Аз тази година направих тази грешка.Не че беше фатално, но просто можех да имам повече ако бях наблегнал повечко на есето
Изпит английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: Изпит английски език
Учете ги тия съчинения, че есето дава доста точки.И с много добър тест да си, ако не си направила есето, 5,00 трудно се минава....
Аз тази година направих тази грешка.Не че беше фатално, но просто можех да имам повече ако бях наблегнал повечко на есето
- Uprising
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Може ли някой да ми препоръча подходящ учебник или нещо от сорта , в който да е нагледно обяснено как се пишат есета за Су 
Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.
http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ
http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Аз не казвам да седне денонощно да се зомбира, просто това са някои неща, които доста помагат, пък да ги прави когато и колкото сметне за добре. Пък и езикът не е нещо, което сядаш и го научаваш за две седмици, трябва да се учи постепенно.morfei написа:Не й ли е малко рано за тази усилена подготовка? Според мен просто тряба да внимава в час и да гледа филми без субтитри, да проете някоя и друга книга, а догодина да започва с решаването на тестове. Разбира се, не съм наясно с необходимото време за подготовка по английски, не ме убивайте...
Според мен не ти трябва точно за СУ, съчиненията на изпита са стандартни, така че почти всяка книжка за съчинения би ти свършила работа.Uprising написа:Може ли някой да ми препоръча подходящ учебник или нещо от сорта , в който да е нагледно обяснено как се пишат есета за Су
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- CellarDoor
- Пишете, о, братя
ако си от езикова гимназия с английски първи език и учителите ти са били читави - само с книжките може да се мине. иначе синьото мърфи е добро начало, да. а самият изпит е (или поне беше миналата година) по-лесен от тестовете в книжките, така че..
а това с филмите без субтитри честно казано не го разбирам - какво като има субтитри? по-скоро некадърните преводи вредят, иначе според мен е добре да си имаш помощно средство, в случай че изтървеш и не разбереш нещо. просто писмената реч се осмисля по-лесно. на мен поне не ми е удобно да връщам филма няколко пъти, понеже не съм чула ясно какво казват. щото, нали, едно е да слушаш английска реч, съвсем друго да си в състояние да я проумяваш. от друга страна повечето игрални филми не са затормозени с кой знае колко изтънчен говор, така че реално наистина няма нужда от субтитри, но пък и не се научава особено много от тях, ако изключим listening-упражнението. затова препоръчвам новините по cnn (една идея по-сложен език), (радио)програми на bbc и разни документални филми, най-добре с английски субтитри.
а това с филмите без субтитри честно казано не го разбирам - какво като има субтитри? по-скоро некадърните преводи вредят, иначе според мен е добре да си имаш помощно средство, в случай че изтървеш и не разбереш нещо. просто писмената реч се осмисля по-лесно. на мен поне не ми е удобно да връщам филма няколко пъти, понеже не съм чула ясно какво казват. щото, нали, едно е да слушаш английска реч, съвсем друго да си в състояние да я проумяваш. от друга страна повечето игрални филми не са затормозени с кой знае колко изтънчен говор, така че реално наистина няма нужда от субтитри, но пък и не се научава особено много от тях, ако изключим listening-упражнението. затова препоръчвам новините по cnn (една идея по-сложен език), (радио)програми на bbc и разни документални филми, най-добре с английски субтитри.
-
elizabeth_bennet
- В началото бе словото
Благодаря за полезната информация! Да, аз съм в езикова гимназия и преподавателите ми са на много високо ниво, но за тях няма смисъл от курсовете към университета. Какво е вашето мнение? 
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Послушай преподавателите си, очевидно разбират нещатаelizabeth_bennet написа:Благодаря за полезната информация! Да, аз съм в езикова гимназия и преподавателите ми са на много високо ниво, но за тях няма смисъл от курсовете към университета. Какво е вашето мнение?
Аз лично съм твърдо против курсовете по английски език на унито.Чисто губене на време/пари/енергия.Ще дадеш пари, за да решаваш тестовете от книжките и да си проверяваш сама диктовките, които ти правят.
Книжките имат много добри и подробни обяснения+ че изпита е на матричен принцип и след като си правила примерните тестове, лесно ще се ориентираш каква грешка да търсиш в същинския изпит.
