Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
anastacia_fen :)
В началото бе словото
Специалност: Журналистика,СУ

Re: Журналисти 2010

Мнение от anastacia_fen :) »

Спомням си каква какафония беше като кандидатствах... :lol:
Откровено казано си мислех,че абсолютно никога няма да успея да вляза с журналистика в су...Имайки впредвид голямата конкуренция и уж малкото места. И най-интересното беше,че за изпитите въобще не съм се готвил. Не се бях упражнявал в писането на абсолютно никакви есета през годината,новини почти не съм следял..
Само като наближи устния някъде около 4-5 дена преди изпита седнах и прочетох няколко вестника. А самия устен какво беше... :pale: :shock:
И точно на 4 август разбрах, че съм приет на първо класиране :shock:
Изненадата беше потресаваща.
Лично за мен,съдейки от собствен опит, писмения изпит е с много по-голяма тежест, отколкото устния. Все пак щом и оценката от писмения се удвоява.. :)
Тъй че на кандидатстващите тая година мога да пожелая само успех и да ги посъветвам да наблегнат върху писането... :)
"Беше 22 август 1962 година - денят, когато неколцина мъже решиха, че президентът, генерал Шарл Дьо Гол, трябва да умре."

Фредерик Форсайт, "Денят на Чакала"
Arwen
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Arwen »

Здравейте!И аз ще кандидатствам тази година журналистика и подготовката ми е не е по-различна от тези,които вече прочетох.Мисля да отида на курса през февруари и ако не друго поне ще се запознаем.
Обаче се обърках от написаното от по-големите студенти.Излиза,че в крайна сметка всичко е страшно субективно и писмения изпит само привидно е по-лесен и никаква подготовка не е напълно достатъчна... :D :D :D
ssc
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от ssc »

Zahariev написа:Спокойно, ш'са спрайти :)
Ам чи то само надеждата ни остана ...
''И все пак, понякога, ние сме зрители -
на кадри отрязани от главните роли
самите - критици, лаици, ценители,
и плачем, и смеем се, и винаги помним.''
Аватар
Tancheto_
В началото бе словото
Специалност: jurnalistika

Мнение от Tancheto_ »

ssc написа:Ам чи то само надеждата ни остана ...
Съгласна съм ! за съжаление :lol:
Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
Аватар
VicKy
В началото бе словото

Мнение от VicKy »

Общо взето да се надяваме на голям късмет и добра нагласа :wink:
Колкото е по-голям саламът, толкова по-мокро е котето...
Аватар
magusha
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: първи

Мнение от magusha »

Здравейте! Аз също мисля да се пробвам в тази специалност. Сега видях, че са излезли датите за изпитите и ме обзе страх ...
Искам да попитам колко листа ти дават за самото есе и колко са написали тези, които са кандидатствали в тази специалност ?
Успех на всички кандидатстващи!
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Аз искам да попитам нещо за темите. Ходя на уроци при една госпожа и тя ми казва, че отначало имало изпит по БЕЛ, на който трябва да изкараш минимум 4 за да те допуснат нататък. :king: Но никъде до сега не съм прочела за такъв изпит. До скоро имаше писмен и устен по журналистика, а сега дори няма и устен. :cry: И така и не ми стана ясно с тези изпити кога е предварителен, кога е редовен. Ще се справя :D , но ще ми бъде полезно да знам дали има изпит по БЕЛ. Мерси предварително! :flower:
You can never go too far...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

