Турски сериали

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Турски сериали

Мнение от Cecilia Lisbon »

Шепот написа:Дали е турска реч или някаква друга хич не ме грее и не оронва националното ми достойнство по никакъв начин – по телевизията върви продукция от цял свят и това е нормално. Дали е латино или турски, или с някакъв друг произход сериал – все ми е едно. Щом има публика, хубаво.
+ 1 :!:
Много добре казано.

Пък и на практика ги дублират, така че тъй противната турска реч остава в бекграунда. :twisted:
Турските сериали са просто поредния хитов продукт. Едно време, когато даваха "Lost" по Нова телевизия, и аз го заглеждах. Но без да се тюхкам, че сме бомбандирани от американски продукции (макар че това е възможно най-вярното твърдение :lol: ). Просто не ми прави впечатление това, което не гледам, а това, което гледам, го гледам с кеф, било то китайско, японско, еврейско, руско, и прочее...

// А и най-нормалното нещо е в т.нар. 'праймтайм' да дават сериали. Навсякъде е така, нали? :albino:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

:salute: :salute: :salute:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

chaplata написа:А от няколко дни съм се зарибил по Листопад, не че някой от героите ме грабва
Ферхонде рулз :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ужасни са. Не гледам особено телевизия, но в момента, в който дочуя умилната турска реч или отвратителните им напеви, се изприщвам.
Knights of the Cross
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

:salute: :salute: :salute:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

МРАЗЯ ГИ !!!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Що ги мразите ?

The names of the future are stamping of impatience.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

всичко е временно

сега е връх
утре купчинка

не търсете конспирации
голяма част от народа лудна по един турски сериал и след него стана логичното
- появиха се множество сериали от същата страна

свалете ограничителните си очила
никой от озверелите не би изпъкнал, ако речта бе италианска или немска

пък и да си признаем
логично е филм направен от народ, който има плашещо много допирни точки с нашия бит, да се гледа от маса хора

ПП не гледам телевизия, мисля максимално обективно в момента, щото пия цял ден вино :P
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Zahariev написа:Що ги мразите ?
И те не могат да обяснят.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Защото е модно да се мрази, затуй. :mrgreen:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

MERCES_LETIFER написа: Турските сериали са просто поредния хитов продукт. Едно време, когато даваха "Lost" по Нова телевизия, и аз го заглеждах. Но без да се тюхкам, че сме бомбандирани от американски продукции (макар че това е възможно най-вярното твърдение :lol: ). Просто не ми прави впечатление това, което не гледам, а това, което гледам, го гледам с кеф, било то китайско, японско, еврейско, руско, и прочее...

// А и най-нормалното нещо е в т.нар. 'праймтайм' да дават сериали. Навсякъде е така, нали? :albino:
Иринчи, говорим на два езика. Колко българи са изклали американците? Колко години сме били под американско робство? А под латиноамериканско? :? :wink:

Ама в интерес на истината аз си казах моята гледна точка, която не цели да се налага на никого - нито чак толкова мразя Турция (не я и обичам, де), ама преди една година още си спомням как по време на селския събор на Окорш видях турския флаг, гордо развят от едно момиченце...да ме прощавате, ама по цял ден да ми дават турски сериали + турски новини...е, не ми е приятно. Всичко с мярка. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

На мен тая толерантност почва да ми идва малко в повече (което ми напомня да ви помоля да спрете да ме каните в разни фейсбуук-групи, в които хората се кълнат как ще гласуват против премахването на новините на турски; както, впрочем, и във всякакви фейсбуук-групи с дори намек за политическа ориентираност. Дали и как гласувам си е моя работа, която не ви засяга).
Да се прегърнем, да бъдем братя и да пръскаме радост, щастие и светлина наоколо... Ми хубаво, ама това някой трябваше да им го каже преди векове на тях, м? И понеже не съм привърженик на принципа "око за око", ще ви кажа какво имам конкретно против тия заглавия: дразнят ме протяжните мелодии, които се носят от всяко по-малко кръчме, магазинче или дом почти по всяко време на денонощието; дразни ме това, че тия сериали се разпространяват като наркотици и че стадото не се усеща как ги облъчват с някакви безумни сюжети.
Всъщност, като се замисля, не ме дразнят турските сериали като такива - имали пари хората, снимали. Специално "1001 нощи" (от които все пак имам някакви наблюдения) си беше изпипан. На другите като им чуеш сюжета и ти става ясно, че е турски вариант на латино-боза. Онова, което ме дразни ИСТИНСКИ, е реакцията на българите към въпросните безумия. Харесали са "1001 нощ", телевизиите логично са купили още 1-2 сериала - ми да видят колко са зле и да спрат да ги гледат. А не да седят чинно и да се умиляват безкритично. Понеже никоя телевизия няма да работи на загуба - паднат ли рейтингите, ще спрат да ги купуват. Освен ако, разбира се, няма някакво финансиране, което би компенсирало загубите. Но нека бъдем толерантни и не подозираме наличие на конспирация. :)

И ми е чудно - като знам качеството на съвременното сръбско кино - тия хора там сериали нямат ли? Ако напомнят "Полицаят от Петльово бърдо" или "Горещ вятър" и ако са с качеството на игралните им филми от последните години - бих ги гледала с небивал кеф. Що ли не купят десетина-петнайсет от тях? :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Не мога да обясня в детайли защо ги мразя, просто защото не ги гледам. И нямам намерение да си губя времето с глупости. То не беше Перла, то не беше 1001 нощи, то не беше Листопад. Е, айде спрете се де. Българинът освен да се брейнуошва друго не може да прави.

ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ТЪПИ. И стига с тая толерантност! Да не сме ги поробвали ние, че да сме толерантни с тях? Аз мразя и латино-сериали, и френски вероятно бих мразила, просто, защото темата е една и съща! И това е толкова ритард, че думи нямам. Аз не гледам сериали. Аз и ТВ почти не гледам, за туй не съм критерии. Турците не ме вълнуват, не ми пука дори дали има новини на турски по БТВ. Дреме ми за тях. В ингора е разковничето.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Моля ти се. Ти само до 3 ли стигна? Мама гледа един, баба ми гледа 2. Преди това гледаше още някакви. А само като заглавия, които съм чула от тук и там, мога да ги докарам до над 10.
Айде да пробваме, всъщност:
"1001 нощи"
"Сълзи над Босфора"
"Мелодията на сърцето"
"Гордата Аси"
"Листопад"
"Перла"
"Изгубени години"
"Семеен сарай"
"Брак с чужденец"
"Пътищата на съдбата"
Дотук са 10. Признавам, че си помогнах с търсачката - притеснителното е, че същата тая търсачка изплюва и още резултати.
Не виждате ли нещо притеснително? Говорим за национални телевизии и праймтайм, а не за кабеларки и часови пояс, който обхваща главно домакините като таргет-група на сериалите по принцип. Че то едно време само "Касандра" вървеше след новините! И то - по някоя от кабелните програми. :pukeright:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Ми тва е. Нека МАСОВО не гледаме брейнуошващи сериали.

Бетон, що не се учудвам, че ги гледаш тия :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”