аа, колега, някои зайци са '91petromirkolev написа:Колега, по дефиниция зайците по мое време бяха по-малките на години.
Доколкото разбирам ти си първи курс. Следователно си 90-ти набор. С оглед на месеца в който си роден, който не знам кой точно е, може ти да си заека, и да ми викаш батко![]()
![]()
![]()
Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Re: Единен приемен изпит в СУ !
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абе що всички ме изкарвате мъж бе ;/petromirkolev написа:Колега, по дефиниция зайците по мое време бяха по-малките на години.
Доколкото разбирам ти си първи курс. Следователно си 90-ти набор. С оглед на месеца в който си роден, който не знам кой точно е, може ти да си заека, и да ми викаш батко![]()
![]()
![]()
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Ако си сложиш женски аватар, може би няма да те бъркаме вече

It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Искате да ми кажете ,че на 13.06 изпита по английски си е съвсем редовен, а не предварителен, така ли?
Един е изпитът и си е редовен, да. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Kво пък значи женски аватар, и от къв зор да си го слагам като в профила ми пише, че съм жена. Еей, не се научихте да чететеее.Monkey D. Luffy написа:Ако си сложиш женски аватар, може би няма да те бъркаме вече![]()
@cassiee: Няма предварителен по английски, само един е.
For a moment your eyes open and you know
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
аз па си мисля, че колегата говори на мен - поправете ме, ако грешаpetromirkolev написа:Колега, по дефиниция зайците по мое време бяха по-малките на години.
![]()
![]()
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Не, явно за колежката. Щом няма смок между краката 

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
- Apollinaire
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Курс: първи
Петромире, Петромире,
Защо с такова желание си се насочил към тази специалност, от която вече доста се опариха. Единственото лежерно и лесно за правене нещо свързано с нея е произнасянето на името и. Колко благозвучно и примамливо само- френска филология, о насам, насам, народе. Но това е само красивата обвивка иначе си е доста тегаво и страшничко. И даже лично аз, когато по свечеряване минавам из сенчестите коридори на ректората, където се лутат неспокойните духове на геройски загиналите в борбата с висшето образование, на вратата на канцеларията на френската филология ми се привижда изписано с кървави букви "надежда всяка тука оставете"... Доста подходящо... Но както и да е, като изключим факта, че катедрата по романистика е свърталище на дявола, трябва да знаеш, че матурата е на ниско ниво и ще ти бъде много трудно. Все пак това не е курс по език! Не се учим да спрягаме глаголи и т.н, пък и нали не сме в гимназията. Та с две думи по добре да не се подлагаш на такова китайско мъчение, спести си го! И знай, че филологията се заплаща скъпо, т.е повече ти взима отколкото ти дава. Бъди предупреден!
Bonne chance!
Защо с такова желание си се насочил към тази специалност, от която вече доста се опариха. Единственото лежерно и лесно за правене нещо свързано с нея е произнасянето на името и. Колко благозвучно и примамливо само- френска филология, о насам, насам, народе. Но това е само красивата обвивка иначе си е доста тегаво и страшничко. И даже лично аз, когато по свечеряване минавам из сенчестите коридори на ректората, където се лутат неспокойните духове на геройски загиналите в борбата с висшето образование, на вратата на канцеларията на френската филология ми се привижда изписано с кървави букви "надежда всяка тука оставете"... Доста подходящо... Но както и да е, като изключим факта, че катедрата по романистика е свърталище на дявола, трябва да знаеш, че матурата е на ниско ниво и ще ти бъде много трудно. Все пак това не е курс по език! Не се учим да спрягаме глаголи и т.н, пък и нали не сме в гимназията. Та с две думи по добре да не се подлагаш на такова китайско мъчение, спести си го! И знай, че филологията се заплаща скъпо, т.е повече ти взима отколкото ти дава. Бъди предупреден!
Bonne chance!
Il y a ici des moments de lumière absolue, accusant tout, polyvalente, et en même temps précise, s'acharnant sur un seul objet...
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Явно ти учиш филология, като не ти харесва защо го правиш?
Аз глаголи спрягах първите 2 месеца в осми клас , споко
Що все се хващате за тая матура? Аз не твърдя с нея, че съм много учен. Толкова лесна ми беше, че я направих и ходих да пия кафенце след нея. Сега съм ги позабравил нещата, но след седмица-две почвам да си припомням езика.
Що пък да ми вземе повече, аз в даскало напразно ли работих по съвместни проекти между моето даскало и белгийско даскало.
Пък и за 6 месеца проговорих много добре испански без никакви познания и упражнения, ей така на улицата.
Математика не разбирам, биология не разбирам, история не разбира, химия не разбирам, нито физика. Единственото нещо което разбирам и ми се отдава - това са езиците. А кажи ми, как да отида да се бутам да уча икономика с половин България още, като едвам решавам прости уравнения със Х ?

