Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Re: Единен приемен изпит в СУ !
Човече в механотехникумът, в който съм просто езици не се учат. Всяка година все нови учители по английски език и все по тъпи. Никой от тях го не ебава дали ще научим нещо, просто уроци не се взимат, а по цяла година го караме бохемската. Затова колкото и да внимавам файда нема. Добре че по български и математика се паднаха най-точните даскали та поне за ДЗИ-то ще се справя на високо ниво. Времето тече, а в даскалото нищо не се прави, мисля за алтернативни начини на обучение
- ще ходя в Фарос 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Този така наречен изпит ще бъде от следващата година, но още не е 100% сигурно. Лично на мен не мие много ясно как ще стане, а и не виждам голяма полза. Според мен целта е донякъде да се улесни приема, защото всщка година за някои специалности(не казвам всички) остават незаети места. В крайна сметка времето ще покаже... 
http://www.nbu.bg/si.php?id=12071&size=bigMegera написа:Ако сериозно във ФКНФ почне да се влиза с оценките от матурите, сериозно ще ме заболи сърцето.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Ееееееее, най-накрая!!!!!!!!!
А тея оценки от матурите заместват изпита, така ли? Тоест имам 5.60 на матура, не ходя на изпит а направо подавам документи за кандидатстване във желаната от мен специалност?
А тея оценки от матурите заместват изпита, така ли? Тоест имам 5.60 на матура, не ходя на изпит а направо подавам документи за кандидатстване във желаната от мен специалност?

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Френска филология?
А ако искам да кандидатствам и стопанско управление на френски, държа само изпит по математика?
Но наистина най-важното което питам е, матурата ми замества изпита за съответната специалност, така ли?
Тоест искам да кандидатствам френска филология, и понеже съм издържал матура по френски няма нужда да ходя на изпит, взима се оценката от матурата и се умножава по 3 и се взимат от диплома БЕЛ и чужд език?
Леле, ако е така, удрям си главата в масата от кеф!

Аз имам издържана матура през 2009. Щом е вписана в дипломата си важи ако искам да кандидатствам с нея сега през 2010, нали?
А ако искам да кандидатствам и стопанско управление на френски, държа само изпит по математика?
Но наистина най-важното което питам е, матурата ми замества изпита за съответната специалност, така ли?
Тоест искам да кандидатствам френска филология, и понеже съм издържал матура по френски няма нужда да ходя на изпит, взима се оценката от матурата и се умножава по 3 и се взимат от диплома БЕЛ и чужд език?
Леле, ако е така, удрям си главата в масата от кеф!
Аз имам издържана матура през 2009. Щом е вписана в дипломата си важи ако искам да кандидатствам с нея сега през 2010, нали?

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Добре де, ами ако изпитът за специалността е само 1 ? Например някаква фиология, да кажем Английска - при нея изпитът е само 1 = по английски език (SUATEFL)
Ако да кажем карам матура по английски, значи отивам и направо се записвам без никакъв изпит
Оценка от изпита по Английски език х 3 + Оценка от дипломата за средно образование по Чужд език (Английски) + Оценка от дипломата за средно образование по БЕЛ = бал
=> демек това ще стане на =>
Оценка от изпита или матура по Английски език х 3 + Оценка от дипломата за средно образование по Чужд език (Английски) + Оценка от дипломата за средно образование по БЕЛ = бал

Ако да кажем карам матура по английски, значи отивам и направо се записвам без никакъв изпит
Оценка от изпита по Английски език х 3 + Оценка от дипломата за средно образование по Чужд език (Английски) + Оценка от дипломата за средно образование по БЕЛ = бал
=> демек това ще стане на =>
Оценка от изпита или матура по Английски език х 3 + Оценка от дипломата за средно образование по Чужд език (Английски) + Оценка от дипломата за средно образование по БЕЛ = бал
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

да .. не е ли логично щом матурата ще е равносилна на изпита да е точно така 
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Ахаа то и аз като теб малко се обърках с тая логика

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Баш това ще стане
Но трябва да се убедите, че желаната специалност зачита матурата като изпит
За френска филогия съм сигурна, че приемат така, но за стоп. управление не знам.
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Добре ототчнихме се. Сега остава въпроса до колко е вярно и кога ще го приложат ?
Не да се подготвям за едно, а то да излезе друго.

Не да се подготвям за едно, а то да излезе друго.

- _sonrisa_
- Флъдзила
вярна е информацията, че за 70 специалности ( от общо 26 в СУ) ще се влиза с матура и то от тази година 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Е, ти нали искаше Японистика. Гарантирам ти, че японистиката ще е една от тези оставащи 26 специалности.Monkey D. Luffy написа:Добре ототчнихме се. Сега остава въпроса до колко е вярно и кога ще го приложат ?
Не да се подготвям за едно, а то да излезе друго.![]()
Последно промяна от Megera на 04 Яну 2010, 18:07, променено общо 1 път.