УНСС - "dresscode"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Re: УНСС - "dresscode"

Мнение от instinct »

Предлагам ти да не задаваш въпроса на публични места или още по-добре - не го задавай наглас.
Не се знае кой и откъде ще чуе или ще види :lol: :lol: :lol:
Аватар
яхнала метлата
В началото бе словото

Мнение от яхнала метлата »

instinct написа:Предлагам ти да не задаваш въпроса на публични места или още по-добре - не го задавай наглас.
Не се знае кой и откъде ще чуе или ще види :lol: :lol: :lol:
Шшшшт! :connie_mini_paranoid: :JC_shhh: :lex_08: :Policeman: :wink:
Това, което гъсеницата смята за "край на света", Бог нарича "пеперуда".
ВОДА

НЕ ОТВАРЯЙ!!!

А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Jack Skull »

Все пак смятам,че трябва да има известни ограничения.Визирам предимно полите с широчина на колан,блузи с деколте до колената,джапанки(такава селянийка),дънки ,от които дискретно ти се показва касичката и ей таквизи нещица.Относно пирсинги и татуировки-никакъв шанс-искам да видя какъв ще е този контрол,който ще събира в пликче вс пирсинги при влизане-а татуировките-тях ще ги чегъртат ли какво?Не става въпрос за някакви тежки ограничения-просто dresscodЪ да не е като на едни работнички от Лъвов или ала сега излизам от нас.Интересното,което съм забелязала е,че предимно девойките се изхвърлят с разголени нещица,ама здраве да е.А относно костюми-ахах-така реагирам и когато видя някой костюмар по коридорите на СУ-пригладен,стегнат.Някак не ми се връзва. :cyclopsani:
Смятам,че крайностите и в двете посоки не са добре.Но и от друга стана едва ли някой от СУ ще се занимава с облеклото -имат си достатъчно проблеми (с подписки да речем :evil2: )
May I eat your eyes?
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

А защо да е смешно, когато видите "костюмар" в СУ? Познавам достатъчно хора, за които ризите и панталоните представляват най-нормалното облекло, каквото са за мен дънките, например. Не виждам на кого може да пречи подобно нещо.
Ако бях момче, обзалагам се, че също щях да се разхождам с елегантен панталон и риза, че дори и сако. Обожавам подобна външност ; ) Предполагам и хората, които се обличат по този начин, се харесват и им е през ... какво мислят останалите.

Аз НЕ съм за "dress-code", дано такава мярка не бъде наложена и в СУ.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Костюм- добре, ама повечето са доста ретро-илиенци look,
това не ми харесва на мен. Иначе, ако видя човек с костюм,
който му е по мярка и му стои добре и на мен ще ми стане
приятно.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Аз съм за един умерен дрескод. Не да е прекалено стриктно, че тогава всички ще реват, ама все пак да има. Е, миналата година в курса имаше едно момче, което като го видя и ми идваше да го спукам от бой. Изобщо нищо не ми е направил, никога не ме е погледнал на криво дори и никога не сме си казали и две приказки, ама ме вбесяваше! Изглеждаше гротескно.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз също съм за умерен дрес код, все пак, това е университет, а не кварталната кръчма, където впрочем, съм виждал по-добре облечени хора от колкото в СУ

Но какъв дрес код, братя, след като днес влезе клошар в стаята, бръкна в коша да види дали има нещо свясно, възмително върна боклука вътре, че на излизане нахално изгаси лампата.Доц.Ташева беше в стаята (бяхме в почивка), остана като вкаменена.

Ония ден някаква пияна студентка псуваше в кафенето..

СУ :shock:
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Jack Skull »

WickedWitch написа:А защо да е смешно, когато видите "костюмар" в СУ? Познавам достатъчно хора, за които ризите и панталоните представляват най-нормалното облекло, каквото са за мен дънките, например. Не виждам на кого може да пречи подобно нещо.
Ако бях момче, обзалагам се, че също щях да се разхождам с елегантен панталон и риза, че дори и сако. Обожавам подобна външност ; ) Предполагам и хората, които се обличат по този начин, се харесват и им е през ... какво мислят останалите.

