[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Re: КСК 2010/1011 Математика

Мнение от gottalovefmi »

Бeтон написа: За неква зала от 20 IBM-ски компютъра, се измисля курс за некви дебили от IBM дето урока им... не може да се каже, че е урок, а детска занималня и клуб по интереси - facebook, vbox и пр. Кофтито е, че тия подставените лица (които с голямо въображение могат да се нарекат преподаватели) изтъкват себе си и фирмицата им като 8-мото чудо на света и като тех - никъде. Накрая проекта им се прави с техния продукт, а ми е чудно как ни го пробутват за без пари, понеже едва ли се ползва тоя ташак от други хора.
Нещо не виждам проблема. Хората са направили зала, а познавам хора, на които правенето на тези ИБМ проектчета ги кефи + все пак като са се записвали хората в съответната специалност са знаели какво ще учат(или поне би трябвало). А и е някаква новост все пак- в ФМИ има 4 компютърни специалности, не може всичките да учат едни и същи дисциплини. :bom:
Иначе @morfei аз съм КН 1-ви курс и относно обучението не се оплаквам. Е, има и слаби моменти, но като цяло съм доста доволен. Поне тези асистенти, които ми водят на мен са доста активни и загрижени за доброто ни представяне на сесията(примерно от асистентката ми по анализ имам получени към 20 е-мейла с разни сборници, контролни и изпити от минали години и всякакви подготвителни материали, което много ме радва). Нивото си е доста високо, има интересни изборни, а специално за КН програмата е същата като във всички топ световни университети, докато в прекия "конкурент" ТУ учат икономика и разни пълни смешки, така че изобщо няма база за сравнение.(за справка: има немалко хора, които са се преместили от ТУ във 2-ри 3-ти курс и са започнали наново във ФМИ). Ако ще се занимаваш с програмиране идвай и не му мисли, основният проблем във факултета съм го написал в предния си пост :santa:
П.П а иначе не знам за какви "зандани" говореха на предната страница. :o Факултетът си е в Лозенец, което си е най-баровския квартал в София, на 10 мин пеша от НДК и където ти скимне. Имаме си и релаксираща зелена градинка(е чат-пат се случва някой закъсал студент да извърши ритуално самоубийство там), но като цяло си е яко и освен фенси пейки си имаме и 2 гранитни масички за шах, под най-дебелата сянка :compress:
Последно промяна от gottalovefmi на 31 Дек 2009, 15:43, променено общо 1 път.
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

П.П2 да не говорим за 2-те "писти" за белот непосредствено до зала 200 и фактът, че в лафката на съседния физически факултет продават 7 вида бира :reindeer:
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Мерси за инфото gottalovefmi! :P Там съм. :)
Компютърни науки 1 курс
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

gottalovefmi написа:Нещо не виждам проблема. Хората са направили зала, а познавам хора, на които правенето на тези ИБМ проектчета ги кефи
Ами аз не съм на наркотици.
Изображение
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

Бeтон написа:
gottalovefmi написа:Нещо не виждам проблема. Хората са направили зала, а познавам хора, на които правенето на тези ИБМ проектчета ги кефи
Ами аз не съм на наркотици.
:lol: :lol: :lol:
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Абе не е като да няма жени във ФМИ-то.
Има.
Има хубави, има грозни, има умни, има тъпи, има и дебели, но има ;)
За залата на IBM и аз съм на мнението на Бетона - излишно губене на време на студентите.
С толкоз малко часове Lotus Notes нищо не може да се научи със света, че да реши човек, че ще се занимава само с него ( а то е доста тясно специализирано ).
За другото съм на мнението на gottalovefmi ;) Само ако бяха наблегнали повече на програмиране и повече на практическата част от математиката, която учим - цена нямаше да има това ФМИ.
Аз не искам да ставам като Великова ;) Не искам и да ставам като Майчето ( асистентката по ЛА ), а те май това целят :)

Другото нещо, което не ми харесва е подхода на други лектори/асистенти, които почват с това как по техният предмет се късало страшно много и едва ли ще си вземем изпитите ;)
Пука ми ? Аз искам да науча нещо, те се правят на кой-съм-аз.Този подход може и да работи понякога, но те не го прилагат добре ;)
Но като цяло средата, изборните дисциплини, различните клубове и семинари правят преживяването във ФМИ доста ползотворно.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

...............
Последно промяна от Eleanor на 20 Яну 2010, 20:13, променено общо 2 пъти.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Eleanor написа:
Etiainen написа:
morfei написа:Ми че как?! :evil: Като няма свободно място за карти къде съм тръгнал и аз да влизам??????? :lol:
Ела в СтФ!!!! :lol: :lol: :lol: Ако влезеш по което и да е време в нашето кафе, ще видиш минимум 4 маси, които играят на белот :lol:
ето още един аргумент, за да го пиша него на 1во място :lol: :lol:
Елеанор, СУ ли ти е първото желание или УНСС?
Компютърни науки I курс
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

^ ами, може би СУ, се пак ще има немски преподаватели, а аз съм свикнала точно с такива и не искам да забравям езика, пък и доколкото чух отзиви, УНСС си е "бошлаф работа" , дори за икономиката...
не че на 1я изпит ще искарам повече от 4, ама за другите ще се подготвя
ако има хора от Стопанския, ще се радвам и на мнения, защото едно време така не бях се интресувала от училищата и се забих в тва тъпо даскало, не искам да повторя същата грешка :]
Последно промяна от Eleanor на 20 Яну 2010, 20:14, променено общо 1 път.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

RadoRado написа:на практическата част от математиката, която учим - цена нямаше да има това ФМИ.
Практическата част е индивидуална работа :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Аре бе хора, кво стана? Изпита е след 3 седмици...Как върви подготовката? :P
Компютърни науки 1 курс
Аватар