География-програма
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: География-програма
И ние бяхме така, колега

" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
-
Mirellla
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Да Ви попитам, понеже в конспекта с темите една от тях е Растениевъдство. Какво точно се има предвид, защото в учебника няма точно такава формулирана тема а са няколко свързани с растениевъдството?
В тази тема първо трябва да се напишат няколко думи за селското стопанство като цяло, като се наблегне на растениевъдството и после зърнопроизводството. 
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Искам да питам достатъчно ли е да се учи само от сборника на Славейков,за да се изкара висока оценка и какъв бал ми трябва за туризъм/момиче съм/?
-
Mirellla
- В началото бе словото
еми според мен трябва да е достатъчно. Аз съм минала едва 2 тема засега
чудя се дали ще има някакви промени с темите,дали ще се добавят или премахват
Не мога да ти кажа дали е достатъчен учебника на Славейков, всеки си преценява дали ще учи темите както са дадени там или ще търси и допълнително инфо...Margi написа:Искам да питам достатъчно ли е да се учи само от сборника на Славейков,за да се изкара висока оценка и какъв бал ми трябва за туризъм/момиче съм/?
Балът е различен всяка година...зависи какви теми ще се паднат и как ще се представят кандидатите като цяло. По принцип за момичетата е по-висок. Последните години има тенденция за падане на бала, ще видим какъв ще бъде тази година
Това не се знае все още.Mirellla написа:чудя се дали ще има някакви промени с темите,дали ще се добавят или премахват
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
@Margi - Абсолютно достатъчен е.
@Mirellla - Едва ли ще добавят, по-скоро ще махат. Най-вероятно е да няма промени.
Едит: Няма да е зле да се промени заглавието на повече хора, за да не се навъдят 10 теми - "КСК География 10/11"
@Mirellla - Едва ли ще добавят, по-скоро ще махат. Най-вероятно е да няма промени.
Едит: Няма да е зле да се промени заглавието на повече хора, за да не се навъдят 10 теми - "КСК География 10/11"
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Много кандидати тая година! Евала... или пък сте прекалено заети да учите... едва ли 
-
Mirellla
- В началото бе словото
Вярно ли е,че от тази година матурата по география се зачита, и ако да, някои знае ли за кои специалности?
-
magi_vlado
- В началото бе словото
Mirellla написа:Здравейте! Потърсих из форума но така и не намерих, това което ме интересува, та реших да ви попитамВ сайта на СУ са посочени 15 теми за изпита по география и ме интересува дали тези теми са постоянни (тоесто всяка година се тегли една от тях) или пък всяка година се обявяват нови 15 теми от които се тегли.
Здравейте!Искам да попитам от къде мога да разбера кои са обявените теми за тази година по география?какъв е конспекта и ако някой знае до кога е срока за записване за изпитите?Благодаря ви предварително!!!
-
Natalchetooo
- В началото бе словото
Искам да Ви попитам понеже ще се явявам на изпита по география на 7 февруари освен темата има ли тест на самия изпит.
Тема е единственият компонент на изпита. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Хммм ... сега като прочетох тоя форум и се отчаях ... моя сборник е на изд. Атласи ... И мога ли да се подготвям от него? Задължително ли трябва да си закупя сборника на Славейков?
защото ако е така, трябва да го поръчам още сега ..
You must be the change you wish to see in the world!