Инициатива против орязването на парите за Образование

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Да протестираме!

Мнение от invisible »

струва ми се твърде скъпо това .. в такъв случай честно казано мисля че по добре да си седят :scratch:
Изображение
Аватар
Klara Solei
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети

Мнение от Klara Solei »

Има отговор на подписката от Илчев:
http://www.uni-sofia.bg/docs/pr/Pismo_do_studentite.pdf
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Чудничко! Топката е в полето на протестиращите! :bounce:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Личното ми мнение е, че оттук нататък трябва да предприемем общи действия заедно с Университета и да се надяваме, че ще бъдем информирани в рамките на определените срокове за подобни неща като стипендиите. За последното, разбира се, трябва да се разчита и на СС, хе-хе. :mrgreen:
Иначе няма как да не се радвам, че получихме толкова подробен отговор.
На мен ми е интересно, при положение че бюджетът на СУ е орязан с петшест милиона, колко ще скочат таксите и ще паднат стипендиите наесен... :roll:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Доколкото разбрах, университетът няма никакво намерение да влиза в каквито и да било действия, още по-малко съвместно със студентите. Иначе беше ясно, че отговорът ще е "няма пари и затова намалихме стипендиите", независимо с колко думи е написан.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

shore написа:Доколкото разбрах, университетът няма никакво намерение да влиза в каквито и да било действия, още по-малко съвместно със студентите.
Жив и здрав да е тогава. :clown:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Може и да не е така, просто такива са ми впечатленията от разказите на хората, присъствали на срещата преди няколко дни, които прочетох в темата.
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

Дали може да се постигне някакво единодействие с университетското ръководство, до голяма степен ще стане ясно следващият вторник, когато от 11.00 Ректорът дава пресконференция относно обвиненията на министър Игнатов.

А докато ние се бъхтим за някакви кирливи 500 хиляди лв, Висшият съдебен съвет си гласува 13 и 14 заплата или по 5000 лв премия на човек за Коледа. Общо бонусите за съдебните служители ще са в размер на 27 000 000 лв.

Да им е честито.
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Деца, какви протестни действия по време на тези празници. Виж, като дойде сесията, е вече друго! :!:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Може на 14-ти, хем преди сесията,
хем ще отпразнуваме годишнина от ланското меле. :P
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да .... на 14 юли - за да отбележем френската революция. :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

prizivzaborba написа:Дали може да се постигне някакво единодействие с университетското ръководство, до голяма степен ще стане ясно следващият вторник, когато от 11.00 Ректорът дава пресконференция относно обвиненията на министър Игнатов.

А докато ние се бъхтим за някакви кирливи 500 хиляди лв, Висшият съдебен съвет си гласува 13 и 14 заплата или по 5000 лв премия на човек за Коледа. Общо бонусите за съдебните служители ще са в размер на 27 000 000 лв.

Да им е честито.
Просто... нямам думи.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
ani_BT
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от ani_BT »

Съжалявам, че толкова късно се включвам в темата, но да знаете, че през цялото време се гневях на ситуацията. Истината е, че СС не ни информира, а ректора си изми ръцете с дългото си писмо, на което всички вие толкова се радвате. Написах го и в групата във Фейсбук, ще го напиша и тук:
1. Замислете се над следното нещо, изказано в отговора на ректора: след като стипендиите се определят за календарна, а не за академична година, какво им пречи да предвидят за идния летен семестър повече средства за сипендии, така като сте поискали в обръщението си към него? Не виждам логика да ни каже това, след като новата година не е започнала и бюджета още не е разпределен?
2. Другото, което ми направи впечатление, е че са дали статистика на бройките стипендии, отпуснати за изминалите 5-6 семестъра някъде. Излиза, че броят на стипендиите се определя от подадените молби, а не от факта, че в зимен семесър 1.курс не участват в класацията, а в летния те участват... Едва ли не студентите са потърпевши заради своите колеги, които не са си подали молби , вместо да са на печалба от това?
3. Видяло се е, че таз годишната ситуация няма как да се поправи, но мисля, че е крайно време да изискаме от ръководстовто да преосмисли даването на стипендии. Квотният принцип, на който сме в моемнта, е абсолютно демотивиращ, както за студентите в по-"слабите" специалности, които взимат стипендия с абсурдно ниски балове, така и за тези, които всяка година с 5,75 не могат... Ако се направи груба сметка, излиза че стипендиите, които отпускат всеки семестър и разпределят по грозен начин, са приблизително равни на броя на отличниците (успех>5,50). По мое мнение, стипендиите трябва да са за успех! А не на принципа: аз взимам стипендия, защото съм най-добра от колегите ми, ама всъчщност това изобщо не значи, че съм добра попринцип...
ivoi
В началото бе словото
Специалност: OT
Курс: семестриално завършил

Мнение от ivoi »

Да, но пък в "по-слабите" специалности, никой не иска да ходи.
След като няма пари за СУ, протести няма да помогнат, просто защото парите ги няма, а това , че раздават милиони на други е било и ще бъде. Така сме си направили нещата. :roll:
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Е то понеже да си отличник значи наистина да си добър... Аз пък съм за това разделение по специалности. Не може в някои специалности да фраскат шестици наляво-надясно, а в други с кървава пот да се изкарват четворки, и после онези първите да взимат стипендии, а вторите - не.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”