Ели, Кокошката или яйцето?
Опиши един перфектен ден.
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
Мисля си, че съм свястно дете. Даже съм доста убедена в това. Мисля си, че имам достатъчно трезва преценка за нещата от живота, за да се нарека "зряла", но съм толкова способна да се впечатлявам от неща, които другите не забелязват, за да съм спокойна, че никога няма да "порасна".camel написа:Какво мислиш за себе си?
Пред другите - винаги около 9. Ако и за миг ми се струва, че не мога да поддържам този имидж, се изолирам за колкото е нужно, за да го възстановя. В себе си - 10. Допълнителната единичка идва не от някаква сляпа увереност, че мога и знам всичко, а защото имам достатъчно трезва преценка и знам какво не знам и колко струвам.Оцени самочувствието си от 1 до 10?
Еторе Бастианини. Безусловно.Най-голямата ти оперна любов е?
Ще видим - струва ми се, че тепърва почвам. Конкретно - докато постигна онова, което искам. Няма да се заробя с работа и да се откажа от мечтите си, защото така трябва. Защо да трябва? За да се обърна един ден назад и да видя, че съм си клатила краката в някой офис, вместо да правя онова, което искам, защото нечии разбирания за живота са такива? Благодаря, но това за мен би била най-голямата драма.Докога студент?
Хаха, ти сам си си отговорил. Някога беше много възможно - дори беше план за достатъчно обозримото бъдеще. С напускането на НБУ обаче, планът се промени (идеята беше докторантурата да е в СУ) и сега отговорът е "по-скоро не". Все още го искам, но пречките станаха твърде много и не съм сигурна, че си заслужава с оглед на другите планове.Докторантура? Евентуално.
Здравей. Напълно. Съвсем сериозно. Причините са много - но основната е, че ако и да не владеем грубата сила, имаме много по-ефикасни, прецизни и елегантни оръжия в своя арсенал. И съвсем не говоря за рев, мрънкане и оправдания с месечния цикъл.FightForFreedom написа:Здравей,
1. Радваш ли се, че си се родила жена?
Ще ти отговоря с цитат от едно от най-силните неща, появявали се някога на страниците на печата. Сигурно го знаеш, но това е мнение, което споделям на 100%:2. Вярваш ли в Дядо Коледа?
Петте години в Езикова гимназия ме научиха, че е твърде самохвално да заявиш, че "владееш" даден език. Доволно добре се справям с български и английски, разбирам много добре италиански, но не мога да се отпусна да го говоря (сега чакам онези в Перуджа да ми кажат колко го "владея" - надявам се да има с какво да се похваля). В Германия също няма да умра от глад, но немския (както и финския, впрочем) съм го забравила много, много лошо.3. Колко езика владееш?
Опитвам се да живея така, че да не се налага да се срамувам - нито от инцидентни случки, нито, пази Боже, от цяла черта в характера си. Осъзнавам, че трябва да поработя по колебливостта си, но тя е толкова дълбоко заложена у мен и толкова характероопределяща, че без нея не бих била себе си. Пък и тя не ми пречи - поне не и според мен, де. Освен това - съвсем не мога да кажа, че се срамувам от нея.4. Срамуваш ли се от такава своя черта, която не би искала да промениш?
Колкото ти самият би пожелал и би имал силите да създадеш около себе си. Въпрос на избор е - и тъкмо това е най-хубавото.5. Колко свята съществуват?
Ако питаш за тракийски бог, макар да се съмнявам, защото с Херос май се означаваше един конкретен, а не всеки произволен в своеобразния им пантеон - нямам. Ако питаш за друго - не знам за какво питаш.6. Кой ти е любимият херос?
Той - в идеалния за мен случай - се случва, когато един човек намери друг човек, без когото осъзнава, че не може да живее. И, съответно, иска остатъкът от животите им да започне сега, веднага (или на определена дата) с подпис пред женския поп в общината или с обет пред Бог в църквата.7. Какво означава за теб бракът?
Мама и татко да се карат. А израснах в много трудни времена - кризата от началото на 90-те, после онази от 96-97' Голям тест за семействата бяха онези години - и пак казвам, аз съм невероятна късметлийка с такива родители. И точно заради това, когато се случеше да се скарат, ми ставаше много страшно, наистина.8. Кое беше най-страшното нещо за теб в детството ти?
