На мен нещата ми изглеждат по следния начин:
Колегите подават молби за стипендии при едни условия, после ги орязват, а вече одобрените са поставени при съвсем други условия. Не виждам как изобщо може да се опитвате да влизате в положението на г-жа Шишиньова (тази нагла манипулация "защо не протестираха тогава" не я коментирам). Това да промениш условията, след като победителите вече са спечелили, за мен е произвол. Да, и лъжа, както и да е. Но не е злоупотреба с власт - ръководството проявява безочие, защото керванът върви с години, какво като излайвали няколко кучета. Колегите никога не са искали да имат толкова власт. И е съвсем логично да не им я дадат, защото ако я имат, те ще се чешат по репите. Защото ако се държаха като хора (т.е. равноправни на ръководството, също съставено от хора), щяха да гледат и на тях с достатъчно уважение. Към момента обаче положението е следното: дажбата на овцете е намалена, някои мрънкат (
някои, да - обърнахте ли внимание, че са събрани към 1900 подписа, а орязаните са 2200 души...). Точка. Ще предприемем действия, казват по-будните. На по-голямата част не им се занимава / ако може, друг да се занимава / и т.н. Извинявайте, че ще стана още по-рязък. С манталитета, който имате, вие сами се отделяте от ръководството. За вас то си седи на Олимп и не е длъжно да се отчита. Ами длъжно е, уважаеми, щото кинтите идват от вас. Няма вас, няма ръководство. Простичко е. Ръководството е тук заради вас, а не вие заради ръководството.
Хубаво беше това ръководство някакси да оповести човешки и навреме орязването на стипендиите, но СС е ням и куц кон, ръководен от човек, който като гост в студио хладно казва "На студента много му отива да протестира", а заинтересоваността на овцете е сведена до оценките..
Ми кво да ви кажа. И аз да съм, и аз бих ви стригал и доил.
Нали усещате какво има зад горните емоции? Не казвам "Колко сте зле". Покажете, че сте достойни. Все пак СУ е един - и не е нито на ръководството (без студентите), нито на студентите (без ръководството). Тези две страни не са врагове. Те не могат една без друга.
Я сега да видим отговорите