Аз НЕ съм за "dress-code", дано такава мярка не бъде наложена и в СУ.
Няма какво да виждате,защото аз не съм и написала,че ми пречи :wink: А защо ми е смешно-тези,които ги виждам с костюми-хем не им седи добре,хем са комплектовани кофти като риза и сако-хем пък и самите хора изглеждат мазно.А относно през какво им е,и на мен ми е през същото- :Hyron_04:
May I eat your eyes?
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Аз пък обожавам костюми и много ми отиват - особено с елек и вратовръзка - ретро стилът, но напоследък не ми се занимава.Голяма играчка си е поддръжката , а сега нямам никакви кинти.Някак си едно сако не можеш да го метнеш в пералнята - трябва си химическо + гладене и т.н.

Но по темата - какви дрескодове , какви глупости.Това да не е гимназиално училище?Или образцова гимназия от времето на соц-а? :lol: :lol: :lol: Нека всеки се облича как си иска - стига да не е гол :lol: :lol: :lol: ( е за голи млади и хубави жени нямам против :P ) .
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Не е важно в кои години сме, сещайте се - това е задължение, идва отвън...
Нещо не са ми по вкуса тия неща. Що ли??? :twisted: :twisted: :twisted:

Батбаяне, дрес-кода тепърва те дебне, нали знаеш? :twisted:

По-важното беше друго:
ники написа:миналата година в курса имаше едно момче, което като го видя и ми идваше да го спукам от бой. Изобщо нищо не ми е направил, никога не ме е погледнал на криво дори и никога не сме си казали и две приказки, ама ме вбесяваше! Изглеждаше гротескно.
Това исках да ви кажа. Че много от вас сами ще поискат дрес-код, за да станем еднакви като тях. Не само в дрехите.

Да не забравите по-горното. Това ви чака. (Ако не е истина, не е и лъжа). :shock:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Мммм при мене е просто как да го кажа - мания по костюми и вратовръзки.Този вид ми е слабост, но задължително трябва да е ретро и много строг.Модерните костюмни кройки и цветови решения малко ме дразнят.Лигаво ми изглеждат.Иначе в гимназията имаше години в които ходех на училище само с костюми, което беше яко в контраст със средата, ма дремеше ли ми - НЕ.Аз се обличам за себе си - не за другите.Който не му харесва - аре у лево.

Другия вид който ме кефи е метъл видът - кубинки, гривни с шипове, черни тениски и дънки, мешки и т.н.
Обичам и военния вид - бил съм облечен изцяло в камуфлаз ( даже и боксерките :lol: )
Абе общо взето аз не обичам да робувам само на един вид, а си правя кефа като ги разнообразявам.А за официален дрескод - нямам проблеми, макар че личния ми избор на костюми е по -консервативен и обикновено изглеждам малко прекалено официално.Да не говорим, като фен на вратовръзките колко ми е смешно като видя костюмар с разкопчана риза все едно е копал на къра допреди малко. :lol: :roll:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

И като изкарат белите якички върху реверите
на сакото, в стил ранния Лео ди Каприо, просто
им иде да им скоча на всичките. Рррр!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Що бе, строг костюм без вратовръзка е много яко! Особено лятно време, когато просто не може да я сложиш вратовръзката, за да не умреш от задушаване... Не говоря за плажа, все пак. 8)
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
яхнала метлата
В началото бе словото

Мнение от яхнала метлата »

alter ego написа:Що бе, строг костюм без вратовръзка е много яко! Особено лятно време, когато просто не може да я сложиш вратовръзката, за да не умреш от задушаване... Не говоря за плажа, все пак. 8)
Яко е, докато става въпрос за твой личен избор!!
Това, което гъсеницата смята за "край на света", Бог нарича "пеперуда".
ВОДА

НЕ ОТВАРЯЙ!!!

А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Оо, не! Половината от тези, които са против какъвто и да е дрескод/прилично облекло в Университета, подкрепят идеята за ученически униформи... :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”