Олеле. Толкова са много.9. Любим детски спомен?
О, не знам. Рядко - вероятно 3-4 пъти. Но винаги играя честно.10. Колко пъти си побеждавала всички на борбата с яйца на Великден.
Джеееееймс, зло да те забрави! Не съм свикнала да има въпроси в първото мнение, а и още не съм съвсем в час.Jamesmagno написа:Айде.
Ели, Кокошката или яйцето?![]()
Опиши един перфектен ден.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
Еха! В първия момент се засилих да ги подреждам, щото, както винаги, чета през ред.camel написа:Оцени с 1 до 10 следните мъже според твоя вкус.![]()
Оh, come on, guys!svetlio.varna написа:На кое си по-голяма фенка, на кристала или на търговията?
Големи размишления.Търговецът на кристал написа:Той - в идеалния за мен случай - се случва, когато един човек намери друг човек, без когото осъзнава, че не може да живее. И, съответно, иска остатъкът от животите им да започне сега, веднага (или на определена дата) с подпис пред женския поп в общината или с обет пред Бог в църквата.7. Какво означава за теб бракът?
Както се досещаш, не вярвам в първото. За сметка на това, не бих се "взела" с някой, който не вярва във второто. Сватбата, както и бракът, не е да правиш купон със сваляне на жартиери със зъби и да танцуваш хора', които не можеш (то аз не мога нито едно) - сватбата е да се вречеш на онзи, когото обичаш, пред Бог. Да му обещаеш, че си (само) негов/а и че от този момент нататък сте едно.
И оттам насетне - просто да го обичаш, да го правиш щастлив и заедно да преодолявате житейските глупости. С други думи - бракът за мен е усилието/опитът/желанието/намерението да спазиш едно обещание, дадено пред Бог и онзи, с когото сте се избрали взаимно. Нали знаеш - жената избира мъжа, който да я избере. Много славна мисъл е това.
...
И нещо още по-лично - иска ми се, когато тръгна да се женя, да бъде за такъв човек, че преди смъртта си да ми се прииска да имаме още поне мъничко време заедно, но и да изпитвам благодарност за времето, което все пак ни е било отпуснато. От личен опит знам, че такива хора има - само се надявам да не са единични бройки за всекиго, защото тая работа с половинките много би ми объркала живота.![]()

Здравей и на теб!kirrara написа:Здравей Ели![]()
Защото ужасно мразя промените. Обичам да пътувам, но не и да пристигам; обичам хаоса, но държа сред него да има константи - и това да са важни неща, които не се променят. Като познат маршрут. Знам ли...1. Сигурно вече са ти задавали този въпрос, но защо точно " Търговецът на кристал " ?
Миналата година завърших журналистика, сега завършвам втора специалност - социология. Освен това лятото, живот и здраве, завършвам и магистратурата след журналистиката (води се "Изкуства и съвременност"). Учих някоя и друга година и в НБУ (оперна режисура), догодина, ако е писано, се махам оттук, за да си я завърша. Ще видим.2. Какво учиш и в тази специалност ли искаше да те приемат ?
Ами... по принцип препоръчвам Верди или Росини за начална среща с операта. Бих казала "Травиата", "Риголето", "Трубадур", "Севилският бръснар". Иначе от заглавията, които се играят тук, изключително обичам "Турандот" и "Бал с маски". Те стават за следваща стъпка.3. Препоръчай ми някоя опера / оперета. И откъде тази любов към въпросното изкуство ?
Категорично червено. Мерло (или мерло/рубин или каберне/рубин) - мерлото на Телиш ми е ужааааасно любимо. Тазгодишното божоле също беше великолепно.4. Виждам, че ти също си почитател на винотоБяло или червено ? Имаш ли любимо ?
Хаха, това не е трудно. Впрочем, не бъркаш града. Един тегел по пешеходната част на Главната, след което - от Гъбата нагоре по бул. Митрополит Методи Кусев. Отдясно е театъра, отляво е Античният форум, пак отдясно идва Дупката (улица от римския град Августа Траяна) и над Дупката е операта. Още нагоре по тая улица, която е абсолютно прекрасна и зелена - и се озоваваме на Аязмото (огромен парк, реално си е просто част от Сърнена средна гора, която обаче е била някакви голи била и е залесена от въпросният митрополит Методи и граждани преди повече от век). Там имаме бая да се мотаем - ако ти се катери, ще се качим и на Втория баир, където е Обсерваторията. Един ден е достатъчен, но е най-добре да са два - един за центъра и един - за Аязмото. И задължително бих те завела в катедралния храм на града - в двора му е метохът, където е живял за няколко месеца Левски. И в същия този двор съм израснала.5. Ако дойда в Стара Загора ( дано не бъркам града ), къде ще ме заведеш и какво ще ми покажеш най-напред ?
