) Иначе по темата, аз смятам да пропусна курсовете, които започват от края на януари, защото ще ми малко трудничко всеки петък да пътувам от Варна за София. Затова смятам да си се явя на изпита на 28-ми без предварителна подготовка, пък каквото сабя покаже. И след това да остана за куросвете през пролетната ваканция. Въобще голям престой се очертава покрай цялата тази лудница с изпитите. Добре поне,че тази година се смилиха над крехките ни мозъчета и отмениха устния... :lol: :lol: :lol:
П.С. Сега и ако успея да намеря варненска подкрепа до 28-ми.... ехееее... :D
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
Wild Child
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от Wild Child »

Здравейте и то мен :wink:
И аз ще се пробвам на изпита по журналистика тази година. Честно казано аз харесвам и трите специалности във факултета и бих се рдавала, където и да ме приемат....ако ме приемат :lol: :roll:
Още се колебая дали да посетя курса започващ от 30ти...бях много ентусиазирана, надъхана...сега малко като че ли се разочаровах...не знам защо. Започнаха да ми идат едни такива мисли, че не ставам за това...ама здраве да е ще се пробвам.
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

Eluveitie написа:П.С. Сега и ако успея да намеря варненска подкрепа до 28-ми.... ехееее... :D

За варненска не знам, но бургаската я имаш :wink: А къде трябва да се запишем за предварителния (тези, които не сме от столицата)???
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Би трябвало на сайта на унито да пише адресите в останалите градове където могат да се подадат документи. :D

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

mariaa написа:
Eluveitie написа:П.С. Сега и ако успея да намеря варненска подкрепа до 28-ми.... ехееее... :D

За варненска не знам, но бургаската я имаш :wink: А къде трябва да се запишем за предварителния (тези, които не сме от столицата)???
Мерси:)))
Бургас, бул. "Хр. Ботев" 48, (Военен клуб), тел. 0888/305 539; 0889/598 584; 0889/184 679 и 0885/754 496;

Варна, ул. "Хр. Ботев" 3 А (ЦИО "Вектор" зад Полиграфията), тел. 052/602 183 и 052/612 266;
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

Eluveitie написа: Мерси:)))
Бургас, бул. "Хр. Ботев" 48, (Военен клуб), тел. 0888/305 539; 0889/598 584; 0889/184 679 и 0885/754 496;

Варна, ул. "Хр. Ботев" 3 А (ЦИО "Вектор" зад Полиграфията), тел. 052/602 183 и 052/612 266;
Muchisimas gracias :)
mariq s j
В началото бе словото

Мнение от mariq s j »

Ами, аз се питам някой има ли си представа какво с точност ще представлява предварителния изпит, защото наскоро четох, че може и да е тест!?! Аз лично се надявам да е есе, но все пак ще ми поясните ли? А за таксата, която се плаща за да се явиш на изпит - по банков път ли трябва, или може и на мястото, на което подаваш заявлението? :wink:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

последните две години беше възможно човек да се запише онлайн и да плати с дебитна карта. не знам защо не намирам нищо по въпроса на сайта в момента - дано не са го спрели, беше най-удобната възможност.
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

mariq s j написа:Ами, аз се питам някой има ли си представа какво с точност ще представлява предварителния изпит, защото наскоро четох, че може и да е тест!?! Аз лично се надявам да е есе, но все пак ще ми поясните ли? А за таксата, която се плаща за да се явиш на изпит - по банков път ли трябва, или може и на мястото, на което подаваш заявлението? :wink:
За тази цел отново се обръщаме към добрия стар сайт на Софийския:)

Регистрирането за конкурсните изпити става със следните документи:

1. Заявление за явяване на кандидатстудентските изпити за учебната 2010/2011 г. (по образец);
2. Лична карта на кандидат-студента;
3. Квитанция за платена такса за участие в изпитите (30 лв. за изпит).

Таксата за кандидатстудентските изпити може да се внесе в Паричен салон на Рекотрата (бул. Цар Освободител № 15) - северно крило, ІV етаж.

Таксата за кандидатстудентските изпити може да бъде внесена и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка на СУ „Св. Климент Охридски”:

БНБ – ЦУ

IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01

Банка: БНБ; BIC CODE: BNBGBGSD

Титуляр: СУ „Св. Климент Охридски”

Задължено лице (вносител): трите имена на кандидат-студента.
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Привет!Албина. :)
Бихте ли ми обяснили защо обсипвате с хули ФЖМК,а искате да влизате там (говоря за хората,писали до 2 стр. във форума,дотам съм стигнала и не се сдържах да попитам...) :) ...??
Кой университет в България би ви дал по-добро образование по журналистика от СУ-ФЖМК?
Какво е това "страх ме е от писмения","страх ме е от устния" ??Щом ви е "страх",къде сте тръгнали?
Към тези,които дават съвети и конкретно към frankq: не спирай да даваш съвети-който иска ще ги чуе,който иска -не. :)

Към Mulder:Отивай!Вратите в момента са отворени към Германия ;) За какво ще си губиш времето в България ,щом в Германия нивото е по-високо??...,но тогава защо пишеш и влизаш в този форум...съвет ли искаш?

По-нестандартни идеи??По-оригинално есе??За това как мислите да "научите"?Откога да си със собствено и уникално мислене се учи...Къде?..В училище?На частния урок?На курса?
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Оригиналното мислене не означава добра оценка.
То наистина не се учи, но това не важи за правописа и правилното структуриране на текст.
http:\\bsskg.wordpress.com
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

Becksy написа:Привет!Албина. :)
Бихте ли ми обяснили защо обсипвате с хули ФЖМК,а искате да влизате там (говоря за хората,писали до 2 стр. във форума,дотам съм стигнала и не се сдържах да попитам...) :) ...??
Кой университет в България би ви дал по-добро образование по журналистика от СУ-ФЖМК?
Какво е това "страх ме е от писмения","страх ме е от устния" ??Щом ви е "страх",къде сте тръгнали?
Към тези,които дават съвети и конкретно към frankq: не спирай да даваш съвети-който иска ще ги чуе,който иска -не. :)

Към Mulder:Отивай!Вратите в момента са отворени към Германия ;) За какво ще си губиш времето в България ,щом в Германия нивото е по-високо??...,но тогава защо пишеш и влизаш в този форум...съвет ли искаш?

По-нестандартни идеи??По-оригинално есе??За това как мислите да "научите"?Откога да си със собствено и уникално мислене се учи...Къде?..В училище?На частния урок?На курса?
Нещо въобще не си разбрал...Аз завършвам сега средно в Германия...и не ми се седи тук...знам, че е по-хубаво образованието тука, но искам да си ходя вече вкъщи...защо да не пиша в този форум, не мога да разбера...
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Аз като гледам Кулекув и ми става едно миличко, така де - миличко не е точната дума. Но той има една такава интунация, самото му държание е с цел да предизвика съжаление, защото той често разказва такива историйки. :D

Между другото благодаря на bggashnik! :cheers:
Но сега ми се струва странно, че от 3 изпита е останал само 1. :shock: Значи ще пишем само върху някаква актуална тема. Така ли излиза в крайна сметка? :scratch: :bom: :bom:
You can never go too far...
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Някои казват,че ще сложат друг изпит на мястото на устния...какъв ли би бил той...?Изобщо някой наясно ли е откъде човек може да получи достоверна и актуална информация за КСК 2010/2011 ??Изобщо справочникът за тази година издаден ли е вече и ако не,то кога мислят да го издадат? Март ли чак?Изобщо много слабо нещо са тези КСК...
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”