ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009

Мнение от Norwegian Wood »

LAMBADA написа: Пълно безразличие.
Ми не. Фактът, че Цветелин събра 19 гласа, говори недвусмислено за това, че заангажираност има. Освен това...
shayne написа: Тук се сърдете на колегите си, че не си избраха представители, които да подкрепите.
Не би могло да се каже по-ясно.
Преди две години Станков е спечелил изборите с разгромна преднина и много скоро в СС са останали съвсем малко хора, които са ръководели нещата. Аз лично съм убеден, че голяма част от тези 19 човека ще запазят дълго време желанието си да работят. Което в никакъв случай не изключва останалите, просто за тях не бих тръгнал да твърдя такова нещо. :mrgreen:
А ако някой иска да направи нещо, може да внесе проект, който евентуално да бъде одобрен от СС или да говори с някой от представителите там, като му каже, че еди-кое-си го вълнува.
Последно промяна от Norwegian Wood на 16 Дек 2009, 22:47, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Нека преговорим - случи се точно каквото се очакваше - наследничката на Станков си спечели изборите : (
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Да, това с "аз събрах екипа" наистина беше изсилване, недей така, че ще ядосаш хората и ще се разкапе работата.
Бушмен - да, именно, уви. :( Ламбада още на 27-ми ноември ни предупреди за тази Цвета и уви се оказа прав.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

LAMBADA написа:
/защо ли оставам с неприятното впечатление, че ти си парвана, който има задачата да легитимира тая кифла Цвета за председател/
Това само бъдещето ще го покаже.
И аз го допускам като възмоност, но коментарите по въпроса са излишни.

Що се отнася до цитата "събрах екип", личното ми мнение е, че хващането за него е смешно. Нормално е човек с повече опит във вътрешните процедури на СС да каже подобно нещо.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Bushmen
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Еми аз честно казано не обичам да вярвам на слухове ама реших тук да го взема на вяра и казах на познатите си от ЮФ влезли в СС за това, предполагам не са гласували за нея, но не са и били нужни
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Шепот написа:Ламбада още на 27-ми ноември ни предупреди за тази Цвета и уви се оказа прав.
Шепот, така е - той предупреди и още тогава беше ясно, че ще бъде прав. Нямаше как да не бъде прав, мисля.

И аз като LAMBADA много се ядосвам на много колеги. Само че няма да изпреваря времето, разбираш какво имам предвид :?

Светльо Станков съм го гледал само в оня репортаж от Канал 1 на 8 декември. Не ми прилича на лукова глава или на алтруист или на човек, който ще се подчини на правилата и ще сдаде властта. Затова преди бях питал "готови ли сте да се борите с други [аналогични] средства"?

Нямаше много варианти за промяна, не си правете илюзии. Но нищо не е загубено, така че... ;)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Уф.

Писна ми от простотии. Окончателно.
Аз ще се опитам да направя едно трезво и независимо описание на това, което стана тази вечер.
Ако на някой не му харесва - да опише по-добре той какво е станало, но без лични нападки.

И така. Събранието започна според новия час, в 19.00 в зала 21 в Ректората.
Залата беше пълна, като присъствата 47 от 50-те новоизбрани в Студентския съвет, плюс няколко от бившите и гости.

Направи ми впечатление, че Светослав Станков се опита да откаже достъп на двама души от Призив и още двама гости до събранието. Прибързано решение, според мен напълно излишно. Може би е смятал, че имат намерение да саботират заседанието. Ако беше така, със сигурност двамата щяха да си отнесат освиркванията. Нали по принцип общите събрания са отворени за гости? Ако двамата са вътре и просто гледат и си мълчат - какъв е проблема, нито пречат нито нищо. Както и да е. Случаят се разреши и двамата бяха допуснати да присъстват.

След това - беше казано, че това е важно събрание на Студентския съвет, а не цирк. Абсолютно вярно. Хората с опит в СС имат лоши спомени с такива заседания. Така не се върши работа. На такива събрания се работи с аргументи и идеи, а не с емоции и викове. Такива този път нямаше. Задаваха се въпроси, на повечето се отговаряше.

Интересен момент: бившият председател се похвали че за първи път има представител от Медицинския факултет. На което отговорът веднага беше: но няма от Химическия.

Отчетът на председателя беше изпъстрен с информация за свършена работа. Работа, която се оказва че някакси е минала невидимо от студентите. Ами основният проблем е липсата доскоро на сайта на СС, както и достатъчно други използвани средства за информиране. Как да вярваме, че всичко това е било наистина направено? Как да обясни бившето ръководство на СС, че е позволило толкова време да няма сайт, независимо от причината, при положение че сайтът е лицето на организацията, че когато някой се гордее със свършеното с него, следва да го разгласи, за да се знае, че се върши работа??

После. Двамата кандидати положиха всички усилия да се представят добре. Избраната е Цвета. Оттук нататък - какво следва зависи от всички нас. Хора, с такива негативни кампании какво се постига? Нищо. Цвета е председател на СС. Независимо каква е, откъде е, как е дошла, как е избрана и тн. Председател на СС означава отговорност. Означава определени задачи. Нека се изискват от нея да ги изпълнява. Нека се води позитивна кампания. Всеки от вас, които тук лаете анонимно или не дотам, дайте идеи как да се подобри работата в СС. Добре работещ Студентски съвет е полезен на всички студенти. Зле работещ - на никой от тях. Всяка добра идея, която се даде на Студентски съвет, следва да се реализира, ако в СС действително работят хора, които са там за да защитават правата и интересите на всички студенти. Аз лично предложих сътрудничество от името на клуб ЮНЕКО на новото ръководство на СС. Сътрудничество, което няма как да бъде отказано ей така. Но когато давам, аз изисквам нещо и от отсрещната страна. И ще продължавам да го изисквам.

