Инициатива против орязването на парите за Образование

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Re: Да протестираме!

Мнение от mebbeth »

На парламентарните гласувах, на общинските - не,
защото бях и съм извън страната. И какво от това?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Днес ли е въпросната среща?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Безочието и лъжите в СУ нямаха край:

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... 009_2010_g

Имаме ли повод за простест сега?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

ФКНФ -- 175; миналата година са били 344.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Абе да правят каквото щат , но до 8-ми декември - най късно да са изплатили парите и да не се правят на ощипани нито министерството , нито СУ.Сега не само намалят бройката, ма и искат януари да почнат да изплащат.Това е подигравка и аз лично бих започнал протест като не се явявам на занятия.Ако всички не се явим и оставиме факултетите празни от студенти - може би ще се сетят от министерството, че все пак универститетите трябва да имат студенти за да функционират.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Ахааа... :idea:
Batbayan написа:може би ще се сетят от министерството, че все пак универститетите трябва да имат студенти за да функционират.
Т.е. балъци, които да плащат таксите, а после да търпят произвола. Една идея по-близо до целта ;)
Последно промяна от instinct на 02 Дек 2009, 19:39, променено общо 1 път.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

allshallperish написа:Джокер, стига си се заяждал.

Искам да ви кажа какво каза нашият декан на ФСлф, че стипендиите вероятно ще бъдат УВЕЛИЧЕНИ! АХАХАХАХ, щях да умра от смях. Но не от към бройка, ами от към пари, МАЙ. Не е сигурно, това което казвам. :JC-hysterical: :JC-hysterical:
Феноменална глупост, понеже по закон размерът на стипендията не може да е повече от 120 лева. Дано не ти го е казал, щото звучи нелепо. :cry:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Майка ми ми разправяше как в Полша или Чехия вдигнали цената на някакъв продукт и хората се издразнили.И нарочно не го купували.Бойкот, но мирен и тих.Продукти за егати парите застояли, защото нарочно почти никой не ги взимал.И просто върнали старата цена, щото другата алтернатива била да хвърлят 95% от произведената стока... :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

В Италия май имаше нещо подобно преди година - две, когато вдигнаха цената на пастата. Ноо виж примерите - Полша, Италия...
Да се сещаш за аналогичен случай в БГ? :roll:
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Ми тамън ще се пробваме - ако от министерството ни правят на маймуни ( щото от ръководството на СУ не мисля, че някой иска да ни бави стипендиите - миналата година нямаше такива нещам а беше същото ръководство) ние ще покажеме на държавата, че след като не ни уважва ще плаша държавна поръчка за празни университети.Като се сетят, че това им излиза по-скъпо може и да се сетят, че и ние сме хора. :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Klara Solei
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети

Мнение от Klara Solei »

Ами нека ние да сме сред първите примери за гражданско общество в България, макар че с коментари като "Със сигурност ще взимам стипендия, ама дано я преведат преди празниците!" това ще е наистина трудно!
Аз също съм сигурна за стипендията си, но ме е яд, че колеги, които са заслужили парите не по-малко от мен, ще останат с пръст в уста! Заради тях съм готова да протестирам!
Писна ми да слушам, че "във време на криза образованието не е приоритет." Кое тогава е?

Ето ви малко стимул и посока на разсъждения:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/priemane_na_dokumenti_za_stipendiya_za_zimen_semest_r
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Кхм - моето изказване не го тълкуваш правилно - моята стипендия е от малкото, които се получават без ограничения - така беше и в гимназията, така е и в университета- уви трябваше да претърпя прекалено големи потресения за да имам това малко право от държавата.Тези стипендии даже не участват в класиранията и не ощетяват никого от съответните класирания.Но уви - пак системата не работи нормално.И дано се освестят хората, които са отговорни за функционирането и.Щото плоски оправдания не са достатъчни.И всички преди празниците, даже преди 8-ми трябва да си получат стипендиите.Иначе е подигравка.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

allshallperish написа:Джокер, стига си се заяждал. :JC-hysterical: :JC-hysterical:
Прати ЛС на Жокера като толкова искаш...Нищо няма да му предавам... 8) Ама той и моето не е изчел още... :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
atentator
В началото бе словото
Специалност: MSUE

Мнение от atentator »

Колеги, трябва да се вдигнем този път найстина !!! Аз имам 6.00 и ми намаляват стипендията с 30 лв , много съм ядосан ..... да не говорим за колегите който са си скъсали трибуквието от учене и няма да вземат , защото имат само 5.75 ...):

Това е НЕЧУВАНО ! Би трябвало да не променят сегашните стипенди, бюджет 2009 отдавна е приет и парите са в СУ !!!

Аз предлагам,като първа стъпка студентският съвет да се свърже с ректора и да заяви нашето несъгласие с политиката на убиване на каквото и да е желание за образование и развитие ... Като втрора стъпка да последват масови протести!!! Пример блокира ме Орлов мост и Ялта вечерта от 17 до 19 часа и тогава мн. бързо ще бъдем чути!!! Спирам да пиша , че съм мн ядосан ...
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Точно това е проблемът, че не са в СУ. Парите се провеждат по тримесечия, а още през лятото беше обявено, че ще има замразяване.
Днес е имало среща с доц. Шишиньова и с Ректора (аз лично бях възпрепятсван да отида), след малко съфорумникът Lord ще сподели по-подробно. :D
ед: виж, фактът, че и в бюджет 2010 са орязани парите за образование и наука, е кофти
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”