Какво да уча - съвети?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Какво да уча - съвети?
Учете морфистика, много як предмет 
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
е да, ама аз искам стопанско управление с английски език...и кво прайм тогава?
... много са ми забавни от УНСС .... в сайта пише едно, в справочника друго, а студент от там ми казва трето...сега даже не знам дали имат ст. управление там... но така или иначе си искам в СУ 
Стоп. управление в УНСС няма.ot_burgas написа:е да, ама аз искам стопанско управление с английски език...и кво прайм тогава?![]()
![]()
... много са ми забавни от УНСС .... в сайта пише едно, в справочника друго, а студент от там ми казва трето...сега даже не знам дали имат ст. управление там... но така или иначе си искам в СУ
еми точно така де...исках нещо такова да кажа, в смисъл че имам справочник в който пише,че го има...и в сайта май също...но както и да е аз в СУ си искам
макар че стопанско управление с английски, като цел, е май доста височко...нз ако на чво класиране не успея, дали да се надявам за 2ро 
ot_burgas написа:еми точно така де...исках нещо такова да кажа, в смисъл че имам справочник в който пише,че го има...и в сайта май също...но както и да е аз в СУ си искаммакар че стопанско управление с английски, като цел, е май доста височко...нз ако на чво класиране не успея, дали да се надявам за 2ро
Нали се сещаш, че на справочника само годината сменят, а в сайта го има като специалност, но e отпаднала 2006, т.е. тази година са последните завършващи. Като влезеш в кандидат-студенти, прием 2009, ще видиш, че я няма.
сбъркана работа честно казано....високо съм се прицелил...пък да видим...а освен стопанско управление и икономика, друг да предложи нещо също така интересно като специалност, ще бъде добре.
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Тук не е пазар, няма какво да се наддава със специалности и да се пробутват и предлагат на кило. Чети справочника, интересувай се от учебните планове и вземи решение. Напъни се малко. Пък и какво - ще вземеш решението за образованието си, слушайки 2-3 непознати от форум, които не знаят нищо за теб и за интересите ти? Това си е лично решение и избор, който трябва да направиш сам. Едно е да питаш какво се учи в тази или онази специалност, друго е - дайте някоя специалност насам...
I speak sarcasm as a second language.
добре го каза...ама понякога когато човек е объркан и незнае какво да прави...а бе за всеки има отредено място, стига да си го намери
-
sweet_pleasure
- В началото бе словото
Здравейте! Сега съм 11 клас и се чудя за какво да се подготвям в 12 клас за да кандидатствам. Най-вероятно вече ще се кандидатства с тест, но просто се чудя какво да кандидатствам. Справям се с всичко в училище, отлични оценки, но няма нещо, в което да съм перфектна, а и се притеснявам след като завърша нещо за реализацията след това. Може би най-голямото ми желание е психология, защото материята ми е невероятно интересна, а и тези часове от философския цикъл в училище са ми от любимите. Сестра ми и някои други хора обаче ми казват, че после нямам какво да работя, което ми е притеснителното. Другото, което всъщност ми е страст са компютрите и технологиите, водя се от по-разбиращите от компютри и затова си мисля или за Компютърни науки, или Софтуерно инженерство. Литературата също ми върви и историята, но може би не достатъчно за право примерно, но и аз се отказах от право, защото сестра ми е адвокат и просто не искам да ставам адвокат. Другото, което също ми е минавало през ума е и жирналистика. Просто не знам към какво да се насоча и накрая имам чувството, че нищо от мен няма да стане, въпреки че много хора са ми казвали, че бих се справила с каквото и да се захвана, аз просто вече почвам да не виждам как ще успя да кандидатствам и после как ще се реализирам. 
щом компютрите са ти страст и се притесняваш за реализацията си след това влизай във фми ... специалността даже не е от толкова голямо значение .. само да не е статистика
щом избуташ първи курс възможностите за работа са доста големи заплащането доста над средното на колегите от другите факултети и университети .. неприятното е че малко трудно се съвместяват ученето и работа на пълен работен ден
тежко е да слушаш и приятели говорещи за това как едвам са си намерили някаква работа където ги гърчат като невидели за 5-600кинта а ти вземаш няколко пъти повече .. примерно
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Няколко пъти повечеissoax написа:щом компютрите са ти страст и се притесняваш за реализацията си след това влизай във фми ... специалността даже не е от толкова голямо значение .. само да не е статистикащом избуташ първи курс възможностите за работа са доста големи заплащането доста над средното на колегите от другите факултети и университети .. неприятното е че малко трудно се съвместяват ученето и работа на пълен работен ден
тежко е да слушаш и приятели говорещи за това как едвам са си намерили някаква работа където ги гърчат като невидели за 5-600кинта а ти вземаш няколко пъти повече .. примерно
Компютърни науки I курс
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Въпроса не е колко ще изкарваш като влезеш, а колко като излезеш. И в най-стандартния случай почваш от 600 месечно за начинаещ, след това като задобрееш - 1000, 1500, след няколко години и 2000 (че и повече, вече зависи с какво точно се занимаваш).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
ъм да в интерес на истината малко неправилно съм се изразил .. като влезеш няма да те затрупат с пачки спокоbggashnik написа: Няколко пъти повече![]()
И даже не си завършил?А аз се бях приготвил да изкарвам по 500-700 като вляза във ФМИ
![]()
Добре, наистина ли е толкова добре колкото го описваш
![]()
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
А с какво се занимаваш откъм програмиране?И доколко ФМИ ти помогна за сегашните ти знания-имам предвид като процент самообучение и преподаване 
Компютърни науки I курс
еми предимно Java така де това ми е на първо място в цж то иначе съм писал на Ruby, сега Groovy и някакво подпбие на BASIC идващо с една среда на SEEBURGER .. имах един колега лафа му беше за 5к и на бейзбол /каквото и да е товаbggashnik написа:А с какво се занимаваш откъм програмиране?
хах е те тука вече е голямата драма .. фми ми помогна до толкова че първи курс като бях имахме УП и СДП на Java а като цяло се търсят повече начинаещи Java ри + това че като ходех на интервюта определено да кажеш че си във ФМИ се котира повече .. всичко друго си е самоподготовка и четене на дебели книжки .. точно това ме и демотивира да се напъвам да изкарвам унито понеже после всички гледат опита .. то за това съм 3ти курс ощеbggashnik написа:И доколко ФМИ ти помогна за сегашните ти знания-имам предвид като процент самообучение и преподаване