Да, сигурно е, че ще има, но все още е рано да се говори за конкретни дати. Остава ни само да чакаме. :)vik написа:Някой има ли идея дали ще има предварителен писмен през февруари-март тази година?
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Re: Журналисти 2010
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
-
vik
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Оооо супер на това се надявах 
-
vik
- В началото бе словото
А ти откъде знаеш между другото?Във факултета ли сис е обаждала?Понеже в сайта няма никаква информация...
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
Не, не съм се обаждала, защото, дори и да го направя, няма как да получа предварителна информация. Но на мен ми изглежда напълно нелогично да няма, дори повече от нелогично, като се има предвид и това, че през миналата учебна година са се провели предварителни изпити и на тях са се явили не по-малък брой кандидат-студенти от тези, които са се явили и на редовния...:)..Въпрос на време е.:)Чл. 4. (1) За учебната 2009/2010 година Университетът организира предварителни кандидатстудентски изпити по история на България, география на България, математика, биология, журналистика - писмен и български език и литература.
Чл. 6. Датите за провеждане на предварителните изпити са:
Журналистика - писмен - 12.04.2009 г. (неделя), начало на изпита - 15.00 ч.;
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
-
vik
- В началото бе словото
Ами не сме се разбрали нещо.То е ясно,че ще има през април.Друг ми беше въпроса.Нали тази година ще има 3 кандидатстудентски сесии.1 през февруари-март,1 през април и 1 през юли,но всеки факултет си решава дали и колко предварителни да има.И се чудих дали случайно няма д аса 2 предварителните.
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
vik написа:Ами не сме се разбрали нещо.То е ясно,че ще има през април.Друг ми беше въпроса.Нали тази година ще има 3 кандидатстудентски сесии.1 през февруари-март,1 през април и 1 през юли,но всеки факултет си решава дали и колко предварителни да има.И се чудих дали случайно няма д аса 2 предварителните.
Да, така е. Но тази информация е от съвсем скоро. Наистина, всеки факултет сам решава в кои от трите сесии да учaства (или и в трите) и все още е рано да се говори за по-конкретна информация. Трябва да очакваме официални публикации на тази тема, всичко останало би било просто догатки...:)
Здравейте!!! Радвам се да видя хора, които също като мен не са избрали юрист или икономист за своя бъдеща професия, тъй като сега е супер модерно да се кандидатства в съответните факултети
)) Не знам как е при вас, но мен лично ме гледат с насмешка, когато спомена, че искам да уча във ФЖМК. Не одобрявам и отговорите тук, във форума, които плуят факултета и изкарват нас, желаещите да учат там едва ли не балъци. Все пак всеки има своя гледна точка и на мен лично не ми харесва, когато критикуват или отхвърлят с лека ръка избора ми. Вярно е, никой не ти гарантира зашеметяваща кариера на журналист след завършването, но не е ли така с всички професии??
Това беше извън темата
)) Интересувам в какво точно се състои устният изпит, понеже видях, че много от вас се притесняват относно това....
Това беше извън темата
плЮят
Perdoname!!....
- ssk
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Сега се сетих, по повод казаното от бъдещия колега Мария (успех на изпитите), да питам един основен и доста спорен въпрос. Има ли нужда от журналисти в България? Монетата има две страни- вестници и списания колкото щеш, но не една медия се оплаква от липсата на качествени хора. Всички виждат колко непрофесионализъм и безхаберие се ширят по всички видове издания, включително и по водещите, платежоспособни медии.
http:\\bsskg.wordpress.com
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
Здравей, Мария!:)mariaa написа:Здравейте!!! Радвам се да видя хора, които също като мен не са избрали юрист или икономист за своя бъдеща професия, тъй като сега е супер модерно да се кандидатства в съответните факултети :))) Не знам как е при вас, но мен лично ме гледат с насмешка, когато спомена, че искам да уча във ФЖМК. Не одобрявам и отговорите тук, във форума, които плуят факултета и изкарват нас, желаещите да учат там едва ли не балъци. Все пак всеки има своя гледна точка и на мен лично не ми харесва, когато критикуват или отхвърлят с лека ръка избора ми. Вярно е, никой не ти гарантира зашеметяваща кариера на журналист след завършването, но не е ли така с всички професии??
