Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Спомням си каква какафония беше като кандидатствах...
Откровено казано си мислех,че абсолютно никога няма да успея да вляза с журналистика в су...Имайки впредвид голямата конкуренция и уж малкото места. И най-интересното беше,че за изпитите въобще не съм се готвил. Не се бях упражнявал в писането на абсолютно никакви есета през годината,новини почти не съм следял..
Само като наближи устния някъде около 4-5 дена преди изпита седнах и прочетох няколко вестника. А самия устен какво беше...
И точно на 4 август разбрах, че съм приет на първо класиране
Изненадата беше потресаваща.
Лично за мен,съдейки от собствен опит, писмения изпит е с много по-голяма тежест, отколкото устния. Все пак щом и оценката от писмения се удвоява..
Тъй че на кандидатстващите тая година мога да пожелая само успех и да ги посъветвам да наблегнат върху писането...
"Беше 22 август 1962 година - денят, когато неколцина мъже решиха, че президентът, генерал Шарл Дьо Гол, трябва да умре."
Здравейте!И аз ще кандидатствам тази година журналистика и подготовката ми е не е по-различна от тези,които вече прочетох.Мисля да отида на курса през февруари и ако не друго поне ще се запознаем.
Обаче се обърках от написаното от по-големите студенти.Излиза,че в крайна сметка всичко е страшно субективно и писмения изпит само привидно е по-лесен и никаква подготовка не е напълно достатъчна...
''И все пак, понякога, ние сме зрители -
на кадри отрязани от главните роли
самите - критици, лаици, ценители,
и плачем, и смеем се, и винаги помним.''
Здравейте! Аз също мисля да се пробвам в тази специалност. Сега видях, че са излезли датите за изпитите и ме обзе страх ...
Искам да попитам колко листа ти дават за самото есе и колко са написали тези, които са кандидатствали в тази специалност ?
Успех на всички кандидатстващи!
Аз искам да попитам нещо за темите. Ходя на уроци при една госпожа и тя ми казва, че отначало имало изпит по БЕЛ, на който трябва да изкараш минимум 4 за да те допуснат нататък. Но никъде до сега не съм прочела за такъв изпит. До скоро имаше писмен и устен по журналистика, а сега дори няма и устен. И така и не ми стана ясно с тези изпити кога е предварителен, кога е редовен. Ще се справя , но ще ми бъде полезно да знам дали има изпит по БЕЛ. Мерси предварително!
steli написа:Аз искам да попитам нещо за темите. Ходя на уроци при една госпожа и тя ми казва, че отначало имало изпит по БЕЛ, на който трябва да изкараш минимум 4 за да те допуснат нататък. Но никъде до сега не съм прочела за такъв изпит. До скоро имаше писмен и устен по журналистика, а сега дори няма и устен. И така и не ми стана ясно с тези изпити кога е предварителен, кога е редовен. Ще се справя , но ще ми бъде полезно да знам дали има изпит по БЕЛ. Мерси предварително!
Госпожата ти е имала предвид писмения по журналистика. А миналата година, за да те допуснат до устен, трябваше да си сред първите 300(някъде там) на писмения,което се падаше някъде 3.88.Така че не е 4.00 минимум, но все пак това вече няма значение, защото устният отпадна
Вярно е, преди изпитите за Журналистика бяха 3 - БЕЛ, журналистика - писмен и журналистика - устен. През 2008 отпадна този по БЕЛ, тази година - и устният... Предварителният изпит по Ж е на 28.03, редовният е 3 месеца по-късно - 27.06. Оценките и от двата изпита имат еднаква тежест и по-високата от тях ще участва в балообразуването. Go!
От цялото си сърце , ви умолявам...... бъдещи журналисти, НЕ БЪДЕТЕ като Кулеков, Трифонов, Иван, Андрей и другите превзели родните екрани. Моля ви! Искам един ден да си пусна телевизия и да издържа повече от половин час.
The names of the future are stamping of impatience.
Човека вкарва малко емоция. Помогнал и прибрал един от потърпевшите, иска да помогне, да ни оправи от малко скапаната система - истински репортер, според мен !
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory
Няма да обяснявам колко са му кусурите и грешките , но на първо място, като започне да мрънка колко ни е зле всичко с дразнещия си боботещ глас (дори не може да докара правилна интонация), е добре да даде като идея какво се случва на нелегалните европейци в Алжир, Нигерия и т.н..
На първо време , човек не се прибира, защото е национална заплаха за НИЩО.
По дяволите и нелегалните емигранти.Като са дошли тук без документи и визи да не са решили, че някой ще ги чака с медна пита ?
За да ти пояся , Кулеков има навика да прави репортажи за някакви "проблеми", които ще накарат хората да си кажат "О, колко лошо" , но никога няма да дойдат на дневен ред.На следващия ден никой няма да си спомня за това.Това не е истински репортер, нито журналист.Това е абсолютно криворазбрана идея за обръщане на внимание, като в Западна Европа по побългарен и неефективен начин.Тази тема ще има 1 продължение, както са имали повечето му теми.
И отново да обърна внимание на интонацията и думите, които ползва.Не, просто няма начин да ме дразни толкова много.Защо по дяволите топ журналистите, ги слагат на второстепенни места, а дебилните връзкари на първостепенни.
Преди година бях на награждаването на варненски журналист и т.н. .Е , удоволствие е да слушаш някои хора, които наистина знаят как да кажат нещата.
Вярно е, че 75% от народа обича да му го сервират по простичък начин, но във всяка една професия трябва да има класа.Тук тя е недооценена, докато малоумняците се кланят на глуповатите си идоли.
И това го пиша с идеята, наистина тези, които ще влязат с това, да заложат на важните качества, а не да са актуални за един ден.Актуалните за един ден, скоро, когато нещата в тази държава си дойдат на мястото няма да са на почит.
Дано в един момент водещите, репортерите и т.н. - във ваше лице си стоят както трябва на мястото.
The names of the future are stamping of impatience.
Monkey D. Luffy написа:Човека вкарва малко емоция. Помогнал и прибрал един от потърпевшите, иска да помогне, да ни оправи от малко скапаната система - истински репортер, според мен !
може и да е но и на мен не ми допада начина по който ми предоставя новините си
пп Zahariev има ли нещо дето да е варненско и да не е най най