Защото е красивБeтон написа: В крайна сметка за к'ъф чеп ти е тоя Хаскел?
http://haskell.org/haskellwiki/Introduction
Модератори: Methuselah, thegirl
Защото е красивБeтон написа: В крайна сметка за к'ъф чеп ти е тоя Хаскел?

Преподава се, защото е перфектен пример за функционален език (предметът се казва Функционално програмиране). Питон не е чисто функционален, а също е и процедурен, и обектно ориентиран. Двата езика са коренно различни - Питон е интерпретируем, Хаскел се компилира; при Питон типизирането е динамично, при Хаскел - статично; Питон го учиш за удоволствие, знаейки, че ще ти е полезен; Хаскел го учиш предимно за удоволствие, за развиване на един различен начин на мислене и с надеждата, че някой ден може и да ти е полезенRadoRado написа:Поредната глупост на ФМИ е този Хаскел.
Преподава се, защото преподавателката ( е, печена е) си знае Хаскел и не иска да се портне към Питон.![]()
Че те кефи Хаскела.lunatic_moon написа:@Бетон
Не знам дали имам проблеми с рекурсията. Какви са сиптомите?

не го казвай на други места, че ще ти се смеят.Абе като ти преподадат хаскел 1 път и после не можеш да се оправиш в нормалните езици
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Който е крив пън, добре че Хаскела може да му е оправдание.RadoRado написа:Абе като ти преподадат хаскел 1 път и после не можеш да се оправиш в нормалните езици(особено ако нямаш background в програмирането), които се ползват.

баце, запознат съм - на ИС е преподавателка, за нея говоря.Methuselah написа:Абе и вие сте едни разбирачи. Девойката много хубаво си ви го е обяснила, ама кой да прочете...
А товане го казвай на други места, че ще ти се смеят.Абе като ти преподадат хаскел 1 път и после не можеш да се оправиш в нормалните езици
П.П. Толкоо си запознат баце... не е преподавателка, а преподавател xD

Не съм ходил на този курс при Черногоров,не че бих ходил по какъвто и да е курс при него, сега ни е асистент по изследване на опрецаиите,едни колежки ходиха миналия семестър и мнението им беше,че ако не искаш просто една 6-ца или еди колко си кредитаXelian написа:А бре кажете нещо за тези как се минава, научават ли се полезни неща? Математическа текстообработка гл.ас. Венелин Георгиев Черногоров ,Електронно обучение - гл.ас. Евгения Петрова Ковачева, Приложен софтуер - доц. д-р Антоний Тодоров Попов .
При нас ни беше задължително и ни го водиха цял екип. В този екип беше и Жени Ковачева. На лекциите беше доц. Николова, но от 2 години не е в България.tonk@ta написа:Електронно обучение - гл.ас. Евгения Петрова Ковачева

Доколкото знам изборната я води асистент на име Калин,който е асистен и по Компютърна ТопологияRadoRado написа:А някой да е ходил на курсовете по Flex ? (Разработване на богати Интернет приложения с Adobe Flex (RIAAFLEX)
Впечатления? Кой преподава ?