Инициатива против орязването на парите за Образование
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Да протестираме!
В Германия системата е децентрализирана - във всеки Бундесланд различна такса, на места в Източна Германия дори е безплатно - надявам се решавам споровете ви 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Мда, със сила на пресъдено нещоBushmen написа:... надявам се решавам споровете ви
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Ахам, ясно ми е, че е така, но просто исках да дам примера. На места е дори и без пари.Bushmen написа:В Германия системата е децентрализирана - във всеки Бундесланд различна такса, на места в Източна Германия дори е безплатно - надявам се решавам споровете ви
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
За Германия (а и не само за там): всичко зависи от организираността на студентите - там, където те са добре организирани, такси няма или са минимални; там, където не са добре организирани - таксите са високи. Повече инфо: http://priziv.org/index.php?option=com_ ... &Itemid=54
Иначе една добра новина: Дянков не е позволил ВСС да си получи от Правосъдното министерство премиите (13 и 14 заплата) в размер общо на 24 млн. Като добавим към тях още 35 млн лв, спестени от съдебната система през т.г. - ето откъде могат да дойдат парите, орязани от образованието и науката за 2010. Дано се сетят. А ако не се сетят, дано се намери кой да ги подсети (че уж сме им приоритет).
Иначе една добра новина: Дянков не е позволил ВСС да си получи от Правосъдното министерство премиите (13 и 14 заплата) в размер общо на 24 млн. Като добавим към тях още 35 млн лв, спестени от съдебната система през т.г. - ето откъде могат да дойдат парите, орязани от образованието и науката за 2010. Дано се сетят. А ако не се сетят, дано се намери кой да ги подсети (че уж сме им приоритет).
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Гладна кокошка... хм, как беше по-нататък? ... бюджет сънува, май... 
Into the endless we ride... 
-
teddyssom
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Как сте тази година ?
Ще се борим ли напред ???? НАПРЕД ЗА МИР,СПРАВЕДЛИВОСТ,ДОБРО,ЛЮБОВ И ХАРМОНИЯ!!!! ОБИЧАЙТЕ СЕ !
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Жокере, ти за повишаването на таксите ли си? И би ли си ги плащал, ако ти станат двойни? Не се ебавай, защото нищо добро не ни чака.alter ego написа:Гладна кокошка... хм, как беше по-нататък? ... бюджет сънува, май...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Ако качеството на образованието в тоя универитет се вдигне двойно заедно с таксите - бих плащал и тройно по-високи такси.allshallperish написа:Жокере, ти за повишаването на таксите ли си? И би ли си ги плащал, ако ти станат двойни? Не се ебавай, защото нищо добро не ни чака.alter ego написа:Гладна кокошка... хм, как беше по-нататък? ... бюджет сънува, май...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
camel написа:Ако качеството на образованието в тоя универитет се вдигне двойно заедно с таксите - бих плащал и тройно по-високи такси.allshallperish написа:Жокере, ти за повишаването на таксите ли си? И би ли си ги плащал, ако ти станат двойни? Не се ебавай, защото нищо добро не ни чака.alter ego написа:Гладна кокошка... хм, как беше по-нататък? ... бюджет сънува, май...
Никъде в "договора" не се споменава повишаване на качеството
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нямайте съмнение, че не съм за повишаване на таксите, но не съм и за много други неща, които се случват. От друга страна, съм за много неща, които не стават. Например, не ми харесва ЕС...
И си мисля, че има връзка между едното и другото, а вие? 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Има. Никой не разбра, че от ЕС няма да ни играят хоро, а ще ни искат пари.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми, тогава протестирайте срещу ЕС. Ако спретнете един свестен протест, ще ви дават по телевизията, и то не само в татковината, а и по широкия свят! Със сигурност ще се появя и аз! 
- Lord
- Легендарен флуудър
Мисля точно обратното - че докато сме в ЕС не е логично таксите да се вдигат, защото в противен случай нашите университетчета няма как да издържат срещу Хайделберг и Мюнхен, че и срещу по-посредствените си конкуренти като... абе знам ли, който и да е средняшки английски университет. Единствената причина залите да не остават празни (или пък пълни с неграмотни, не че и сега няма) е евтиността на нашето образование. Е, и това, че още има хора, които не знаят езици също може да е причина, но при решаване на финансовия проблем, този се решава бързо и лесно.Например, не ми харесва ЕС...И си мисля, че има връзка между едното и другото, а вие?
Но май този май ще видим нещо нелогично. Пепел ми...
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Това, че никой не пише, не значи, че никой не вдява какво става.
Може би има хора, които са разбрали и alter ego, и allshallperish
Засега само гледам, временно съм спрял да пиша
а) съсипването на икономиката.
Колко от вас колко време губят, за да вземат диплома за нещо, което колко ще им донесе после (материално изражение, нали това смятахме?
).
б) селската мъдрост "учи, за да не работиш".
Да учим само за да сме в далаверата. Добре, а колко колеги се издържат сами през време на образованието? Не повече от 20%. Ако останалите 80 % нямат външни източници (донори), какво става?
Лично моето мнение е, че на тези поне 80% хич не им пука за това нито какво става във, нито извън СУ -важното е купонът да тече. Последното е така, купонът трябва да тече, но не и на такава цена. Веригата е прекалено объркана, за да влизам в подробности. Но цената на "студентския живот" не е такава - нито финансово, нито умствено, нито психически.
Но 80те % не ровят, нали купонът тече
Може би има хора, които са разбрали и alter ego, и allshallperish
Засега само гледам, временно съм спрял да пиша
Според мен има и още по-единствена причина (т.е. две подточки):Lord написа:Единствената причина залите да не остават празни (или пък пълни с неграмотни, не че и сега няма) е евтиността на нашето образование.
а) съсипването на икономиката.
Колко от вас колко време губят, за да вземат диплома за нещо, което колко ще им донесе после (материално изражение, нали това смятахме?
б) селската мъдрост "учи, за да не работиш".
Да учим само за да сме в далаверата. Добре, а колко колеги се издържат сами през време на образованието? Не повече от 20%. Ако останалите 80 % нямат външни източници (донори), какво става?
Лично моето мнение е, че на тези поне 80% хич не им пука за това нито какво става във, нито извън СУ -важното е купонът да тече. Последното е така, купонът трябва да тече, но не и на такава цена. Веригата е прекалено объркана, за да влизам в подробности. Но цената на "студентския живот" не е такава - нито финансово, нито умствено, нито психически.
Но 80те % не ровят, нали купонът тече
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вие им пречите на купона, подляги!instinct написа:Но 80те % не ровят, нали купонът тече