Нещо не виждам проблема. Хората са направили зала, а познавам хора, на които правенето на тези ИБМ проектчета ги кефи + все пак като са се записвали хората в съответната специалност са знаели какво ще учат(или поне би трябвало). А и е някаква новост все пак- в ФМИ има 4 компютърни специалности, не може всичките да учат едни и същи дисциплини.Бeтон написа: За неква зала от 20 IBM-ски компютъра, се измисля курс за некви дебили от IBM дето урока им... не може да се каже, че е урок, а детска занималня и клуб по интереси - facebook, vbox и пр. Кофтито е, че тия подставените лица (които с голямо въображение могат да се нарекат преподаватели) изтъкват себе си и фирмицата им като 8-мото чудо на света и като тех - никъде. Накрая проекта им се прави с техния продукт, а ми е чудно как ни го пробутват за без пари, понеже едва ли се ползва тоя ташак от други хора.
Иначе @morfei аз съм КН 1-ви курс и относно обучението не се оплаквам. Е, има и слаби моменти, но като цяло съм доста доволен. Поне тези асистенти, които ми водят на мен са доста активни и загрижени за доброто ни представяне на сесията(примерно от асистентката ми по анализ имам получени към 20 е-мейла с разни сборници, контролни и изпити от минали години и всякакви подготвителни материали, което много ме радва). Нивото си е доста високо, има интересни изборни, а специално за КН програмата е същата като във всички топ световни университети, докато в прекия "конкурент" ТУ учат икономика и разни пълни смешки, така че изобщо няма база за сравнение.(за справка: има немалко хора, които са се преместили от ТУ във 2-ри 3-ти курс и са започнали наново във ФМИ). Ако ще се занимаваш с програмиране идвай и не му мисли, основният проблем във факултета съм го написал в предния си пост
П.П а иначе не знам за какви "зандани" говореха на предната страница.