Библиотека???

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Re: Библиотека???

Мнение от ShadeOfShane »

А мога ли да ходя да си чета книгите от библютеката на ЮФ в нея като съм от ФФ например ?
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
kiss_
В началото бе словото

Мнение от kiss_ »

До колкото знам можеш да взимаш книги от всички библиотеки на СУ само ако не са в малко екземпляри (например два-три), но трябва да имаш карта за тях, която се вади от централната библиотека всяка година.Също така можеш и да използваш читалните които са. :D
Don`t drink too much, drink three much! :D :D :D
music
В началото бе словото

Мнение от music »

shayne написа:А може ли да взимаме книги от библиотеките на другите факултети?
естествено,че можеш. Прочети правилника на Университетска Библиотека- нямаш никакъм проблем. Въпросът е дали ще я има книгата, която те интересува в повече от един екземпляр, щото това обикновено е проблем. Но, ако я има ти я дават- аз никога не съм имала проблем с това.
Аватар
Eleny
В началото бе словото
Специалност: международни отношения
Курс: първи

Мнение от Eleny »

Да бе, и за това в библиотеките на испанистика и англицистика нищо не искат да ти дадат с общата карта- а карти в съответните библиотеки са ти по още 10 лева :roll: .. бизнес навсякъде. в ЮФ пък не може да вземеш книга за вкъщи, с което абсурдът става пълен :)
"Красивото и нежно име с остър ръб- Мария" П.П.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Какви ли не работи прочетох тук....

1. записването става само със студентска книжка, снимка и 5 лева. Никакви лични карти, никакви 2 снимки. Записването става в Централната унив. библиотека. Може и във филиалните, но тогава картата важи само за филиалната, а иначе за всички.

2. Книги на студенти за вкъщи не се дават. Кой какви изключения и за кого прави не коментирам. От филиалните библиотеки могат и да дават на студентите си, но това си е лично решение на съответния факултет. Поначало книги за вкъщи не се дават.

3. Никой не може да иска от вас да си вадите втора карта. Щом имате от Централната библиотека, имате достъп до всякъде. Ако някой ви каже нещо, напишете жалба до декана си.
music
В началото бе словото

Мнение от music »

george.merlin написа:Какви ли не работи прочетох тук....

1. записването става само със студентска книжка, снимка и 5 лева. Никакви лични карти, никакви 2 снимки. Записването става в Централната унив. библиотека. Може и във филиалните, но тогава картата важи само за филиалната, а иначе за всички.

2. Книги на студенти за вкъщи не се дават. Кой какви изключения и за кого прави не коментирам. От филиалните библиотеки могат и да дават на студентите си, но това си е лично решение на съответния факултет. Поначало книги за вкъщи не се дават.

3. Никой не може да иска от вас да си вадите втора карта. Щом имате от Централната библиотека, имате достъп до всякъде. Ако някой ви каже нещо, напишете жалба до декана си.

Точно. Никакаъв проблем при нас във факултетната библиотека- само да имаш карта и си ок. Дават и за вкъщи, ама аз и ги връщам веднага като си свърша работа.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Аре стига, бре.
За цялото ми следване веднъж ми се наложи да взема книга :!: :!: :!:

Регнах се в централката, вземах си книгата от библиотечката на ФП...

Много колеги така направиха и то за какво беше книгата? Поне веселие падна. Изданието беше от 87. Спукахме се от кеф да четем комунистическите лафове. То просто книжката си започна с 13-тия конгрес на БКП.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”