Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
vik
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от vik »

да кажа и аз за план "Б"-нямам :) и аз сум на мнението на d_a_h_l_i_a. не искам да уча "нещо,к'вото ме приемат" само за да се води,че уча както мислят повечето ни връстници.предпочитам да си загубя годината,но да знам,че ще уча това,което искам.относно това как приемат избора ми родителите -да ви кажа мн добре но това е защото 2 години бях твърдо решена да кандидатствам актцорство и нищо друго :Д.и след стотици спорове по тази тема (за това бяха мн против) в края на краищата самата аз си промених мнението и решението и те са мн доволни.всъщност,ако трябва да бъда честна мама в последно време фдори ме убеждаваше да се пробвам и в НАТФИЗ за всеки случай (убеди се в таланта ми след последните ми представления в студията, в която ходя),но реших,че там не се кандидатства "за всеки случай" и ще бъде най-добре да си хвърля всичките усилия тази година в журналистиката.за догодена вече ако не ме приемат сиг и двете ще готвя но мн силно се надявам това да не ми налага.
Аватар
Niker
В началото бе словото

Мнение от Niker »

Здравейте и от мен,и аз ще кандидатствам тази година журналистика.Имам няколко въпроса: :compress:
1.На писмения - темата,която се пише есе ли е ... или, ако не е какъв вид е!
2.Има ли някакви помагала,който са предназначени за тези изпити по журналистика - писмен и устен.

Е това са,не са много.Ако има нещо друго ще питам.

ПП:Може ли някой да сложи една примерна написана тема за писмен!!!
mirena_z
В началото бе словото

Мнение от mirena_z »

Ами не точно есе , по принцип така се води, обаче ти можеш да подходиш по много различни начини.Можеш да напишеш разказ, коментар, статия и подобни, стига да са свързани с темата.Единственото, което не се препоръчва са стихотворенията, доколкото разбрах на курса миналата година. За помагалата - вестници, списания и телевизия ,учебниците по Свят и личност. Аз лично си купувам засега седмично списание и следя новините в интернет и по телевизията. Надявам се да съм помогнала :) (за написана примерна тема не мога да ти помогна, ако искаш мога да ти дам темите за предишните години )
brutaldeath
В началото бе словото
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от brutaldeath »

Привет, бъдещи колеги. Когато чета коментарите ви, ме обзема сладка меланхолия. Ех какво бягане, притеснение, търчане, спане при роднини, възторзи, псувни и хиляди метри нерви ми отне влизането в ФЖМК. Но да уточня, става въпрос за нормативните парапети, а не толкова за подготовката ми. Една колежка преди мен с право ви каза "четете класици". Намерете своя стил. четете автори, които максимално се доближават до вас. При мен бе Алеко Константинов. Пишете за удоволствие и питайте хората които ви четат какво не им е харесало. бъдете максимално критични не към вас а към темата за която пишете. конкретно за писането на есе... Започнете есето с тезата си. Друг доста често използван похват е рамката. Винаги мислете как четящия ще възприеме работата ви. Надявам се да съм помогнал.

P.S.: мога да ви препоръчам книгата "как да пишем есе" на издателство "ТРУД"
Аватар
Niker
В началото бе словото

Мнение от Niker »

mirena_z написа:Ами не точно есе , по принцип така се води, обаче ти можеш да подходиш по много различни начини.Можеш да напишеш разказ, коментар, статия и подобни, стига да са свързани с темата.Единственото, което не се препоръчва са стихотворенията, доколкото разбрах на курса миналата година. За помагалата - вестници, списания и телевизия ,учебниците по Свят и личност. Аз лично си купувам засега седмично списание и следя новините в интернет и по телевизията. Надявам се да съм помогнала :) (за написана примерна тема не мога да ти помогна, ако искаш мога да ти дам темите за предишните години )
Мерси за отговора!Ако някой може нека да даде някаква примерна тема,написана,може от тези, които са се падали до сега!Особенно ми е интересно да видя тема в стил - коментар,статия,защото есе всеки може да пише,надявам се!
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Мисля, че не може да е разказ. Може да е фейлетон или памфлет, да речем, но трябва да е с ясно изразено мнение.
Чувал съм също така, че иновативния подход към темата също се оценява. Тоест като ти дадат "Братя" да не пишеш като всички за братя Галеви... :)
http:\\bsskg.wordpress.com
brutaldeath
В началото бе словото
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от brutaldeath »

За братя: точно че много хора си мислеха че всички ще пишат за галеви, точно този аспект остана в ниша и писаха малко хора по него.
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

ssk написа:Мисля, че не може да е разказ. Може да е фейлетон или памфлет, да речем, но трябва да е с ясно изразено мнение.
Чувал съм също така, че иновативния подход към темата също се оценява. Тоест като ти дадат "Братя" да не пишеш като всички за братя Галеви... :)
Аз се обърках. Темата не трябва ли да е обвързана с последните наболели събития от страната? Чух, че ако коментираш в есето си това, ти вдигат оценката.
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Някой, който е по-навътре в нещата да каже. :)
Аватар
Tancheto_
В началото бе словото
Специалност: jurnalistika

Мнение от Tancheto_ »

Здравейте всички,аз като повечето от вас тази година искам да кандидатствам журналистика.Относно подготовката,освен новините и вестници всеки ден, за момента не правя други усилия . От януари ,ще посещавам курса ,който организира СУ и се надявам да ми бъде от голяма полза... Искам да пожелая на всички ни успех и дано с някои от вас се срещнем на курса през февруари .. :flower: :flower: :salute:
Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

i az 6te hodq prez fevruari :)
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

Аз сигурно април...много ми е интересно, на какво смятат да ни учат на тоя курс...
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Чувал съм, че е по-полезен с впечатлението, което правиш на преподавателите. :)
Аватар
Tancheto_
В началото бе словото
Специалност: jurnalistika

Мнение от Tancheto_ »

vik написа:i az 6te hodq prez fevruari :)

Ехааааааа много се радвам,че някой от тук ще бъде там... интересно ще бъде да видим наистина дали ще ни научат на нещо хаха :D
Воля ли нямам - гръб да ти обърна? Нужда имам да те обичам.Сила нямам да те намразя..
mariaa
В началото бе словото

Мнение от mariaa »

Сладури, някой да знае нещо за предварителните по журналистика? Плъзна някаква информация за дати, но никъде не се споменава за тези за ФЖМК :((( Ако някой знае нещо.... да не се срамува :mrgreen: :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”