issoax написа: имах един колега лафа му беше за 5к и на бейзбол /каквото и да е това/ ще пиша .. та такива едни .. с каквото кажат с това се занимаваме за пари всичко правим
![]()
Какво да уча - съвети?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Какво да уча - съвети?
Компютърни науки I курс
аа е това вече е въпрос на личен избор .. значи аз започнах след първи курс сега съм с 3г+ стаж и 2г- в унито .. всеки си преценява или учене добър успех и малка заплата /с очакване после като си вземеш дипломата да те затрупат с пачки/ или бачкане едвам креташ в унито и по голяма заплата .. предполагам че мооже би щеше да е малко по добре ако бях изчакал да мина и 2ри курс ама нз може би след 4 5г ще мога категорично да ти отг на въпроса понеже за сега опита ми категорично се котира повече от дипломите на колеги и познати които избраха първият вариант така че няма как да съм обективен 
едит: не че е зле ако си в ту пак ще си намериш работа ама като кажеш фми е друга бира .. особено ако тийм лидера ти е по стара пушка
.. освен това преди 2г и малко имаше бум в търсенето на ит кадри та тогава кьораво и сакато се пробваше да стане програмиС .. чули недочули че вземат големи кинти и давай да даваме
на интерюта в по малки фирмички са ми казвали че унсс йци и от мгу .. всекви хора с по една математика някъде из курсовете са се пробвали така че каквато и спец да си /аз примерно не съм нещо кой знае какво - ПМ/ фми ти се качват акциите 
едит: не че е зле ако си в ту пак ще си намериш работа ама като кажеш фми е друга бира .. особено ако тийм лидера ти е по стара пушка
Последно промяна от invisible на 05 Яну 2010, 23:22, променено общо 1 път.
-
sweet_pleasure
- В началото бе словото
Ами, май на там съм се насочила.issoax написа:щом компютрите са ти страст и се притесняваш за реализацията си след това влизай във фми ... специалността даже не е от толкова голямо значение .. само да не е статистикащом избуташ първи курс възможностите за работа са доста големи заплащането доста над средното на колегите от другите факултети и университети .. неприятното е че малко трудно се съвместяват ученето и работа на пълен работен ден
тежко е да слушаш и приятели говорещи за това как едвам са си намерили някаква работа където ги гърчат като невидели за 5-600кинта а ти вземаш няколко пъти повече .. примерно
А и както съм си се устремила към ФМИ от тук идва и другия въпрос - компютърни науки или софтуерно инженерство.
- bggashnik
- Пишеща машина
issoax, казваш четене на книжки, но все пак само с книжки не става(или поне аз не съм виждал такива досега
)Предполагам,че в началото си гледал като първолак 
Компютърни науки I курс
ъхх sweet_pleasure това недей да го разгласяваш наляво надясно че изпитвам болезнена непоносимост към колеги от езикови гимназии влезли във фми .. просто имам чувството че точно чули че големите пари са там и за това и ние там / 1. до големите пари има много хляб да се яде, 2. не са толкова големи колкото някои хора си мислят не са малко но първо трябва през 1 да се мине
/.. не че не може да стане добър програмист от тебе даже напротив .. но познавам човек на когото математиката му беше мн силна и влезе само защото видиш ли информатика в СУ беше една от най престижните специалности изобщо .. това още като ги няма ше тия новите спец .. след 2ри курс когато си беше взел всичките математики и нито 1 информатика каза това не е за мене и напусна унио .. така че няма да е зле да го обмислиш добре 
е това образно казано
аз даже само 1 книжка имам хартиена всичко друго от нета се чете .. и не не гледах като първолак в началото .. аз имах "програмиране" 11 и 12 клас така че знаех долу горе за какво иде реч
но на колегите от ез гимназии не им беше леко
едит ако това за първолака става въпрос за нова работа да .. на всякъде гледаш като първолак първите 2 3 4 седмици ако не е нещо с което си се занимавал няма как иначе
bggashnik написа:issoax, казваш четене на книжки, но все пак само с книжки не става(или поне аз не съм виждал такива досега)Предполагам,че в началото си гледал като първолак
е това образно казано
едит ако това за първолака става въпрос за нова работа да .. на всякъде гледаш като първолак първите 2 3 4 седмици ако не е нещо с което си се занимавал няма как иначе
- bggashnik
- Пишеща машина
Ами дори и от 8ми клас да имаш информатика(като мен)не виждам кой ще ми плаща за това, че мога да пиша задачки по информатика

Компютърни науки I курс
никой .. просто няма да гледаш като първокласник на лекциите 
иначе едит а в горния пост
иначе едит а в горния пост
-
sweet_pleasure
- В началото бе словото
Ами не, то не ми е само защото мисля, че големите пари са там, то ако е за големите пари, то право да кандидатствам.. после ще работя при сестра ми и няма да имам проблем, но е до удовлетворението от работата и от самото учене, защото просто съм убедена, че компютърните науки и технологии общо биха ми били удоволствие после за занимание и работа. Само се притеснявам, че като някои хора са от математически гимназии или пък както мой братовчед от училище с профил информатика те отначало ще са навлезнали в материята повече, а пък аз примерно не съм ще е проблем.issoax написа:ъхх sweet_pleasure това недей да го разгласяваш наляво надясно че изпитвам болезнена непоносимост към колеги от езикови гимназии влезли във фми .. просто имам чувството че точно чули че големите пари са там и за това и ние там / 1. до големите пари има много хляб да се яде, 2. не са толкова големи колкото някои хора си мислят не са малко но първо трябва през 1 да се мине/.. не че не може да стане добър програмист от тебе даже напротив .. но познавам човек на когото математиката му беше мн силна и влезе само защото видиш ли информатика в СУ беше една от най престижните специалности изобщо .. това още като ги няма ше тия новите спец .. след 2ри курс когато си беше взел всичките математики и нито 1 информатика каза това не е за мене и напусна унио .. така че няма да е зле да го обмислиш добре
![]()
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Проблемът не е в това, а конкуренцията - местата са с лимит !
Треа поне едно 5,50 и нагоре да изкараш на изпита и пак не е сигурно 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

-
sweet_pleasure
- В началото бе словото
Да, знам, че е доста сериозна конкуренцията. Гледам и че за момичета бала е по-нисък от този на момчетата, но пак....
ако това ти е проблема решава се мн лесно .. сядаш и учиш кодиш си разни програмки пишеш си домашните до края на първи курс разликата ще е минимална 
едит: Monkey точно в това е проблема ако прочетеш малко по нагоре споменавам за човек на който не му беше проблем да влезе информатика когато това беше най желаната специалност
тъпо ще е ако след 2г реши че не я кефи това
.. а и тя е момиче все пак
едит: Monkey точно в това е проблема ако прочетеш малко по нагоре споменавам за човек на който не му беше проблем да влезе информатика когато това беше най желаната специалност
Последно промяна от invisible на 06 Яну 2010, 00:15, променено общо 1 път.
-
sweet_pleasure
- В началото бе словото
Да, да и аз това съм си мислила, че ще да е решението на проблема 
Едит: а ти, issoax, каква специалност си?
Едит: а ти, issoax, каква специалност си?
- Monkey D. Luffy
- Драскач
isso не две години още първите месеци си проличава дали ставаш 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

приложна математикаsweet_pleasure написа:Едит: а ти, issoax, каква специалност си?
е аз още преди да кандидатства му казах че това не е за него амаMonkey D. Luffy написа:isso не две години още първите месеци си проличава дали ставаш
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Ха точно на пук !