[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
За някои факултети ,като например ФФ, спортът не е задължителен. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хромба
съжалявам
но
можеш да се преместиш
съжалявам
но
можеш да се преместиш
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Точно така. Потвърждавам
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми аз не. Естествено, че не трябва да си избираш специалността по това "кое е модерно и желано", а по това както на Tеб самият ти се прави. Но пък на мен до момента правото ми харесва ужасно много! И дори са ми приятни хилядите страници дето трябва да ги четем, защото ми е интересно!
Та, Мишо, недей да даваш негативни оценки само защото си решил, че специалността не е за теб. В крайна сметка има много хора, на които точно това би им се учило.
П.П. Само да уточня: под " ужасно много ми харесва" имам предвид това, което учим. Иначе от административна гледна точка, та и от преподавателска на места, има доста какво да се каже. Но пък всички си знаем, че университетското обучение си е до голяма степен самообучение. Така че, ако някой има обратната представа - да си я променя набързо, че после ще се разочарова

Та, Мишо, недей да даваш негативни оценки само защото си решил, че специалността не е за теб. В крайна сметка има много хора, на които точно това би им се учило.
П.П. Само да уточня: под " ужасно много ми харесва" имам предвид това, което учим. Иначе от административна гледна точка, та и от преподавателска на места, има доста какво да се каже. Но пък всички си знаем, че университетското обучение си е до голяма степен самообучение. Така че, ако някой има обратната представа - да си я променя набързо, че после ще се разочарова
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Много добре казано. Няма по-сполучлива формула_sonrisa_ написа:Но пък всички си знаем, че университетското обучение си е до голяма степен самообучение. Така че, ако някой има обратната представа - да си я променя набързо, че после ще се разочарова![]()
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Ами за езиците не съм съвсем запозната, но знам, че в трети курс трябва да си изберем по още един балкански език, както иедин западен. Щом балканският е по избор, не би трябвало да има проблем да се запише сръбски. И така.The_iMMortal_f написа:Аууу чудно..Пълна информация..Мерси Много![]()
![]()
А избираеми езици..Аз за сръбски конкретно питам?А да..И какво правите по този Спорт..?
А за спорта пък изобщо не се тревожи, аз съм спортен инвалид, но вече почти избутах фитнеса за този семестър.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
ROKFELER написа:Определено бих се възползвал от това свое право.Но мисля,че вече е време хората да престанат да се борят толкова упорито да влизат Право при положение,че този факултет на практика не ти дава нищо,а само може да ти изхаби времето![]()
![]()
Така че към настоящите кандидат-студентите и бъдещите такива бих отправил следния апел:Борете за нещо,което ще бъде полезно и приятно,а не се водете по общественото мнение,което в повечето случаи не почива на никакви съществени аргументи
![]()
![]()
Факт.
Където и да завършиш право е едно и също.В правото нямаш ли връзки - ..... супата , дори да си бил най-добрия.
Особено в правото няма особено много за учене, а има за изграждане на начин на мислене.
Всеки уважаващ себе си юрист ходи със законите в ръка и не знае нещата на изуст, защото това не са съчинения, а фиксирани закони.
За това и аз реших в СУ да заръша специалност, която зная, че друг университет няма да ми осигури на такова ниво, а правото в друг университет.
Замислете се за това , бъдещи колеги.
И не забравяйте, че когато влезеш в "правото" не ставаш милионер автоматично.Имате страшно голяма конкуренция, ако нямате връзки и шанса ви за успех е минимален.Аз лично работя в този бизнес от няколко години и половината ми семейство е в него и го казвам от такъв опит.Без връзки в правото си за никъде.
The names of the future are stamping of impatience.
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Тотално грешно мнениеZahariev написа:Без връзки в правото си за никъде.
Компютърни науки I курс
- _sonrisa_
- Флъдзила
Съгласна съм с bggashnik
Ако искаш нещо и си положил достатъчно усилия, за да го постигнеш, винаги ще успееш
Ако искаш нещо и си положил достатъчно усилия, за да го постигнеш, винаги ще успееш
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
1 - 2 може би , имай ги.bggashnik написа:Тотално грешно мнениеZahariev написа:Без връзки в правото си за никъде.Имам жив пример.
На фона на стотиците, които не могат да си намерят работа...... няколко примера са нищо.
А и говорим за по-сериозна работа от юрист-консулт на фирма.
Дори един колега 3 или 4ти курс право в СУ споделяше същото мнение, като мен за целия му поток.И каза, че е готов да плаща пари на някоя кантора само за да го вземат на стаж, но обявите за работа - малко, напъна - голям.
Право - връзки.Факт.
_sonrisa_ , да, права си за училище. В живота не винаги е така.
-
New Reality
- В началото бе словото
Здравейте , малко да сменя темата
Някой може ли да ми каже ( ама да е вярно , че еух какви ли не мнения ) с какво се кандидатстват - Балканистика , БИН и какво мога да кандидатсвам с история освен Право и МО ?
Моля, помагайте , че направо се забих и нз какво да правя !
П.С.
Знам , че не е тук мястото за такова съобщение , но вие сте доста активни и смятам , че тук ще има човек , който да ми отговори
МС МН 
Някой може ли да ми каже ( ама да е вярно , че еух какви ли не мнения ) с какво се кандидатстват - Балканистика , БИН и какво мога да кандидатсвам с история освен Право и МО ?
Моля, помагайте , че направо се забих и нз какво да правя !
П.С.
Знам , че не е тук мястото за такова съобщение , но вие сте доста активни и смятам , че тук ще има човек , който да ми отговори
"Обади се като пристигнеш ... "
Спрете войната по пътищата !!!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
С история можеш да кандидатстваш страшно много неща :
Минало и Съвремие на Югоизточна Европа,История и География , История,Етнология май и педагогика можеше.И още куп неща, за които не мога да се сетя в момента.
А за Балканистика не съм сто процента сигурен, но зная, че ти трябва точно Литература.
Минало и Съвремие на Югоизточна Европа,История и География , История,Етнология май и педагогика можеше.И още куп неща, за които не мога да се сетя в момента.
А за Балканистика не съм сто процента сигурен, но зная, че ти трябва точно Литература.
-
New Reality
- В началото бе словото
Мерсаж 
"Обади се като пристигнеш ... "
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Zahariev, това, че имам примери, които са успели без връзки, говори, че е възможни да се пробие без връзки. А това, че страшно много хора не могат да го направят говори, че явно не правят каквото е нужно
Никой не е казал, че е лесно, но не е невъзможно

Компютърни науки I курс
- _sonrisa_
- Флъдзила
New Reality :
Виж ето този линк - там има информация за балообразуването за всички специалности
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... obrazuvane
Виж ето този линк - там има информация за балообразуването за всички специалности
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... obrazuvane