Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
lunatic_moon написа:Не знам, затова питам дали е вярно
Според мен не е. Запознат съм с доста образователни системи по света и с изискванията, които трябва да покрият кандидат-магистрите, но за подобно нещо никога не бях чувал.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
С това плашат зайците даскалите ни по спорт, за да се правят на велики
И мен така ми изкараха ангелите миналата година, ама не е вярно. Една година стига. И то това е само бонус, нищо друго.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
А който е галфон, се връзва на всичко.Elcho написа:С това плашат зайците даскалите ни по спорт, за да се правят на велики![]()

- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
А бре кажете нещо за тези как се минава, научават ли се полезни неща? Математическа текстообработка гл.ас. Венелин Георгиев Черногоров ,Електронно обучение - гл.ас. Евгения Петрова Ковачева, Приложен софтуер - доц. д-р Антоний Тодоров Попов .
При Попов ти препоръчвам да не пишеш нищо.
При Ковачева бях на Интернет технологии, но общо-взето студентите водехме лекциите, така че не знам как е като преподаване. Като изпитване имаше тестове+проект и не мога да се оплача.
При Ковачева бях на Интернет технологии, но общо-взето студентите водехме лекциите, така че не знам как е като преподаване. Като изпитване имаше тестове+проект и не мога да се оплача.

- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Избрахте ли си вече? Аз засега си харесах Криптография при Ланджев, ПрАнКА и Съвременни Java технологии при Мило, Разработване на богати Интернет приложения с Microsoft Silverlight 3.0 и Съвременно функционално програмиране (ще учим Хаскееел
).
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Добър избор, аз съм добавил още към списъка, но ще чакам и учебно разписание... (а не ми е ясно и кога ще ходя на работа
)
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Наздравеlunatic_moon написа:(ще учим Хаскееел![]()
).
Много смислен език, много неща могат да станат на него, няма какво да добавя.
След час и нещо трябва да ходя на контролно по тая тъпотия, че съм без кола и си е*ало майката.
Единствения + е, че си пийвам винце и подгрявам, да си раздвижа кръвта към мозъка.

- TheXFiles
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Някой може ли да каже няколко думи за Обектно – ориентирано програмиране (практикум)?
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Води се от студенти, езика е C++, ходи се по групи(6).Ако ме навият може аз да водя на някоя група.TheXFiles написа:Някой може ли да каже няколко думи за Обектно – ориентирано програмиране (практикум)?
Последно промяна от DayDream на 21 Дек 2009, 18:34, променено общо 2 пъти.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- TheXFiles
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
Информатика при ст.ас. Петър Русланов АрмяновDayDream написа: Коя специалност и кой го води?
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Едитнах постa, извинявай. Ако искаш нещо по-конкретно - питайTheXFiles написа:Информатика при ст.ас. Петър Русланов АрмяновDayDream написа: Коя специалност и кой го води?
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
В крайна сметка за к'ъф чеп ти е тоя Хаскел? С рекурсията ли имаш проблеми?lunatic_moon написа:(ще учим Хаскееел![]()
).
Ние първи курс имахме Лого по обективни причини. Специалността ни беше педагогическа.
В Логото точно всичко ставаше с рекурсия. Ей тия задачи по функционалното програмиране ги правихме на Лого. Разликата с Хаскела е, че няма цели числа, с плаващи запетаи, вектори.... има само числа, думи (без чарове) и списъци. Само че има визуална част: костенуркова графика, където чудесно се визуализират рекурсивните процедури.
Сега първи курс от магистратурата ни сложили тоя 'аскел. Снощи ми отне 1 час да му разгадая синтаксиса, да сваля и инсталирам Хаскел Платформата и великата среда WinHugs + да направя едно примерно контролно, при това между задачките поствайки пост в някой форум... Направо ми е обидно да правя същите неща и да унижавам посредствено представящите се колеги. Бас ловя, че пишлеменце от 5-6-ти клас (мат. паралелка) може да ги поругае на някоя задача.

- Methuselah
- Легендарен флуудър
ахахахахахаххаха Бетоне голема работа си, ше знаеш 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.