Право първи курс 2009-2010г
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Право първи курс 2009-2010г
Ами така или иначе Токушев няма да успее да предаде 5-10 теми,друг е въпросът дали ще каже да си ги учим сами или да отпаднат!Но принципно не би имал особено право да изпитва на нещо,което не е четено но лекции,защото доста хора си учат именно от записките и това доста им помага!
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Ако не ги предаде си има конспект, смята се че студентите са информирани от него за съответните въпроси и всички влизат в изпитните билети, с изключение на тези, за които проф. Токушев изрично е споменал, че отпадат. Обикновено това са 4-5 въпроса всяка година до колкото знам.
Последно промяна от iodine на 03 Яну 2010, 11:37, променено общо 2 пъти.
В името на потока! Втория!
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Аз имам един въпрос : ) До кой точно въпрос от конспекта сме стигнали и разгледали на лекции и кои въпроси от досега миналите от Нова история не са ни били четени. Засега се сещам само за проекта на д-р Константин Стоилов.
Мерси предварително : )
Мерси предварително : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Дам, за които ще каже на последната лекция за семестъра - поне така твърди ас. Цекова 
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Танзимата и "Режима на пълномощията" не са четени също, за първото съм абсолютно сигурен, на второто съм по слухове.
А много искам да попитам горните курсове какво биха казали за тоя изпит по международни, че вече си мислч че там ще се ходи и на есен от моя страна
хич не ми върви добре ученето там. А дали ще ми се получи ИППУ-то при положение, че още не съм пипнал учебниците там
Тук разчитам, че до последно мога да се откажа да се явя на изпита.
А много искам да попитам горните курсове какво биха казали за тоя изпит по международни, че вече си мислч че там ще се ходи и на есен от моя страна
В името на потока! Втория!
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Да, и Танзимата от първия учебник, и Режимът на пълномощията не са, мисля : ) А Полит. идеи и Измененията в ТК? Споменавали сме ги бегло на лекции, мисля, с няколко изречения, докато в учебника Идеите са си доста подробни.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Прегледайте въпросите, които са отпадали предишни години, това би могло да ви насочи малко кои въпроси е възможно да отпаднат. Досега винаги са били 4 въпроса.
Изпитът по международни е най-малкото, което би могло да ви бъде препъни-камък. Миналата година беше писмен, с две дати за двата потока, в 272. Има един-двама асистенти, които обикалят залата, но тъй като е голяма не е като някой да ви виси над главата постоянно (както беше на изпита по ОУД), което аз лично мразя.
Няма значение какво ви е четено и какво не на лекции. Вие си имате конспект, имате си библиотека, имате и изпит, следователно - длъжни сте да знаете. Изключенията от това правило се определят от самите преподаватели и те обикновено се знаят отрано.
Изпитът по международни е най-малкото, което би могло да ви бъде препъни-камък. Миналата година беше писмен, с две дати за двата потока, в 272. Има един-двама асистенти, които обикалят залата, но тъй като е голяма не е като някой да ви виси над главата постоянно (както беше на изпита по ОУД), което аз лично мразя.
За твое добро те съветвам да се откажеш от тази заблуда още сега. Веднага.RA[sgB] написа:Но принципно не би имал особено право да изпитва на нещо,което не е четено но лекции
Няма значение какво ви е четено и какво не на лекции. Вие си имате конспект, имате си библиотека, имате и изпит, следователно - длъжни сте да знаете. Изключенията от това правило се определят от самите преподаватели и те обикновено се знаят отрано.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Нещо интересно от ЛигълТ(х)иури относно изпита по ИБДП: http://www.legaltheory-forums.org/phpBB ... =18&t=2064
- _sonrisa_
- Флъдзила
Чак пък интересно..

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- _sonrisa_
- Флъдзила
та-да-да-дааам
Вие ( първи поток) вече имате по всичко, ние мисля, че още нямаме по ОУД ( или пак не съм видяла естествено, което е доста вероятно
) бтв - ако е така, някой от виделите може да сподели кога ни е датата 
Вие ( първи поток) вече имате по всичко, ние мисля, че още нямаме по ОУД ( или пак не съм видяла естествено, което е доста вероятно
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Едно уточнение по ППУ, датите не са изнесени на таблото пред отдел "Студенти". Те са:
6 февруари (1-8 група)
30 януари (9-16 група)
272, 13:00
6 февруари (1-8 група)
30 януари (9-16 група)
272, 13:00
- _sonrisa_
- Флъдзила
Благодарим, осведомителю 
За това как минават изпитите първи курс право - как изпитват и на какво държат изпитващите може да видите на "1-ви курс право (2008-2009)" в периода края на януари - началото на февруари
-
RA[sgB]
- Да живей словото
А някой от горните курсове ще бъде ли добър да каже кои са 4 отпаднали теми по ИБДП от минали години,че от утре почвам да уча всичко подред и не ми се чака до другата сряда за да ни го разясни Токушев :