Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Единен приемен изпит в СУ !
Ей хора, какво става, казаха ми, че днес по новините са съобщили, че ще приемат и с матури специално за ФКНФ. Вярно ли е? Тоест ИЛИ матура ИЛИ изпит, а може и двете и която оценка си избереш?

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Малко невъзможно ми изглежда..но ще поразпитам и ще пиша тукpetromirkolev написа:Ей хора, какво става, казаха ми, че днес по новините са съобщили, че ще приемат и с матури специално за ФКНФ. Вярно ли е? Тоест ИЛИ матура ИЛИ изпит, а може и двете и която оценка си избереш?
Миналата година във ФКНФ НЕ се влизаше с матури!
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Е добре де, миналата година. Ама са казали по новините, че вече ще приемат във 70 а не 35 специалности с матури, и между тях бил целия факултет по филологии, но в сайта на СУ не пише нищо и за това питам.
А изпита по френски език само един ли е? На 6 юни?
Хайде весела коледа на всички, да сте живи и здрави и дано даде господ от другата есен да станем колеги

А изпита по френски език само един ли е? На 6 юни?
Хайде весела коледа на всички, да сте живи и здрави и дано даде господ от другата есен да станем колеги

Никъде не видях информация кои са 70-те специалности... А пък това за ФКНФ не съм го чула/чела, макар че и на мен ми се вижда нереално. Както обикновено, явно до последно няма да има яснота около всички промени и нови условия... 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
егаси, и кога ще се разбере и къде
За изпита по френски, късат ли те ако на един от модулите имаш 2? Или се смята просто като 2 към общата оценка от модулите? Че тая диктовка... мамито си трака...
За изпита по френски, късат ли те ако на един от модулите имаш 2? Или се смята просто като 2 към общата оценка от модулите? Че тая диктовка... мамито си трака...

Тогава... предполагам! И се надявам.В момента се работи за олекотяване и на изпитите по биология и френски език, но това ще стане окончателно ясно в началото на 2010 г., допълни тя.
По въпроса за диктовката... Не знам изобщо как става оценяването на отделните компоненти - дали чрез отделни оценки на всеки един или чрез точки. Защото при английския е с точки и ако си направил 15 грешки от 15 допустими, просто получаваш 0т. на този компонент. Но нека някой, който е запознат с изпита по френски, даде отговор.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Мисля, че стандарта за оценяване по езиците е един и същ.
А дано да ги олекотят тея изпити, па ако сложат матурка, лятото записвам СУ и отивам на морето да си изкъпя дупето

А дано да ги олекотят тея изпити, па ако сложат матурка, лятото записвам СУ и отивам на морето да си изкъпя дупето

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
На изпитите по език на всеки модул отделно се дават точки, после се сумират, умножават се по 6 и се делят на не помня колко
общо взето оценяването е режещо, но пък поне по испански изпита не ми се стори труден 
Е, те ако уравнят оценките от двата изпита, трябва да променят матурата из основи (почти), защото с изпита нямат нищо общо (почти)...
А и не вярвам някой да се засили да ходи на изпит, ако има предоставена възможност да мине между капките и в крайна сметка да е в играта.
-
petromirkolev
- В началото бе словото
Е не знам. Аз завърших и съм си издържал матурата и ми е все тая. Доколкото разбрах, щом оценката от нея ми е вписана в дипломата си важи, нали така?
За това ще се радвам, ако приемат с матури.

Не следя ситуацията отблизо, но май с тези планирани ЕПИ-та СУ си забива красив автогол. Жизненоважно за всички според мен ще е нивото да не спада и с милиметър, щото лошо после...Ясно е, че някои изпити трябва да се реформират като формат. Езиковите, например, си плачат за разделение и своя си различна физиономия в зависимост от сферата на специалността, за която са вход. По история и география темите са вече отживелица според мен, а моделът от олимпиадите е много по-удачен. Ще видим какво как ще е. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
-
petromirkolev
- В началото бе словото
http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=6630
Добре бе, я скивайте тука? Кога ще излезат специалностите?
Добре бе, я скивайте тука? Кога ще излезат специалностите?

Ако сериозно във ФКНФ почне да се влиза с оценките от матурите, сериозно ще ме заболи сърцето. Нищо, че вече не съм там. xD Като знам нашата матура по английски каква беше и как се преписваше или по-скоро то беше работа в екип... Да не говорим, че беше толкова некадърно направена... макар че тази от миналата година може и да е била по-добре, но някак си не ми се вярва.
А проверяващите на матурите и тях няма да ги коментирам, колко сме се смяли, след като изречение от paraphrase-a на една приятелка, което си беше напълно вярно, го бяха подчертали като грешно... xD
А, то вярно, че аз не съм си била в България вече почти година, но с тези предварителни изпити края на януари тотално ме хвърлят в тъча тези хора.
То така народа ще трябва да почва с частните уроци още от 10ти клас, за да може да се подготви за тези изпити. (Ако някой изобщо реши да ги държи, след като може да си ползва и оценката от матурите)
Както са тръгнали нещата... сериозно ще се зачудя дали искам децата ми в бъдеще да получат образованието си в тази страна...
А, то вярно, че аз не съм си била в България вече почти година, но с тези предварителни изпити края на януари тотално ме хвърлят в тъча тези хора.
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Напълно съм съгласен с Megera
Наистина това не трябва да се допуска. Хората с "висок успех" ще се увеличат драстично, а местата са с лимит. Няма да ми бъде приятно ако някой "льольо" преписвач със знания далеч по-ниски от моите ми заеме мястото. Остава ми година и 3-4 месеца до изпита, а аз все още не съм почнал да се подготвям за изпитът по Английски, но смятам да се запиша един курс във Фарос, макар да ми излезе солено, но поне ще обогатя и опресня знанията си. А пък обучението ми в училище ( специално Анлийския ) просто нямам думи, незнам и преподавателката дали смята да ни предате урок скоро.
Затова всеки се подготвя както може. Малка доза късмет ще ми е от полза...,дано вляза....
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
@Monkey D. Luffy:
Не знам защо си се разбързал/а толкова. Имаш повече от година. По-добре внимавай в училище, не опускай материал и всичко ще е наред. Когато започнеш 12 клас ще му мислиш. Дотогава си запълвай времето с повече забавления, защото, когато дойдеш на нашето място ще ти липсва.
Не знам защо си се разбързал/а толкова. Имаш повече от година. По-добре внимавай в училище, не опускай материал и всичко ще е наред. Когато започнеш 12 клас ще му мислиш. Дотогава си запълвай времето с повече забавления, защото, когато дойдеш на нашето място ще ти липсва.
Компютърни науки 1 курс