Въпрос за месечни разходи?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

petromirkolev
В началото бе словото
Курс: друг

Въпрос за месечни разходи?

Мнение от petromirkolev »

Може да е дискутирана темата, но не намирам нищо.
Значи предстои ми кандидатстване и най-вероятно най-сериозно ще се готвя за СУ.
ВЪпроса ми е, ако ме приемат, за какви месечни разходи си говорим? А и не съм от София. От Сливен съм родом, нищо, че сега не съм в БГ. Тоест може би ще пътувам всяка събота и неделя, или поне 2-3 пъти в месеца. Че малко почивка в малкия град :)
Та ако не съм на общежитие, а се надявам да има квартирки с още няколко студентчета, за какви разходи говорим? Тоест за първостепенните - наем, разходи(ток, вода, нет), храна? Дрешките, кафетата и дискотата не са първостепенни разходи :)
Изображение
Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Въпрос за месечни разходи?

Мнение от Бeтон »

:scratch:
Човек, всеки си 'арчи според джоба. Първи принцип на икономиката. Само Бай Мангау знае 2 и знае 200.

Едни движат с лични автомобили, други са на квартира, едни почти всяка вечер са на заведения, други през ден, трети - един път в месеца...
Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Бeтон написа::scratch:
Човек, всеки си 'арчи според джоба. Първи принцип на икономиката. Само Бай Мангау знае 2 и знае 200.

Едни движат с лични автомобили, други са на квартира, едни почти всяка вечер са на заведения, други през ден, трети - един път в месеца...
За това питам само за основните разходи - наем, сметки, храна. С долу-горе добър режим на хранене, а не само яйца и спагети, нито пък рестуранти и тн. А колата, дискотеките и кафенцата.... като се почне работа.
Друг въпрос, как стои въпроса с работата за студенти, говоря за по обща - барманчета, сервитьори, абе такива неща, и колко долу-горе е една заплата?
Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Ще се самоубивам със френска филология на първо място :bounce:
Аз едва ли ще мога да взема общежитие, а и не искам... За това примерно да сложим ДО 150 лева наем на стая в някакво апартаментче, задължително с още 2-3 студента на моя акъл, но все пак съобразителни, щото аз няма да надуя музика в 12 през нощта, ама ако някой ми надуе, ще му надуя главата :albino: :salute:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

petromirkolev написа:За това питам само за основните разходи

наем
За ноември и декември 92 лева и нещо преди час и малко ме обръснаха.
Скитник на улицата 0 лв.
petromirkolev написа: сметки
Интернет 15-20-25 лв. (според зависи доставчика и броя акаунти)
телефон - зависи от абонаментния план и проведените разговори
като в първобитно-общинния строй без комуникации - 0 лв.
petromirkolev написа: храна.
Стола е 1.50, а цените в Били, Кауфланди, било Пънч бургери, мургери и други л*йна не се различават особено от тези в твоето село/град.

Ако си ученик на Шри Шри Рави Шанкар и се храниш със слънчева енергия - 0 лв. в слънчеви дни, в облачните - правиш молебен за слънчеви дни.

Това е от мен.
Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Значи може би едни 600 лева на месец биха стигнали.
Да кажем 150 квартира.
15-20 телефон, 10-15 интернет. Другото за кльопачка, като няма да се свиним. Мани, пък и с тея цигари сега дето ги направиха по 5 лева :salute: И някое кафенце, или диско. Все пак не съм син на шейх, нито съм учил древните изкуства за фотосинтеза :compress:
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Зависи къде и как си свикнал да се храниш.

Но ако си свикнал и на не толкова разточителен режим, смятам , че 600 лева биха могли да стигнат до голяма степен.
Това обаче означава често да ползваш столовете.

