Размисли и страсти с alter_ego

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с alter_ego

Мнение от pora_e_priqtel »

Айде още една порция :)

Какво е мнението ти за ЕС? По-добре ли е да го има, или не? Как си представящ бъдещето му - като все по-сплотяваща се общност, или като орел, рак и щука, впрегнати в една каруца?

Харесваш ли предаването "Сите българи заедно"? :P

Дай пример за български политик, който според теб има качества, бъдеще и възможност да направи нещо хубаво!

Харесваш ли Пинк Флойд?

Ако можеше да избираш да си президент на която и да е държава, коя би си избрал:
а) - ако ще си президент, от който нищо не зависи - независим, така да се каже :P
б) - ако ще си такъв, от който зависят много неща

Любима битка?

Спомена, че играеш стратегии - пробвал ли си нещо от серията "Total War" и въобще - кои стратегии играеш?

:rr:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Разкажи повечко за музикалните си предпочитания?
Кефи ли тъ или ни тъ кефи Gaius Iulius Caesar?
Любим(и) римски лидер(и)/цар(е)/император(и)/педофил(и)/содомит(и)? И защо?
Ленин или Сталин? Ако можеше безнаказано да затреляш един от двамата в главата от упор, след като и двамата вече са се били сдобили със съответните властови позиции, кого би анихилирал и би ли го направил въобще? И защо?
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

pora_e_priqtel написа:Айде още една порция :)
- Давай!
Какво е мнението ти за ЕС? По-добре ли е да го има, или не? Как си представящ бъдещето му - като все по-сплотяваща се общност, или като орел, рак и щука, впрегнати в една каруца?
- По-добре е да има ЕС, но определено не такъв, какъвто е сега и какъвто го искат корумпираната и рядко некомпетентна брюкселска бюрокрация и наднационалните монополи. Както е бил в началото - обединена Европа на отечествата - така са го правили Аденауер, дьо Гол и другите отци-основатели. Не гаврата Европа на регионите! В сегашния момент ЕС е пречка за развитието на континента - и за икономическото, и за социалното, и за културното, да не говорим за външнополитическите аспекти, където нещата са комични. Съмнявам се че британската баронеса ще успее да стабилизира нещата, по-скоро може да се опита да спре разпада и сгромолясването. Казват, че е кадърна дама, нищо че е лейбъристка - баронеса-работничка... :roll:
Сплотяването трябва да се наложи, но това ще бъде един по-дълъг процес, за да е по-траен и окончателен и действително, а не мнимо да се изгладят противоречията, които са обективност. Иначе, при сегашната ситуация при голяма международна криза големите държави ще потеглят всяка според интересите си, а малките ще бъдат dust in the wind...
Харесваш ли предаването "Сите българи заедно"? :P
- Отвращава ме, нищо че там виждам отделни гости, които ми харесват във факултета.
Дай пример за български политик, който според теб има качества, бъдеще и възможност да направи нещо хубаво!
В момента няма такъв. Ако изключим бъдещето, за мен има двама успешни премиери - това са Софиянски и Костов - пред тях няма никакво бъдеще, обаче. И в този ред! :idea:
Харесваш ли Пинк Флойд?
Да, харесвам го! И форумеца с този ник също. :wink:
Ако можеше да избираш да си президент на която и да е държава, коя би си избрал:
а) - ако ще си президент, от който нищо не зависи - независим, така да се каже :P
- Италия
б) - ако ще си такъв, от който зависят много неща
Русия
Всъщност предпочитам монархията, но тя е напълно неприложима у нас. Ако въпросът беше за монарх, бих отговорил: Обединеното кралство и Саудитска Арабия. :mrgreen:
Любима битка?
- Ютландската морска битка през ПСВ, иначе кампанията на Монтгомъри срещу Ромел в Магреба през ВСВ.
Спомена, че играеш стратегии - пробвал ли си нещо от серията "Total War" и въобще - кои стратегии играеш?
- Играя травиан, но се налага малко да почина, защото накрая на сървъра беше много изтощително дори и само като ситър. Сега си предадох акаунта и лекичко разцъквам в новия сървър без да имам намерение да го завършвам - все пак играта продължава средно 13 месеца.
:rr:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Jamesmagno написа:
- Харесвам класическа музика - най-вече Моцарт, но не точно оперите му. Общо взето харесвам много неща в тази музика - Бах, предкласика, от руските композитори - Чайковски и Мусоргски. Харесвам романтиците, но не френските. Почти не харесвам френско нещо и не мога да си обясня защо. Сега вече имам обяснение, но от малък е така и за тогавашния период нямам.
- Слушам опера, но не много а би ми се искало да е повече, но нямам време и възможности.
- пауър метал - сещате ли се кой състав? 8) И освен него също Блайнд Гардиън, Соната Арктика, Енсиферум - въобще, където има вокали и клавири... Това трябва да е останало от класическата музика, която започнах да харесвам най-напред - вероятно семейна дресировка. Харесвам доста диско - най вече АББА, Бони М...
- Повече ме кефи Август - лидер, император, Р.М. и т.н. Другото не ме кефи.
- Сталин ми харесва повече, а също него бих застрелял. Нанесъл е много повече поразии. Без него не е напълно невъзможно СССР да беше еволюирал в малко по-нормална държава. Не в напълно нормална - това е невъзможно при управление на компартия, но не трябва да забравяме, че и компартиите се оформят главно под негово въздействие. Този въпрос е лесен. Но ако ме беше попитал да избера между Сталин и Хитлер - изборът е много тежък - вероятно и двамата! :blackeye:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ех ,колега ти най-готиният форумец, когото познавам, макар и и само виртуален :( :mrgreen: Това го приеми като комплимент и благодаря за отговорите, а иначе въпроси и още мога купчина да ти задам, ама да не прекалявам излишно :lol:
Като птичка в небесата :)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

alter ego написа:Почти не харесвам френско нещо и не мога да си обясня защо. Сега вече имам обяснение
А какво е обяснението днес? Като малък и аз не се кефех на френски произведения, между другото, но с течение на времето ги захаресвах повече.

Ако те помоля да ми пуснеш едно класическо призведение - каквото и да е, от когото и да е, от когато и да е - кое ще е първото, което ще ти мине през ума?
alter ego написа:Повече ме кефи Август - лидер, император, Р.М. и т.н.
И мен! И вълкът сит, и агнето цяло, че и сито :salute:

Хресва ли ти това? (и харесваш ли Шопен по принцип?)

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

@Джеймсманго:
- Малко преувеличих, защото харесвам Ал. Дюма. Днес не харесвам франсетата, защото ако има Велика сила, която последователно да е била антибългарски настроена през последните 130 години - това е тя! Пък и са с необосновано високо самочуствие, доста надменни и арогантни... Българо-френските отношения до Балканските войни са като несподелена любов. После са хладни до ледени.
- Моцарт - Малката нощна. Слушам я с неистов кеф всеки път, когато я чуя. За пръв път беше на един почти нощен концерт в двора на Етнографския музей в Пловдив. Бях точно до фонтанчето. Свиреха на свещи - Невъобразимо. Оттогава се кефя всеки път. :)
- Да, харесвам доста неща от Шопен. Това също е сред неговите неща, които ми допадат.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Как за бога не ти писна да пишеш в тоя форум>? :lol:

Защо по едно време защитаваше лицето pi4?

Работиш ли нещо? А извън работата занимаваш ли се с други проекти?

И понеже винаги си бил пълна мистерия за мен ще задам още един въпрос,а именно :НЕ ТИ ЛИ ПИСНА ОТ СУ? :P
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