П.С. Огромен офф-топик, ама искам да попитам. Как стои въпроса със занятията първата година? До определен час ли са през повечето дни? Примерно до 2-3. Щото аз ще трябва да бачкам... не щото искам, а щото трябва, инък няма пари за учене
И ако понякога се чупиш от лекции, какво става?
Аз глаголи спрягах първите 2 месеца в осми клас , споко
Що все се хващате за тая матура? Аз не твърдя с нея, че съм много учен. Толкова лесна ми беше, че я направих и ходих да пия кафенце след нея. Сега съм ги позабравил нещата, но след седмица-две почвам да си припомням езика.
Що пък да ми вземе повече, аз в даскало напразно ли работих по съвместни проекти между моето даскало и белгийско даскало.
Пък и за 6 месеца проговорих много добре испански без никакви познания и упражнения, ей така на улицата.
Математика не разбирам, биология не разбирам, история не разбира, химия не разбирам, нито физика. Единственото нещо което разбирам и ми се отдава - това са езиците. А кажи ми, как да отида да се бутам да уча икономика с половин България още, като едвам решавам прости уравнения със Х ?
П.С. Огромен офф-топик, ама искам да попитам. Как стои въпроса със занятията първата година? До определен час ли са през повечето дни? Примерно до 2-3. Щото аз ще трябва да бачкам... не щото искам, а щото трябва, инък няма пари за учене
И ако понякога се чупиш от лекции, какво става?

- Apollinaire
- В началото бе словото
ОО даже много си я харесвам специалността! Много си е хубава, даа взима ти някои неща, например трезвото и когнитивно мислене, но човек в последствие осъзнава че такива посредствени и битовистични дреболии( като здрав разсъдък например) не са му толкова належащи.
Ако се чупиш от лекции, курсовия ти ръководител призовава дявола, той от своя страна експресно те набучва на тризъбеца си и те отнася директно в ада.
Ако се чупиш от лекции, курсовия ти ръководител призовава дявола, той от своя страна експресно те набучва на тризъбеца си и те отнася директно в ада.
Il y a ici des moments de lumière absolue, accusant tout, polyvalente, et en même temps précise, s'acharnant sur un seul objet...
- melekh
- В началото бе словото
Като ти е било толкова лесно защо имаш 5.60 а не 6.00?petromirkolev написа: Толкова лесна ми беше, че я направих и ходих да пия кафенце след нея. Сега съм ги позабравил нещата, но след седмица-две почвам да си припомням езика.
По-добре ужасен край, отколкото ужас без край!
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Щото проспах малко от слушането...

За жалост за мен студентството няма да е напълно оня живот, от който всички се вълнуват. По-скоро ще е учене - работа - спане - учене - работа - спане - учене - работа............-.....
Извинявай, че не разбирам чувството ти за хумор в случая. Защото питам напълно сериозно, как долу горе са разпределени занятията и какво става ако не отидеш един ден през седмицата примерно на лекции?Apollinaire написа:ОО даже много си я харесвам специалността! Много си е хубава, даа взима ти някои неща, например трезвото и когнитивно мислене, но човек в последствие осъзнава че такива посредствени и битовистични дреболии( като здрав разсъдък например) не са му толкова належащи.
За жалост за мен студентството няма да е напълно оня живот, от който всички се вълнуват. По-скоро ще е учене - работа - спане - учене - работа - спане - учене - работа............-.....

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
Ами принципно ходенето на лекции не е задължително, никой не може да те принуди. Друг е въпросът, че има преподаватели, които държат да им се посещават лекциите, та дори ако сте по-малко хора и помнят физиономии
... Ще трябва на място да прецениш