Вместо тревясалите и буренясали площи да се направят паркинги, искат намаляване броя на автомобилите.
а може просто да се оправят тези площи, защото и без това обезлесяването според мен е немалък проблем на София в немалко от кварталите.
бетон няма да го коментирам и изказванията му, защото си отговаря на ника по негативния смисъл, който се вади.
при бъдещ протест бих дошъл, стига да имам възможност. нека някой друг после обяснява за шрифтовете, за това как му е през ....... ... и как иска да си кара яката кола, на която е цар, по магистралата.
The storm is coming... ...let the Lord of Chaos reign.
Защо се налага да пиша по два пъти едно и също нещо?
Дразни ме повече проблема, отколкото представянето му от Призив.
С хората от Призив си говорихме лично след срещата, те си казаха мнението, аз си казах критиките. Това,
че техният стил е този, не омаловажава или не преоважава проблема. Така или иначе, проблемът стои.
С отрицание в стил "нищо не може да се направи, отчаял съм се" никаква работа не се върши.
Аз лично запитах господата, направили този проект за ПУП, защо блок 52 е в миникампус, а прилежащата му инфраструктура - паркингът му, който е на 1-2 метра пред входовете, е изкаран извън кампуса? Ако наистина се предложи в един момент ограничаване на достъпа до кампусите, ще се тресне ограда на метър от блока и паркингът остава отвън, и колегите като се нанасят как ще си пренесат нещата? Или ще има за всеки вход КПП? Отговорът на господата беше - "Няма значение на какво разстояние е, ще проверим..." и т.н. празни приказки.
Няма да коментирам грубите селски прояви, демонстрирани на срещата, нито от страна на собственици на имоти, нито от страна на студенти. Толкова им е културата. Само че има опасност да създадат грешни впечатления за цялата група, която представляват там.
Къзе ги видя тия прояви? Първо, спрете да обиждате на "селянин". Селянин не е равнозначно на селяндур. Селяните са хората, които с труда си осигуряват храна за цялото население и ние трябва да им целуваме ръце на тях!
Всъщност имаше класически реститутски прояви на истерия. Тези типове още от началото започнаха да гонят студентите, защото уж сме нямали място на тази дискусия. А като излезе нашият представител, просто полудяха от ярост. Такава омраза и агресия нямаше как да не доведе до ответни реакции сред по емоционалните от нас. Тези дискусии точно с това са и най-полезни - хората, които участват в тях, по-ясно осъзнават интереса си и добиват по-ясна представа за техните противници. Дискусията беше полезна, изказването ни беше на ниво, продължаваме напред!
Простотия ли е да се бориш за справедливост? Или е простотия да не съзнаваш собствените си интереси? Защото и Бетон, и Томи най-вероятно са студенти, но вместо да се включат в борбата, само лепят етикети за щяло и нещяло на тези, които искат да променят нещо в тази ужасна действителност.
Простотия ли е да се бориш за справедливост? Или е простотия да не съзнаваш собствените си интереси? Защото и Бетон, и Томи най-вероятно са студенти, но вместо да се включат в борбата, само лепят етикети за щяло и нещяло на тези, които искат да променят нещо в тази ужасна действителност.
Ахахахахах, смехотворно...и за пореден път едновременно комично и жалко.
prizivzaborba написа:Първо, спрете да обиждате на "селянин"......
Човече, не вярвам че си спал на обсъждането и много добре знаеш за какво става въпрос, така че не виждам за какво изобщо се заяждаш. Още повече, че със сигурност се познаваме лично.
Има ли нужда изобщо да казвам? Селянията не е пряко свързана с произхода. Простотията също.
Ако продължавате да се ядете и да спамите темата, ще я заключа. Критиката е хубаво нещо, но само когато се използва в конструктивен план. А докато се караме тук ние, кервана си върви и пак ще се окажем в догонващо, и то доста изоставащо, положение.
Докато идеалите и мечтите на организацията Призив не добият някакви реални измерения, свързани с инфраструктура, капацитети, собственост, достъп, свобода на избора, обезпечаване, компенсиране, и тн, не очаквайте да ви чуят. Тук се работи с реалността, с аргументи, с документи и проекти за такива. Начертайте на една карта как според вас трябва да изглежда Студентски град, имате хора които го могат това. Говорете със студентите, които продължават да петнят това название! Говорете със собствениците, за да станат съпричастни на проблемите НИ. Говорете с нас тук, за да проучите мненията и да се обменят идеи и опит. Представете проблема адекватно, тук има мислещи хора!
Към останалите: прочетете какво пиша по-горе и дайте да говорим по същество. Студентски град ще се промени тогава, когато се променят обитателите в него. Нека започнем ОТТУК.
prizivzaborba написа:-2
Простотия ли е да се бориш за справедливост?
Ама и вие се борите като прасето с тиквата...
А за ужасТната действителност, по-добре не ми говори, докато не ти се наложи да побачкаш, за да се издържаш!
Нарстуд написа:Отговарям на твърдението, свързано с обсъждането на ПУП от снощи в УНСС , че „можеше и повече , ама няма кой да застане открито и да го поиска” с това: http://priziv.org/forum/showthread.php?p=2134#post2134
За малко да забравя.
Знам, знам че идеята беше да се изчете това на срещата. Обаче колко студенти бяхме тогава? Повече ли бяхме от собствениците на земи? А януари колко бяхме? Повече ли бяхме от полицаите? Едно е да излезе открито един човек за нещо, едно е да излязат 1000, а друго е да излязат 100 000.
Извинявайте, че ви се намесвам в разговора, но направо съм потресен от това, което видях току що. Досега даваха по БНТ 1 (предаването "В кадър") как пияни студенти се млатят като животни по улиците на Студентски град. Дано качат запис от предаването на сайта на БНТ, за да пусна линк, а вие сами да прецените дали 19-20 годишните лекета, които се размазват от бой без ясна причина, са мутри, хора дошли от други квартали или автентични български студенти. А може и някой да се познае и да се зарадва, че е станал тв-звезда. Пълна отврат! Защо не помислите повече и по този проблем или тия резили ще ги гледаме по телевизията още много години?