Никога не съм ходила на курсове, частни уроци, извънкласни занимания, а изкарах много висока оценка на изпита и сега уча АФ, точно каквото исках
Cheers! :]
Водата също би могла да се измие.
-
elizabeth_bennet
- В началото бе словото
споко, като наближи изпита си вземи 1-2 книжки от оная поредицата на СУ - не че са нещо цвете, напротив даже супер малоумни, ама да видиш поне какъв е формата на самия изпит и вече ако си знаеш езика немаш проблеми 
и кви са тия глупости книжки за писане на съчинения -ти няма да подготвяш собствена книга, от тебе се иска да свържеш 10тина граматически правилно написани изречения, да вкараш нещо малко по-оригинално, колкото да избягаш от шаблона и готово
ама сега гледам си 11 клас.. много рано бе ?! ако си знаеш езика, за тоя изпит ти трябват не повече от седмица-2 за подготовка
и кви са тия глупости книжки за писане на съчинения -ти няма да подготвяш собствена книга, от тебе се иска да свържеш 10тина граматически правилно написани изречения, да вкараш нещо малко по-оригинално, колкото да избягаш от шаблона и готово
ама сега гледам си 11 клас.. много рано бе ?! ако си знаеш езика, за тоя изпит ти трябват не повече от седмица-2 за подготовка
- Eleny
- В началото бе словото
- Специалност: международни отношения
- Курс: първи
Аз пък съм напълно ЗА курсовете по англ към СУ (катедрата по англицистика)- там няма да те учат на английски, ако не си го научил вече, но ти показват много от тънките моменти на изпита, детайли, които иначе можеш да пропуснеш.
Иначе- 5-те книжки с тестове, само че недейте ей така за спорта да ги решавате, ами четете обяснения, учете думи, всичко- там е голяма част от изпитния материал
И по-спокойно, този изпит не е нищо особено
Иначе- 5-те книжки с тестове, само че недейте ей така за спорта да ги решавате, ами четете обяснения, учете думи, всичко- там е голяма част от изпитния материал
"Красивото и нежно име с остър ръб- Мария" П.П.
- Tsvetelinna
- В началото бе словото
Здравейте.
Искам да ви попитам каква е точковата система за оценяване за изпита по английски език?
Аз принципно търсих, но не намерих точно това, което ме интересува по въпроса. Иска ми се да знам на какво да наблягам повече..., а за това ми трябва да знам колко точки дава диктовката, колко есето и какъв сбор от точки ми е необходим за над 5:50.
БЛАГОДАРЯ предварително!
))
Искам да ви попитам каква е точковата система за оценяване за изпита по английски език?
Аз принципно търсих, но не намерих точно това, което ме интересува по въпроса. Иска ми се да знам на какво да наблягам повече..., а за това ми трябва да знам колко точки дава диктовката, колко есето и какъв сбор от точки ми е необходим за над 5:50.
БЛАГОДАРЯ предварително!
As soon as you're born you start dying
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Е какво кофти имаше във въпроса й?Ураган написа:С т'ва мислене няма да стигнеш далече.
Вземи си и си седни да учиш, не се занимавай с глупости=)
Добре си пита, а не да "учи" и да дъни като абдал на нивата.
Винаги една подготовка трябва да се проведе по схема, целенасочено и ползотворно, както се казва с минимум усилия - максимум резултат.
Иначе всичко друго прилича на копане на нивата.

- PANZER ELIT
- В началото бе словото
Аз имах предвид специално за " точковата система ", трябва да набляга над английския,
всички секции са с еднакъв брой въпроси/точки
всички секции са с еднакъв брой въпроси/точки
Горда и свободна, да живей България!
- Sunsetter
- В началото бе словото
Мился, че диктовката дава 15 точки, като на всяка грешка отнемат по 1 точка. Ако имаш над 15 грешки на диктовката, получаваш 0 точки за този компонент. Тестът носи 50 точки, а есето - 25. Фактически максималният брой точки е 90, но не знам как се изчислява оценката. И доколкото знам, ако имаш под 17 т. на диктовка + тест, изобщо не ти четат есето. Все пак не съм напълно сигурна, така че не ми вярвай. Успех!!! =)
Take a look to the sky just before you die - it is the last time you will.
Няма да има предварителен изпит, нали?
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети