Вместо да предполагаме можеха да обновят инфото в "програма по математика" на сайта на ФМИ
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2010/1011 Математика
Аз предполагам, че няма да има стереометрия на първия на 31.01. Все пак ще е свършил само 1 срок и едва ли в повечето училища ще са я учили.
Вместо да предполагаме можеха да обновят инфото в "програма по математика" на сайта на ФМИ
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Да, вярно е, че много училища няма да са я минали, а дори и ние няма да имаме време да се подготвим качествено дотогава и ще трябва да решавам повече задачи у нас. Купил съм 4 сборника и ги почвам. 
Компютърни науки 1 курс
- koleto
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз уча в професионална гимназия. Имам 2 часа математика седмично, миналата година бяха 3. Може да си представите как се учи тая стереометрия с 2 часа седмично. Добре, че учителката ми си разбира от работата и ни научи горе долу да ги решаваме. В училище изобщо не сме учили анализа, показателни уравнения и близо 30% от материала който влиза в изпита за СУ. Просто го нямаме в учебната програма. Гледам, че всички учите в МГ и сигурно ви е супер лесно да си решавате. Мен ме спасява това, че тръгнах рано на частни уроци та сега имам някакъв шанс и аз да се боря за нещо. По план до януари трябва да сме взели стереометрията, така че не се притеснявам за ранната дата за пробния изпит.
while(!(succeed==try()))
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
Нормално е. Ако не идваш от МГ и кандидатстваш с математика и влезеш във ФМИ, след това ще ти разкатаят маматаkoleto написа:Аз уча в професионална гимназия. Имам 2 часа математика седмично, миналата година бяха 3. Може да си представите как се учи тая стереометрия с 2 часа седмично. Добре, че учителката ми си разбира от работата и ни научи горе долу да ги решаваме. В училище изобщо не сме учили анализа, показателни уравнения и близо 30% от материала който влиза в изпита за СУ. Просто го нямаме в учебната програма. Гледам, че всички учите в МГ и сигурно ви е супер лесно да си решавате. Мен ме спасява това, че тръгнах рано на частни уроци та сега имам някакъв шанс и аз да се боря за нещо. По план до януари трябва да сме взели стереометрията, така че не се притеснявам за ранната дата за пробния изпит.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- morfei
- Форумно зомби
Ами те понякога дават и материал, който се учи само в МГ-та и профилирани паралелки(като производни например).
Компютърни науки 1 курс
- Sunsetter
- В началото бе словото
Изпит на 31 януари е наистина много скоро, но все пак е хубаво, че ще са 3 тази година. Искам да попитам - всички ли, които пишете в тази тема, сте се насочили към ФМИ, има ли някой с намерения за Стопанския факултет? И има ли някаква разлика между изпита по математика за икономическите специалности и редовния изпит? Благодаря предварително.
Take a look to the sky just before you die - it is the last time you will.
- RadoRado
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Разлика в самия изпит няма.Sunsetter написа:Изпит на 31 януари е наистина много скоро, но все пак е хубаво, че ще са 3 тази година. Искам да попитам - всички ли, които пишете в тази тема, сте се насочили към ФМИ, има ли някой с намерения за Стопанския факултет? И има ли някаква разлика между изпита по математика за икономическите специалности и редовния изпит? Благодаря предварително.
Има разлика в броя задачи, които трябва да решиш на изпита ( под трябва, разбирай нужен брой, за да ти е сигурно мястото).
За ФМИ - около 8-9 задачки
за Стопанския - предполагам около 6-7 задачи са ти ОК.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Изпитите не са 3 само от тази година, а от доста време.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Atman
- В началото бе словото
Тази година пълно с промени.Учителката по математика каза ,че имало малка вероятност на матурата да няма комбинаторика ,но да включат стереометрия...
Компютърни науки /II-pи курс/
- morfei
- Форумно зомби
Съмнявам се да не проверят комбинаториката и да дадат на нейно място стереометрия.Atman написа:Тази година пълно с промени.Учителката по математика каза ,че имало малка вероятност на матурата да няма комбинаторика ,но да включат стереометрия...
Компютърни науки 1 курс
- RadoRado
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Няма спасение от комбинаториката :Д Дори 1ви курс учим.
Ако пуснат стереометрия в матурата ще бъде голяма сеч.
Ако пуснат стереометрия в матурата ще бъде голяма сеч.
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
Стереометрия няма да дадат на матурата, понеже тя трябва да е върху материал от задължителната подготовка по математика, а там стереометрия няма (както и производни, и комплексни числа и цял куп други неща, които се учат в профилираните паралелки и МГ-тата).
- Atman
- В началото бе словото
Така е, но другото което ни каза госпожата е ,че се обсъждало да има различни матури за училищата с различен брой часове по математика. Ама и аз не го вярвам да стане това , поне не тази година.The Darkness Within написа:Стереометрия няма да дадат на матурата, понеже тя трябва да е върху материал от задължителната подготовка по математика, а там стереометрия няма (както и производни, и комплексни числа и цял куп други неща, които се учат в профилираните паралелки и МГ-тата).
Компютърни науки /II-pи курс/
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
Дано да стане така, според мен трябва да има сложна матура по математика за профилираните паралелки и с оценката от тази матура да може да се кандидатства във ФМИ, а не с елементарната матура. 
- Eleanor
- Летящите Пръсти
а да , ще ви се с матурата да се кандидатства, това няма да стане скоро, не се обнадеждавайте мн