Турски сериали

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Турски сериали

Мнение от Tommy »

allshallperish: Съгласен съм. :cheers:
Ники: Нали затова има критици, специалисти, ценители на изкуствата и т.н. Ако нямаше критерии, пък били те и необективни, изкуствата щяха отдавна да са се превърнали изцяло в халтура.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Например Др. Хаус е стойностен сериал. Хем е хумористичен, хем те кара да се замислиш за по-сериозни работи :D . Естествено, няма стойностен сапунен сериал.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Може пък и да сте прави, ама продължавам да си мисля, че не може да определяте като общо понятие, кое е стойностно.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Аз не съм критик и не мога да кажа с пълна увереност кое е, или не е стойностно. Мога да кажа, кое аз намирам за такова. Сапунките не ги намирам. Защото те, като кино, ако бяха изкуство, щяха да имат съдържателно послание или някаква друга уникалност. Тъй като аз не намирам в тях такова нещо, ги смятам повече за относително евтин и доходоносен търговски продукт. Затова те са масови и еднакви - защото са бизнес, а не изкуство.
Knights of the Cross
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Хора, като ви чета, почвам да се отчайвам.

Вие като си пиете кафето и в него ли виждате политически подтекст? Или 500-годишно турско "робство"? Щом сериалите така успешно шестват в ефира, значи хората масово ги гледат и харесват. В противен случай телевизиите щяха да ги заменят с нещо друго. А щом се харесват, значи са достатъчно добри за масовата публика. Може да ви харесва, може да не ви харесва, но е така. И аз се дразня, че народът се прехласва по това престъпление срещу елементарната интелигентност, наречено "Биг брадър", но действителността е такава.

Не ги гледам, всъщност почти не гледам телевизия (в квартирата нямам и не изпитвам нужда). Заглеждал съм откъси от "Перла" и не мисля, че е по-лош от латиноамериканските сериали, които се въртяха в продължение на години. Даже смятам, че е по-изпипан, с по-малко преиграване и като цяло е по-близък до напия балкански манталитет. Щом хората го харесват, нека го гледат. Аз предпочитам "Рим" и "Клъци/Срежи", и съм щастлифф.

И не, ама никак не ми пречи, че са турски. И не ми пречи турската реч. Смятам, че турският език е благозвучен и харесвам народна музика от Ориента, харесвам турски рок и турски локум. Разпнете ме!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Е, просто това, че езикът и напевите им не ти пречат не важи за повечето хора, включително и за мен. Техният език никога не ми е харесвал, колкото и пъти да съм го чувал през годините. За маанетата не виждам какво има да се добави повече от казаното дотук. И не, не е само и единствено защото са точно турски - самият мирис на ориенталско, който навяват ми е неприятен, а комбинацията му с гореспоменатите език и музика, както и типичен за сапунките "сюжет", правят един такъв сериал абсолютно несмилаем за мен.
Knights of the Cross
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

allshallperish написа:Томи : Аз например съм си изградила мнение, че нормален човек не може да слуша чалга. Това си ми е нагласата към тоя тип музика и не мога да мисля друго. Ето защо определям тая музика като "нестойностна". За себе си и въобще. Ако някой дойде и ми обясни точно кое й е стойностното може пък да се примиря... Но такъв няма да дойде. Просто тва ми е мнението и за сапунките. Най-лошото е, че хората се зарибяват дори като гледат 1-2 серии. Аз може да съм скептик, но ако нямам какво да правя и изгледам 2-3 серии може и аз да почна... НЕ, със сигурност няма да стане. Подяволите, гледах сериали, когато бях на 10 сигурно. Смятай какъв капацитет тря да си.
Стига. Смешни сте. Излагате се в навечерието на 2010 като кифли.
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Щом казваш, че сме ние... Пък и това сравнение е сигурно защото кифлите не слушат чалга и не гледат турски сериали.... Доста смехотворно и аграрно изказване... :lol:
Knights of the Cross
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Tommy написа:Е, просто това, че езикът и напевите им не ти пречат не важи за повечето хора, включително и за мен. Техният език никога не ми е харесвал, колкото и пъти да съм го чувал през годините. За маанетата не виждам какво има да се добави повече от казаното дотук. И не, не е само и единствено защото са точно турски - самият мирис на ориенталско, който навяват ми е неприятен, а комбинацията му с гореспоменатите език и музика, както и типичен за сапунките "сюжет", правят един такъв сериал абсолютно несмилаем за мен.
В такъв случай можеш да си избереш някой от нетурските сериали (ако ти се гледат сериали де), защото такива има достатъчно. И вълкЪ сит, и уфсътъ цяла.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Значи убеждавам се, че в тоя форум, ако не се кефиш на нещо и не го похвалиш, то хората така се държат, че да не им пишеш в темите :mrgreen: . Не виждам какво толкова ви засяга вътрешно, че някои хора не обичаме турските сапунки? Толкова ли са ви влезли под кожата и са ви изстискали малкото мозък, който ви е останал :shock: ?

Поре, темата не е "Гледайте какъвто сериал искате, тия, които мразите турските сериали :x ". Темата е за тях. И аз, и Томи, както виждам, се изказахме, защо не ги харесваме. За чий ви е да ни обяснявате колко са велики, при положение, че се разбрахме, че за нас не са :colors: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

И аз не харесвам турски сериали. Ама точно турските, другите може ама от тея ми се гади, драйфа и всичката друга гадост само като се сетя за тях. Не че нещо, ама турци не обичам. Хубава работа, ама циганска, демек турска. :monkey:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Извинете, че се намесих във високоинтелектуалната ви тема. Знаех си, че не съм за тук. :clown:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

pora_e_priqtel написа:Извинете, че се намесих във високоинтелектуалната ви тема. Знаех си, че не съм за тук. :clown:

Поне сарказмът ти да беше добре, ама то.. :mrgreen:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Поре, хубо, ама няма ми промениш мнението, защото аз не обичам турски език, а да не говорим за турски рок. Също така не обичам турци, които ми казват как ние "несправедливо сме отнели техни територии, когато сме се освободили." :P

А за греховното ти изказване наказанието е следното: Ще те върна назад във времето и ще те запозная с българска майка, загубила съпруг и син в клането при Батак, на която ще трябва да кажеш, че "турският език е благозвучен и хубав...", гледайки я в очите. :P
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

'Ми аз като лингвист нека да спомена, че Ататюрк е направил някоя и друга реформа през 1932 г. и т.нар. османски турски се е превърнал в модерния, греховно симпатичен на Порчи турски език. Това, разбира се, е никому ненужна потробност тип "под вола теле"; просто ми е тъжно и странно, че дискусията се изкриви по такъв начин.
Част от МОЯ род също произхожда от Батак. НИКОГА не ми е хрумвало да избухвам в дива ненавист при вида на каквото и да е турско, било то манджа, сериал, реч, или нещо друго. Не знам аз трябва ли или аз съм сбърканата...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”