@camel
- Това наистина не знам, защото ми е писнало в доста други форуми и съм се отказвал - къде окончателно, къде временно съм се дърпал назад. Тук, както е известно на посветените, не ми се получава нещо...
- Според мен вие го нарочихте и го награбихте от всички страни, както Антоанета, а по-късно петя. За мой срам в началото и аз участвах в това, особено когато се появи новия пи4. Няколко човека ходиха по петите му и пост след пост се заяждаха с него - с абсолютно всеки пост. Аз също съм си правил майтап с него, но за мен той просто си беше различен, главно с музикалните си предпочитания, доколкото това въобще може да се нарече музика :pukeright:. Дори той официално ме обяви за негов враг. Едновременно с това ми допадна неговото пристрастие към всичко френско. От една страна това е тъкмо обратното на моята франкофобия, а от друга прилича на моята англофилия. По едно време той си изпусна нервите, но повечето от нас биха го направили. Според мен го изгонихте. Той не можа да заеме позицията на Бетон, просто още не беше узрял за това, а не го изчакахте.
- Да, аз го писах по-нагоре. Работя като всички други, но работата ми е главно вкъщи и не е в някакви строги рамки. Добре, че ми плащат разните отчисления, но докога ли в тази криза. Понякога е много, друг път почти няма. Работя много неща, а съм работил много повече - включително хамалин и в строителството, но тогава бях на 18-19.
Основният ми проект е частен - да стана доктор, засега го отлагам с една година.
- Няма как да ми писне! Аз си го харесвам от 15-годишен, когато за пръв път влязох в него през централния вход и си казах, че тук и само тук трябва да уча! А и това, което ме интересува, новата българска и балканска история, къде да го науча по-добре - в Лондон, Ню Йорк, Москва? Срещал съм се с най-добрия българист от Оксфорд - проф. Ричард Крамптън, с проф. Джон Лампе, с проф. Фред Чери, с проф. Людмила Горина от МГУ - ами мога да ти кажа, че нашите асистенти в ИФ са по-добре подготвени от тях. Познават и факти и процеси значително повече и са по-аналитични. То е естествено и логично, ако помислиш. Тук са събрани архивите, пресата, въобще изворите. Това съм си говорил тази есен и с българското светило в Щатите - проф. Мария Тодорова, с която имаме общи приятели. Просто имаме ниско самочуствие и сме трудно разпознаваеми отвън. Българските историци пишат основно на български, затова.
От друга страна, ако изследваш немската история, се предполага да знаеш немски и да публикуваш главно на немски. Същото е и с българската. Т.е. проблемът не е в нашия телевизор. Като са видни българисти, да седнат да научат един от езиците на обединена Европа! Впрочем има вече млади историци, които го правят. Познавам един норвежец, който говори чудна смесица от двете книжовни норми на българския - Софийската и Скопската - голям сладур. Но това са хора от по-малките държави - Дания, Холандия, също източноевропейци и руснаци. Е, има и двама германци - Волфганг Хьопкен и Хепнер. В големите държави си остават високомерни и надути като плондери: Те ще учат български!
Упс, увлякох се, но това ми е една от любимите теми. :wink:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ей, направо ме уби с отговора за СУ. За разлика от моя милост, която брои всеки оставащ ден в СУ, за да се махна, ти искаш да продължаваш да учиш тук, а и успяваш да се аргументираш защо, при това изключително добре. :shock: Евала. Може би само моят факултет не е на необходимото ниво. Вчера една от колежките ми заяви, че я е срам, че е студентка и няма да запише магистратура, защото е чиста загуба на време. При това говоря за доста интелигетно момиче, да не кажа най-интелигентното от целия курс. Нещата отиват на зле...ама подобно изказване като твоето показва, че има искрица надежда. :cheers:

Кога ще пием по бира и ще поспорим за САЩ и Англия и световния мир? :P
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Виж ся, Кемъле,
Ти беше от ФФ, а там има и добри, и недобри специалности. Не ми хвали ПА, културология, политология... Нали всички сме виждали повечето от техните преподаватели. Разбира се, има много добри между тях и повечето от историците са сред тях, но нали се досещаш защо един филолог, ще тръгне да става политолог или културолог (визирам поне 2 конкретни случая), защото не е чак толкова добър филолог, за да пробие в съответните факултети. Второ - едно време е имало 3 т.нар идеологически катедри, които са преподавали на всички студенти 4 предмета - политикономия, научен комунизъм, максистко-ленинска философия и история на БКП. От политикономията е излезнал Стоп факултет, но там нещата доста са се променили. ИФ е закрил радикално катедрата по история на БКП, а ФФ е спасил преподавателите от другите 2 дисциплини. От тях са тръгнали разни специалности като политология, социология, ПА. Рабира се, има много нови преподаватели, но родилното петно, бате...
Така и с разни магистратури - европеистика, глобалистика, алабалистика и още няколко такива. :wink:
Бирата ще е най-вероятно виртуална :wink:
Иначе, Rule, rule, Britannia! :P
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Още не са заключили темата, тъй че отправям към теб една нестандартна молба:

Покажи снимка, на която присъстваш, но не се виждаш добре - примерно в гръб, полузакрит от някого/нещо или пък ти сред десетки хора, където невъзможно да те познаем :)
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Съжалявам, но нямам такава под ръка. :|
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

И аз тъкмо си мислех да питам за снимка :D . И още нещо - кога ще дойдеш с нас на форумна? Или пък на опера? :D
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

No, no, never!, I suppose :wink: :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”