А за общежитие, защо да не се бориш.Те класацийте за 1ви курс не са особено тежки.Ако изкараш някоя прилична оценка, според мен си имаш добрия шанс. ;)

The names of the future are stamping of impatience.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ами от теб зависи
наемът гледам че мислиш да се комбинираш с някого .. зависи колко човека сте .. как ще се делите ако си в стая с още някого 100 150 ще ти е само наемът ако си сам в стая 150 250 зависи от апартамента колко стаи е къде се намира
консумативите зависи вода телефон по принцип не са кой знае колко тежки сметки от порядъка на по 10ина лв /говорим за студена вода и домашен тел който не се ползва по принцип но да кажем хазяите не искат да го спирате/
ток и парно са лошите сметки дето ти призлява като дойдат зависи през зимата на какво се отоплявате
парното с топлата вода стъпва м/у 150 и 300 лв /това преди 2г ми бяха такива сметките/
токът 30 40 лв беше нормално
сега сме на ток целият ап преди да започнем да пускаме топлото токът стъпваше към 80лв .. предимно заради бойлера
още не е пристигнала новата сметка та не знам с топлото колко ще е но 50 ина лв за стая предполагам :roll:
интернета ти е м/у 15 и 25 лв зависи от доставчика някоя промоцийка дали ще хванете колко хора ще сте
храната вече от теб зависи аз се вмествам в 15ина лв/ден но със сигурност може и по малко да е
карта за автобуса 10 20 лв долу горе това е :)
Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Аз ли, едва ли мога да кажа, че съм свикнал на разточителен режим, но да тръгна да изброявам какво съм свикнал да ям и ям не ми се струва подходящо за форум на университет. Сигурно и стола ще се посещава, ако готвят хубаво, че от време на време ми липсват гоздбите на баба :)
Пък за общежитието, на кратко, то ще е в студентски? А аз, свръзвам студентски с вечен купон, малко мизерия и тн. Не мога да кажа, че не съм купонджия, ама не мога да кажа и че съм. Като ми дойде настроението - разбира се, но 24/7 да ми дрънчат на главата, не е за мен :oops:
Пък и искам да съм си сам в стая, заради покоя и личното пространство, пък и ако забия някоя мацка, да мога да си я оправя на спокойствие, пък и без мацки, да мога да си наостря кинжала на спокойствие :lol:
С тея откровения не знам дали не бих изял едно отстраняване от форума, но се надявам модераторите да са добри, или поне вече да са в новогодишно настроение.

П.С. За храната, поне мога да твърдя, че имам изграден навик. Защото ми се наложи последните 4 години да живея напълно сам и да си правя сметката. Та не зная как са цените в Софийско, но в Кауфланда в моят град - Сливен, спокойно се храних, дори съвсем леко разточително с 300-350 на месец за храна.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ам едно мн неприятно нещо с което не мога да свикна вече няколко години .. в някои квартали няма!! денонощни магазини
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

petromirkolev написа:Пък и искам да съм си сам в стая, заради покоя и личното пространство, пък и ако забия някоя мацка, да мога да си я оправя на спокойствие, пък и без мацки, да мога да си наостря кинжала на спокойствие :lol:
Човек, какъв ти е проблема?

Това става във всяка стая. Всяка нощ може да си го правиш. Било с мацка или просто си пускаш нещо на компа и
:jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk: :jerk:

Охааааа
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е може да не обича да му светят ся :mrgreen:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Случвало се е както да светя, така и да ми светят, когато съм бил минали години в тройки (стаи).

При тебе?

Или когато решиш да си го направиш сама? Изчакваш съквартирантките да се пръждосат? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Темата не знам дали е подходяща...

Какви играчки ползвате?
Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Тоест? От мама, тати, баба, дедо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
За първо време.... само да влеза пък... после да видим как е обучението, и се търси работа, че кризааа.

П.С. Тук и момичета ли има, в темата? Че ако сме само мъжки и дискутираме "играчки"............. зае*и. Май няма да е скучно в тоя СУ, даже май ще е доста весело :lol:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

petromirkolev написа:П.С. Тук и момичета ли има, в темата? Че ако сме само мъжки и дискутираме "играчки"............. зае*и. Май няма да е скучно в тоя СУ, даже май ще е доста весело :lol:
Колежката issoax.

Само да дойде и Pisobella. Тя е доцент по въпросите за играчките.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”