Призовавам всички - край на негативните кампании, контролирайте Студентския съвет по всички възможни начини и изисквайте от хората, които сте избрали, да си вършат работата за която са там. Когато критикувате, предлагайте алтернативи. Бъдете активни самите вие. Не чакайте някой друг да ви решава проблемите, без да си мръднете пръста. Просто не става.

Понеже ме оплюха и мене задето трия - отговорете си на поставените въпроси и тогава пишете тук. Цветелине, твоите коментари без да посочваш реална информация звучат леко несериозно. Ако си сигурен в истината, нека не те е страх да я кажеш, но я докажи.

Цвета, ако четеш този форум, не мога да влияя на твоите решения но според мен историята с ХФ сте я попрекалили. В момента спирате супер деен човек, който би могъл да свърши много работа в СС. Отвращавате я просто. Не се прави така. Стига сте се делили на лагери, лагерчета и прочие. Именно понеже сте разединени, СС е на това дередже. И вместо с реални проблеми, се занимават 50 души с глупости.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

И още - не можах да разбера защо се налага да се избере ръководство на СС (вкл. заместник-председатели и прочие) преди да се проведат избори в ХФ. Не може ей така с лека ръка да се зачеркне цял един факултет. Не е правилно и не е морално. Ако Цвета Георгиева държи на позицията, която изказа при кандидатирането си в Студентския съвет, тя е задължена да вземе мерки проблемът с ХФ да се реши възможно най-скоро и да има легитимни представители от този факултет. Ако това не стане, ще бъде принудена да обяснява надълго и нашироко всички причини.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
LAMBADA
В началото бе словото

Мнение от LAMBADA »

Слушай, Петре, не се прави на света вода ненапита.
Изтри мнения, в които беше казано всичко.
Сега ще изтриеш и това.
Но то си е за твоя сметка, вече знаеш!
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

LAMBADA написа:Слушай, Петре, не се прави на света вода ненапита.
Сега ще изтриеш и това.
"За твоя сметка" е тъп селски лаф, който не казва нищо - напр. "Знаеш как е" и тн

Ако си видял нещо изтрито, което е полезно или важно - пиши. Другото е чалга.
И приказките на Пожарникаря :twisted:
Последно промяна от instinct на 16 Дек 2009, 23:44, променено общо 1 път.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

LAMBADA написа:Слушай, Петре, не се прави на света вода ненапита.
Сега ще изтриеш и това.

1. Форумът си има правила.
2. Представи се.
3. Не ме заплашвай по лични съобщения. Нищо няма да постигнеш. Мислиш ли, че ще ме уплашиш?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
LAMBADA
В началото бе словото

Мнение от LAMBADA »

ПОРЕДНАТА ГАВРА С ВАС, СТУДЕНТИ, ТЕЧЕ ПРЕД ОЧИТЕ ВИ В ТОЯ ФОРУМ С УЧАСТИЕТО НА НЕГОВИЯ МОДЕРАТОР.

ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НИЩОЖНИ ПОРАДИ МНОГОБРОЙНИТЕ НАРУШЕНИЯ НА ПРОЦЕДУРАТА И ПРАВИЛАТА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО ИМ. УВЕДОМЕН Е КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА СУ И ДО НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ ДНЕШНОТО ЗАСЕДАНИЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРОВЕЖДА.

ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ КАЗАНО, НО МОДЕРАТОРЪТ ГО ИЗТРИ.

ИЗТРИ И НЯКОЛКО ДРУГИ МНОГО СЪЩЕСТВЕНИ МНЕНИЯ В АБСОЛЮТНА УСЛУГА НА СТАТУКВОТО, КОЕТО ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ!

ПЕТРЕ, АКО БАТКОВЦИТЕ И ЧИЧКОВЦИТЕ НА СТАНКОВ СА ТЕ ЗАПЛАШИЛИ ИЛИ КУПИЛИ, ОТКАЖИ СЕ ОТ МОДЕРАТОРСТВОТО НА ФОРУМА!
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Свидетели сме на уникални емоции, дами и г-да...

Lambada, седни и напиши ти какво си видял. Само факти, без коментари и оценки.

И без главните букви, ако може :lol:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Само да вметна, че ми се стори малко прибързано да се приключва заседанието веднага след избора на нов председател... Нищо не пречеше да се свърши нещо след това.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

LAMBADA написа:АКО БАТКОВЦИТЕ И ЧИЧКОВЦИТЕ НА СТАНКОВ СА ТЕ ЗАПЛАШИЛИ ИЛИ КУПИЛИ, ОТКАЖИ СЕ ОТ МОДЕРАТОРСТВОТО НА ФОРУМА![/b]
Говориш като човек, който не ме познава. И аз не те познавам. Представи се!
Как ще ме пречупят хора, които са започнали да работят в Студентския съвет три години след мене, много ми е интересно да го разбера.

Това, което пишеш в поста си, ще го откриеш неизтрито на страница номер 18 от темата.

Кажи ми сега с кое от това, което написах по-горе, не си съгласен?

Говориш за нарушения и сигнали до Контролния съвет. Опиши ги.

Присъства ли на събранието? Каза ли нещо по този въпрос?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”