gottalovefmi написа:Няма жени
В интерес на истината има. Малко, но качестевено, както се казва.
Пък това не е основен проблем.
morfei написа:Добре де, изложете малко аргументи. Какво не ви харесва във ФМИ?
Като почнеш от декана и стигнеш до последната пияница в някоя от катедрите.
Деканската политика е ташак, бе хора. В тесни отношения съм бил с предишното деканско ръководство, еми... по-други бяха нещата.
Най-елементарния пример давам. Може и да се подесетвам... За неква зала от 20 IBM-ски компютъра, се измисля курс за некви дебили от IBM дето урока им... не може да се каже, че е урок, а детска занималня и клуб по интереси - facebook, vbox и пр. Кофтито е, че тия подставените лица (които с голямо въображение могат да се нарекат преподаватели) изтъкват себе си и фирмицата им като 8-мото чудо на света и като тех - никъде. Накрая проекта им се прави с техния продукт, а ми е чудно как ни го пробутват за без пари, понеже едва ли се ползва тоя ташак от други хора.
Преди пак имаше спонсорства, дарения, ама за такива дебилщини не се сещам.
Увеличения прием със сигурност не е изцяло по вина на сегашното деканско ръководство, има си ректорско такова (постотвам се, че след Биолчев нещата тръгнаха на зле), но резултатите не подлежат на коментар. Най-естественото нещо е, че влизат хора с всякакви възможности до галоши. Не че и преди не е имало цървули, но сякаш бяха по-малко. Сега е очевидно. Но това не е единствения проблем.
Някои от "великите" преподаватели като видят болшинство недостатъчно грамотни хорица по съответната дисциплина, започват да си избиват комплексите. Те и преди са си били комплексирани, но сега просто им избива отвсякъде... тъпотията. А начетените решават да не ходят на изпразнените им лекции. Нормално. Посегателството върху времето на личността е престъпление. И остават горките, които си мислят, че ще научат нещо. А то какво - тоя се прави на голямата работа и ги обвинява, че едва ли не за нищо не стават. И ги заплашва с некъв изпит там... сякаш е края на света.
Жалко е, нямам думи.
Поне се вижда сега кой кой е. Но пък някои яки преподаватели се пенсионираха. И пак мерилото остава като мъглявина.
morfei написа:Ем ти нали завърши ФМИ, че и магистратура сега караш там?
Това не означава, че ме кефи ФМИ. Завърших го, защото го започнах

Ама ми излезе от очите някъде 3-ти курс пролетта.
Иначе записах магистратура понеже знам "конюнктурата" и идеята ми е да минат по-лежерно тия цели 5 семестъра