Това беше извън темата :))) Интересувам в какво точно се състои устният изпит, понеже видях, че много от вас се притесняват относно това....
Трябва да знаеш, че не си единствената, чийто избор околните не приемат с особен ентусиазъм. Въпреки че моите родители винаги са ми давали пълна свобода и никога не са се опитвали да ме насочват към някоя определена специалност, ми е пределно ясно, че приеха решението ми със скрита неохота. Те не намират журналистиката за добра инвестиция в бъдещето, струва им се твърде несериозна специалност. Дразни ме и съветът, който получавам от близки и познати, че непременно трябва да имам "2-ри вариант", защото "всичко се случва, а двата изпита по журналистика не могат да се похвалят с особена обективност". Мен лично, тези добронамерени напътствия ме обезкуражават и, въпреки че намирам в тях доза истина, смятам да се отдам само на това, което ме привлича - журналистиката, колкото и наивно да изглежда. А при останалите така ли е? Имате ли вариант "б"?
А що се отнася до гаранциите, естествено е, че никой не може да бъде сигурен, че ще успее в областта, в която иска да се реализира. Но така е при всички специалности. Ако обичаш това, което правиш, ако даваш всичко от себе си, и, не на последно място, ако си решен да станеш професионалист, няма как усилията ти да останат неоценени. А квалифицирани кадри се търсят и, стига да си добър в това, което правиш, винаги ще успееш да намериш своето място и да се чувстваш удовлетворен. Затова да му мислят хората, които обичат да минават между капките, аз съм готова да работя здраво.:)
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
В случай, че някой се интересува от тези курсове, но все още не e видял информацията....:)
ФАКУЛТЕТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ
Кандидатстудентски курс по журналистика от 30 януари 2010 г.
Кандидатстудентският курс ще се проведе във ФЖМК в рамките на пет седмици по пет академични часа всяка събота от 11:00 часа, общо 25 академични часа. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
По време на пролетната ваканция през 2010 г. по същата програма ще бъде проведен петдневен интензивен учебен курс.
Цена: 300 лева.
Записване: в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 12, г-жа Валентина Анева.
За справки: тел. 9308 214
Последно промяна от d_a_h_l_i_a на 13 Дек 2009, 14:44, променено общо 1 път.
Страшно ме е яд, че не съм от София и няма да мога да идвам всяка седмицаd_a_h_l_i_a написа:В случай, че някой се интересува от тези курсове, но все още не видял информацията....
ФАКУЛТЕТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ
Кандидатстудентски курс по журналистика от 30 януари 2010 г.
Кандидатстудентският курс ще се проведе във ФЖМК в рамките на пет седмици по пет академични часа всяка събота от 11:00 часа, общо 25 академични часа. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
По време на пролетната ваканция през 2010 г. по същата програма ще бъде проведен петдневен интензивен учебен курс.
Цена: 300 лева.
Записване: в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 12, г-жа Валентина Анева.
За справки: тел. 9308 214
- ssk
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Втори вариант е или една година в чужбина на бригада и кандидатстване отново или преглед на специалностите, които ще отвори тази година СУ за влизане с матура.
А колкото до курсовете, може да се видим на този през пролетната ваканция.
А колкото до курсовете, може да се видим на този през пролетната ваканция.
http:\\bsskg.wordpress.com
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Нали за да отидеш на бригада трябва да имаш студентска виза... 
Компютърни науки 1 курс
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
ssk написа:Втори вариант е или една година в чужбина на бригада и кандидатстване отново или преглед на специалностите, които ще отвори тази година СУ за влизане с матура.
А колкото до курсовете, може да се видим на този през пролетната ваканция. :)
Що се отнася до курсовете, аз също смятам да се запиша на тези през април, вижда ми се най-удачният вариант.:) А за матурите....преподавателката ми по БЕЛ в гимназията твърди, че те ще важат за всички специалности в СУ, в това число журналистика и право. Все още ми е трудно да повярвам, но знае ли човек. Явно на тази информация още й е рано да излезе на бял свят..