София - Транспорт.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: София - Транспорт.

Мнение от Бeтон »

Пичка...

ПроблемЪТ не е в броя автомобили :!: :!: :!: :!: :!:

Проблема е, че задкормилните устройства за яко зле (доста от тях). Това са причините за задръстванията. (Основните)

Идва зеленото, лявата лента е заета, карам в дясната, която си е за направо (именно съм направо) и отпреде като реши някой да ми се тътрузи с 50-тина... и като ме остави на червено... умирам, псувам до 101 и обратно.

Ей такива са причините за задръстванията. Добре, като в този момент още стотина лейки на територията на София оставят зад себе си колеги на червеното... в следващия момент са още стотина... в по-следващия момент още... чисто и просто се получава задържане на автомобили на пътната мрежа => увеличаване времето на придвижване от т. А до т. Б.

п.п. не отричам, че където знам "разписанието на светофарите", за да ги хвана 4 поредни на зелена вълна яко понастъпвам, което не е по силите на всеки, но малко да се стреснат тия пред мен, ега ти. Да карат с по-смислена скорост, после ще ги изпреваря, когато се опразни лявата лента. Но да ме затапят по най-левашкия начин... еееееее....
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Аз пък примерно не искам да карам кола...
За сега мисля, че няма да съм добър водач и не искам да рискувам... Проблем?
А и ако всеки наистина си е със собствен автомобил - майко мила!
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

проблемът бил в това че някой ти се "тътрузи" с 50 .. при положение че градско ограничението е толкова едва ли е баш това :salute:
Изображение
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Студентските съвети няма ли да изразят някаква позиция относно поредното увеличение на картите? Не се ли говори за протести и т.н.?
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

Не мога да разбера защо толкова се оплаквате за покачване на цените с от 2 до 5 лв... едно ходене на дискотека по-малко, голяма работа!
Направете проста сметка - 20 дни на лекции, само да ходите и да се връщате са ви 40 лв месечно, а сигурно и на други места ходите, нали така.
Карта за всички линии за 1 месец е 17 лв (сега ще стане 22 или колкото там беше).. това са ви минимум 20 спестени лева месечно.
Като не ви харесва, ходете пеша (че в тези задръствания сигурно е по-бързо, отколкото с кола :D)
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Явно навсякъде по света са побъркани, та все се оплакват и протестират. Ние тук, в БГ, сме с еволюирало мислене. Както и да ни газят, си казваме "кво пък толкова, можеше и по-зле".

Това особено ме впечатли:
Като не ви харесва, ходете пеша
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

The Darkness Within написа:Не мога да разбера защо толкова се оплаквате за покачване на цените с от 2 до 5 лв... едно ходене на дискотека по-малко, голяма работа!
Направете проста сметка - 20 дни на лекции, само да ходите и да се връщате са ви 40 лв месечно, а сигурно и на други места ходите, нали така.
Карта за всички линии за 1 месец е 17 лв (сега ще стане 22 или колкото там беше).. това са ви минимум 20 спестени лева месечно.
Като не ви харесва, ходете пеша (че в тези задръствания сигурно е по-бързо, отколкото с кола :D)
Те простите сметки не са много прости. От една страна, кой би давал за билетче редовно по 1 лв., след като има талони (и от тях се ПЕСТИ) и от друга страна, ходенето и връщането не винаги е равно на две пътувания -- ами ако ползваш и метро? Или се прекачваш? И т.н.

Това изобщо не е важно, де.

И следващото не е важно, но винаги съм се чудила. Има толкова много полу-анонимни кампании "Градският транспорт -- на хората!", които приканват градският транспорт изобщо да се направи безплатен. Е, няма такава глупост, според мен! Значи като градският е на хората и им струва 0 лв. месечно, всички останали, каращи коли, са егати балъците, защото, нали, бензина не е на хората.

И в този ред на мисли супер много се дразня, когато някой писне, че цената е твърде висока, или пък, още по-зле, че не трябва изобщо да съществува. Та това е услуга. Аз лично съм склонна да допусна по-ниски цени единствено за пенсионерите. Но останалите да тръгнат да се оплакват колко ги обира държавата за щяло и нещяло... направо е нелепо. :|
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

за пенсионерите дори по високи тр да са .. само изнервят хората дето отиват да им изкарват пенсиите сутрин :twisted:
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

На пенсионерите трябва да им бъде забранено ползването на транспорта през определени часове. :twisted:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Добро утро. Това съм го казвал отдавна.
Те да го ползват само в следните интервали:
сутринта: 5:00 - 6:00
обедно време: 13:30 - 14:30
вечер 22:30 - 23:30

3 часа на ден. Стигат им. През останалите часове видите ли пенсионер в градския...
:twisted: :twisted: :twisted:
:Rulezzz_02:
Изображение
The Darkness Within
От дъжд на вятър

Не че ми харесва, че се вдигат цените, нито ми е много добре в претъпкания градски транспорт. Но смятам, че услугата си струва парите, знам колко се радвах на софийските намаления в градския транспорт, когато дойдох преди 3 месеца :D
Иначе в родния ми град, например, автобусите се оправиха чак когато повечето линии станаха частни, от няколко години вече няма икаруси, не са толкова претъпкани и т.н., но цените на билетчетата скачат непрекъснато, така че това е неизбежно, за да се получи подобряване на услугата.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Prudence написа:На пенсионерите трябва да им бъде забранено ползването на транспорта през определени часове. :twisted:

Да, трябва да ги пратим в концентрационни лагери.

Особено софийските пенсионери.

The names of the future are stamping of impatience.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Не сме казвали за лагери... Изопачаваш думи... :evil: :evil: :evil:

Просто им измислихме график, та да не се тъпчат с работещите и заетите хора. :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Защо реши, че те цитирам ? ;)

Давам си про-концлагериското за по-възрастните мнение. :)

The names of the future are stamping of impatience.
The Darkness Within
От дъжд на вятър

И всяка втора кола на вторични суровини - лесно решение на проблема със задръстванията :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”