Виж сега, Иринчи. Питай Ваня ако искаш относно моето отношение към турците. Аз НЕ мразя турците, но не ги и обичам. Народът, който мразя е западно от нас. В случая тук обаче казах, че не ми е приятно НЕПРЕКЪСНАТО и по ВСЯКО време да ми се пробутват турски сериали, защото за добро или лошо нородът, от който едвам сме се освободили след 5 вековно иго, е именно турският. Толкова велики личности като Вазов, Ботев, Захари Стоянов и т.н. са описвали героизма на българите в борбата им срещу турците, както и зверствата на турците по отношение на българите по време на робството. Затова с две думи - тук не говорим за сляпа омраза, а за някаква граница. От едната страна е безкрайната търпимост (която не е на добре) към турците, а от другата - крайната омраза (която също не харесвам и одобрявам). Според мен нормалната граница вече е прекрачена. След 5 години вече ще гледаме телевизиите на турски език с български субтитри, а в учебниците по история ще пише повече за Ататюрк, отколкото за Левски. А като добавим факта, че българите сме една от най-зачезващите нации положението е тъжно. Така де - те са 70, а ние сме 7 милиона. Недай си боже и да влязат в ЕС и ще се наслаждаваме на турската реч дори на центъра на София (в района извън джамията).
Ще ме извинявате, ама непрекъснатата турска реч от телевизора ме потиска, кара ме да се чувствам гадно. НЕКА имиа турски сериали, щом са толкова качествени, но нека не ПРЕКАЛЯВАМЕ с тях ако щете (разпнете ме за това изречение) от уважение към Левски, Ботев и всичките българи, отдали живота си в битка срещу същата тази "турска черна прокоба."
Ясно е, че сега е модерно да се мрази САЩ (то по време Студената война светът имаше избор кого да мрази, а след нея май няма, де

), ама има неща, които като българи трябва да помним и да уважаваме делата на предците си.
п.п. Иринчи, не искам да карам никого да ме разбере, но от дистанцията на времето е лесно всичко да бъде смалено до т.нар. "е па то станало преди 150 години, какво от това?". Ако днес (недай си боже) нечий син бъде заклан пред очите на майка си от подивял турчин, ще е УЖАСНА трагедия, а ако се случи преди 150 години - ще е статистика и история.