Доставчикът ми няма ЕГН-то, ИП-то ми е променливо, зад него има три компютъра и безжична мрежа. Вкъщи идват и гости. Хайде, щом ми анализират гигабайтите дневен трафик, да докажат, че точно аз съм гледал сайт за жилетки бомби и основите им в корана :РСама по себе си информацията име, ЕГН, адрес, телефон, IP и днес се пази в архивите на доставчиците на интернет
Мислите ли, че МВР (или там каквото) има технически и човешки ресурс, за да "подслушва" няколко милиона души? Най-реалистичното, което мога да си представя, е след "разчитането" на кореспонденциите, някаква програма да следи за фрази като "имам бомба", "ще свалям правителството", "да живей шипковият мармалад" и др. А това ще отнеме много процесори.
И второ, по мои наблюдения, средностатистическият българин съвсем съзнателно си пуска какви ли не "лични данни" в интернет. От пиянски снимки до телефони. От етнос до политически възгледи. Дори аз в 1-2 сайта съм си се регистрирал с името.
Това е все едно протест срещу писането на адреса на получателя на пощенските картички.
Или пък че ще ни следят какво сваляме от арена и замунда и ще ни съдят. То това вече стана и беше толкова скалъпено, че всеки с малко компютърна грамотност виждаше белите конци. Сега сигурно няма адвокат, който да не може да те защити в такова положение. Още по-малко без нсбоп да дойдат у вас и да ти вземат харддисковете и отпечатъците и кръщелното.
Накратко: Това са пълни глупости.