6. Медицината ти е семеен занаят...не си ли мислила да станеш лекар ? Ако да - защо се отказа ?
Ииий... айде да не ме караш да отговарям на тоя въпрос еднозначно - признавам, че това е нещото, което се надявах да не ме питат в тая тема. Много против самоубийството съм, не мога да му намеря оправдание, но пред очите ми бавно угасна мой твърде скъп човек от ужасна болест. Не мога да ти кажа колко пъти си мислех, че той не заслужава това. Да, от една страна - нямаш право да разполагаш с живот, даден ти свише. Обаче пък ако ти кажа, че са минали почти 5 години, а аз още си спомням как миришеше в онази стая и помня как един 100-килограмов човек беше останал буквално кожа и кости и как се чудех къде да му лепя болкоуспокояващ пластир... Тегава работа, няма две мнения. После - що рева на филми. Ми щото другите хълцат и гледат "кино", пък при мене лентата тръгва назад и от ясно по-ясно си спомням както това се случва и в реалния живот, не само в холивудските филми.7. Какво е мнението ти за евтаназията ?
Ако ти кажа, че хич не се впрягам, дали ще ми повярваш? Не ползвам дезодоранти и не карам собствена кола. Рядко ползвам и градският транспорт. Това ми е приносът в борбата - хич не си падам по ангажирането с подобни каузи. То е ясно накъде сме тръгнали, само дано не е скоро.8. А за глобалното затопляне ?
Котки, категорично. Защото са ужасно интелигентни животни - нашичкият така хубаво ни е дресирал всички, че нямам думи. Не помня чии бяха думите, че когато си играеш с котка, не е ясно дали ти си играеш с нея, или тя си играе с тях. Не мисля, че същото може да се каже за кучетата - те са верни, гальовни, умни по своему, но котките са друга класа.9. Във форума котките май са на почит, ти какво предпочиташ - тях или кучетата ? Любимо животно ? Защо ?
Офффф... Искам да вярвам, че чудеса стават целогодишно. Тая година бях поръчала за Коледа чудо за мой познат, който пострада много. В смисъл... не той, а негов близък. Обаче за него беше много тежко. И както съм го поръчала това чудо и вярвах, че ще се случи, така ме е страх да проверя как е положението.10. Вярваш ли, че по Коледа стават чудеса ? А през останалото време от годината ? Най-голямото чудо за теб е ?
И аз мерси - сега съм ви паднала, а и без това туй може да е последното ми гостуване в рубриката.Мерси
Май колкото и ти - набор '85 съм.Бeтон написа:1. Колко години вече студентсваш?
Понякога писва. Ама не храня илюзии, че работата не би ми писнала.2. Не ти ли писва, да го е...
Аз ако я зарежа фермата, майка ми няма да я зареже. Напоследък е по-зарибена и от мене. Чувам, че засега макс левълът бил 75-80, но аз съм забавила крачката, защото оставих сравнително малко обработваема земя.3. Ако макс. левъла във фарм вил е 1000, ще продължиш ли да печелиш XP, въпреки че наглед е безсмислено...
В последните години не съм, защото рядко се случвам у дома, когато сме домакини. Но едно време имаше един адски славен отбор, казваше се "Берое 2000" и играеше в тогавашната В-група. Мачкахме всички наред с по 5,6 или 8:0, примерно. И тогава много ходехме на мачове с познати (бях на 13). После този отбор влезе в Б-група и май фалира, или нещо от сорта. Или не, чакай - май тогава старото Берое, което креташе нейде из селските дивизии, се обедини с Олимпик Тетевен и така направиха мръсно на Берое 2000. Не помня добре далаверата, 11 години минаха оттогава.4. Ходиш ли на мачове на Берое?
Вариантите са повече от един - зависи от главните действащи лица.Jamesmagno написа: Опиши един перфектен ден.