епа я_sonrisa_ написа:![]()
![]()
Да де
ама кой да гледа какво пиша..
а някой има ли списък на тези 70 специалности че ми стана интересно защо не мога да ги намеря .. навсякъде пише нещо от рода на "Вход с матура за 2/3 от специалностите в СУ"
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
епа я_sonrisa_ написа:![]()
![]()
Да де
ама кой да гледа какво пиша..

Успех, бъдещ колега!petromirkolev написа:А щом това го уточнихме може ли да уточним това също.
Аз завърших през 2009 и издържах матурите, вписани са в дипломата съответно. Молята логика е, че щом са вписани важат за постоянно, тоест мога да кандидатствам с тях през както 2010 така и 2020 и тн. ?
Почти сигурен съм, че е така.
И ако наистина е така,
здравейте, бъдещи колеги от френска филология![]()
![]()

Аха и аз мисля че е от тези 26 специалности..Megera написа:Е, ти нали искаше Японистика. Гарантирам ти, че японистиката ще е една от тези оставащи 26 специалности.Monkey D. Luffy написа:Добре ототчнихме се. Сега остава въпроса до колко е вярно и кога ще го приложат ?
Не да се подготвям за едно, а то да излезе друго.![]()
(най-вероятно де) Така че държането на SUATEFL едва ли ще ти се размине.
А и повечето хора предполагам, че пак ще си държат изпита по английски. Ако искаш ми вярвай, но аз на изпита в СУ, който си беше в пъти по-труден, имах по-висока оценка. О.о

petromirkolev написа:5.60 матура х 3 + 5.50 английски език + 4.90(матура БЕЛ) ????????
Здравейpetromirkolev написа:5.60 матура х 3 + 5.50 английски език + 4.25 (диплома)/4.90(матура БЕЛ) ????????
ЗДРАВЕЙТЕ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Като чета това което си написал ми се струва че искаш да влезеш нещо с възможно най-малко учене едва ли не да отбиеш номера. Ако си решил да влизаш филология по-добре е наистина да го искаш, а не да го правиш просто защото имаш издържана матура и няма да ти се налага да учиш, ами "ще отидеш на морето да си изкъпеш дупето". Защото иначе просто ще си загубиш 4 години от живота. СМятам че нивото на матурата изобщо не може да се сравни с това от изпита по френски и е голяма грешка от страна на СУ да прави тези реформи. Не само че матурите са елементарни но и на тях масово се преписва. Така че 1 курс в СУ Филология ще бъде равносилно на 8ми клас подготве. И вместо да си удряш главата в масата от кеф седни малко да си преговориш френския, щото даже лесно да влезеш, вярваш ли че и лесно ще излезеш?petromirkolev написа:Френска филология?
А ако искам да кандидатствам и стопанско управление на френски, държа само изпит по математика?
Но наистина най-важното което питам е, матурата ми замества изпита за съответната специалност, така ли?
Тоест искам да кандидатствам френска филология, и понеже съм издържал матура по френски няма нужда да ходя на изпит, взима се оценката от матурата и се умножава по 3 и се взимат от диплома БЕЛ и чужд език?
Леле, ако е така, удрям си главата в масата от кеф!![]()
Аз имам издържана матура през 2009. Щом е вписана в дипломата си важи ако искам да кандидатствам с нея сега през 2010, нали?