steli написа:Аз искам да попитам нещо за темите. Ходя на уроци при една госпожа и тя ми казва, че отначало имало изпит по БЕЛ, на който трябва да изкараш минимум 4 за да те допуснат нататък. :king: Но никъде до сега не съм прочела за такъв изпит. До скоро имаше писмен и устен по журналистика, а сега дори няма и устен. :cry: И така и не ми стана ясно с тези изпити кога е предварителен, кога е редовен. Ще се справя :D , но ще ми бъде полезно да знам дали има изпит по БЕЛ. Мерси предварително! :flower:
Госпожата ти е имала предвид писмения по журналистика. А миналата година, за да те допуснат до устен, трябваше да си сред първите 300(някъде там) на писмения,което се падаше някъде 3.88.Така че не е 4.00 минимум, но все пак това вече няма значение, защото устният отпадна :roll:
Компютърни науки I курс
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Вярно е, преди изпитите за Журналистика бяха 3 - БЕЛ, журналистика - писмен и журналистика - устен. През 2008 отпадна този по БЕЛ, тази година - и устният... Предварителният изпит по Ж е на 28.03, редовният е 3 месеца по-късно - 27.06. Оценките и от двата изпита имат еднаква тежест и по-високата от тях ще участва в балообразуването. Go! :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

От цялото си сърце , ви умолявам...... бъдещи журналисти, НЕ БЪДЕТЕ като Кулеков, Трифонов, Иван, Андрей и другите превзели родните екрани. Моля ви! Искам един ден да си пусна телевизия и да издържа повече от половин час.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Че какво му е на Кулеков бре ? Ето преди малко гледа Шоуто на Слави и пак беше той с покъртителна история
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, покъртителната точно!

Наистина ме покърти и исках да имам пистолет , с който да го разстрелям на момента.

Кулеков - неприятният ефирно-сълзлив мрънкащ човечец, с покъртително неефикасните истории.Това не е журналист.

Надявам се бъдещите поколения да бъдат добри в професията си или ... да не се занимават с това.

Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Човека вкарва малко емоция. Помогнал и прибрал един от потърпевшите, иска да помогне, да ни оправи от малко скапаната система - истински репортер, според мен ! :colors:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Няма да обяснявам колко са му кусурите и грешките , но на първо място, като започне да мрънка колко ни е зле всичко с дразнещия си боботещ глас (дори не може да докара правилна интонация), е добре да даде като идея какво се случва на нелегалните европейци в Алжир, Нигерия и т.н..

На първо време , човек не се прибира, защото е национална заплаха за НИЩО.

По дяволите и нелегалните емигранти.Като са дошли тук без документи и визи да не са решили, че някой ще ги чака с медна пита ?

За да ти пояся , Кулеков има навика да прави репортажи за някакви "проблеми", които ще накарат хората да си кажат "О, колко лошо" , но никога няма да дойдат на дневен ред.На следващия ден никой няма да си спомня за това.Това не е истински репортер, нито журналист.Това е абсолютно криворазбрана идея за обръщане на внимание, като в Западна Европа по побългарен и неефективен начин.Тази тема ще има 1 продължение, както са имали повечето му теми.

И отново да обърна внимание на интонацията и думите, които ползва.Не, просто няма начин да ме дразни толкова много.Защо по дяволите топ журналистите, ги слагат на второстепенни места, а дебилните връзкари на първостепенни.

Преди година бях на награждаването на варненски журналист и т.н. .Е , удоволствие е да слушаш някои хора, които наистина знаят как да кажат нещата.

Вярно е, че 75% от народа обича да му го сервират по простичък начин, но във всяка една професия трябва да има класа.Тук тя е недооценена, докато малоумняците се кланят на глуповатите си идоли.

И това го пиша с идеята, наистина тези, които ще влязат с това, да заложат на важните качества, а не да са актуални за един ден.Актуалните за един ден, скоро, когато нещата в тази държава си дойдат на мястото няма да са на почит.

Дано в един момент водещите, репортерите и т.н. - във ваше лице си стоят както трябва на мястото.

invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Monkey D. Luffy написа:Човека вкарва малко емоция. Помогнал и прибрал един от потърпевшите, иска да помогне, да ни оправи от малко скапаната система - истински репортер, според мен ! :colors:
може и да е но и на мен не ми допада начина по който ми предоставя новините си :?

пп Zahariev има ли нещо дето да е варненско и да не е най най :lol:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”