УНСС - "dresscode"
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: УНСС - "dresscode"
Фактът си е факт и снимката не променя нещата. Пък и този надали е чувал какво е това университет и дали се яде. 
Knights of the Cross
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Вярвам, че тарикатите, които драпат за определени постове в определени институции, а нямат морала и вътрешните спирачки, които да ги спрат от нарушаването на един най-обикновен правилник, уронват значително повече престижа на съответната институция.
А когато неопределените по-горе "определени" постове са СС на СУ, връзката е твърде директна - дори не ти трябва особено богата фантазия, за да си я представиш.
...
За да се изясни и на останалите - ти не беше ли с бан? И на какво основание реши да заобиколиш решението на администраторите на форума? И с какво това те прави достоен да заемеш каквато и да е длъжност, в която се предполага, че се работи И с правилници, а не само на маса?
Все още се учудвам на хорската наглост.
А когато неопределените по-горе "определени" постове са СС на СУ, връзката е твърде директна - дори не ти трябва особено богата фантазия, за да си я представиш.
...
За да се изясни и на останалите - ти не беше ли с бан? И на какво основание реши да заобиколиш решението на администраторите на форума? И с какво това те прави достоен да заемеш каквато и да е длъжност, в която се предполага, че се работи И с правилници, а не само на маса?
Все още се учудвам на хорската наглост.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
(офтопик: Ели, ти да видиш този отговорен младеж как до последно обясняваше, че ще се включи в нашата кампания с подписките и участваше в "обсъжданията по организацията"... чак четири дена след началото й разбрах, че въобще не е участвал в нея, ами си е седял вкъщи и е играл Стар Уорс. )
Хвала на такива люде!
Хвала на такива люде!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- PANZER ELIT
- В началото бе словото
О да, определено мерилото на всичко е ФОРУМА на СУ.
Цял ден това ми е заниманието, да роня престижа на Университета.
Със забрана за писане съм - да, но няма да удостоя правото на много хора да говорят простотии без да им се каже истината.
(Не става въпрос за тази тема)
Norwegian, skype
Цял ден това ми е заниманието, да роня престижа на Университета.
Със забрана за писане съм - да, но няма да удостоя правото на много хора да говорят простотии без да им се каже истината.
Norwegian, skype
Горда и свободна, да живей България!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
... просто не се сещам за тарикат на дребно, способен на твърде велики дела.
Всъщност, кое е мерилото за достойнство?
Както може би сам се досещаш - а може би и не се - тук съвсем не става дума за форума на СУ. Става дума за правилник, който ти си приел при регистрацията. Не стига, че си го нарушил дотолкова, че да се стигне до бан (а тук админите са крайно търпеливи същества), ами и вместо да си изтърпиш наказанието, се правиш на много голям. Което говори само едно - явно наистина си (без)крайно подходящ за СС. Успех и дано се засичаме по-рядко тук.
Със здраве.
Всъщност, кое е мерилото за достойнство?
Както може би сам се досещаш - а може би и не се - тук съвсем не става дума за форума на СУ. Става дума за правилник, който ти си приел при регистрацията. Не стига, че си го нарушил дотолкова, че да се стигне до бан (а тук админите са крайно търпеливи същества), ами и вместо да си изтърпиш наказанието, се правиш на много голям. Което говори само едно - явно наистина си (без)крайно подходящ за СС. Успех и дано се засичаме по-рядко тук.
Със здраве.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- PANZER ELIT
- В началото бе словото
Хайде да не разтягаме локуми ...
Едва ли съм единственият който нарушава правилника, но май съм единственият който е неудобен.
Както и да е, мерси и дано!
Едва ли съм единственият който нарушава правилника, но май съм единственият който е неудобен.
Както и да е, мерси и дано!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
с една дума - личната хигиена. Защото тя е на потресаващо ниско равнище.mebbeth написа:аз предлагам да се наблегне
на редовното къпане.
п.п. и стига си писала на милион редове в псевдо стихове. Неудобно ми е.

Защо, бе
Бетоне?
Какво ти пре
чи?

Бетоне?
Какво ти пре
чи?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- яхнала метлата
- В началото бе словото
Възмутително?! И защо само в понеделник?peterdi написа:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/11/3 ... 2010.81667
Всеки понеделник студентите трябва да бъдат облечени в издържано бизнес облекло. То изисква жените да бъдат делово облечени в костюм в две или три части (сако, блуза и пола или сако, блуза и панталон) в неутрални цветове, прическите им да са прибрани, а обувките - елегантни.
Жалко..Липсват предписания, колко дълги да се поддържат ноктите, парфюм може ли или не може, колко силен да е, гримът позволен ли е или не е позволен
A имат ли право да се усмихват студентите, защото това май не е много делово.. Или да ги пращаме директно в Либрия ?
Последно промяна от яхнала метлата на 02 Дек 2009, 15:00, променено общо 1 път.
Това, което гъсеницата смята за "край на света", Бог нарича "пеперуда".
ВОДА
НЕ ОТВАРЯЙ!!!
А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
ВОДА
НЕ ОТВАРЯЙ!!!
А ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ДА ГО ОТВАРЯШ!
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
Айде бе, дрескод.... Както си реша, така ще се обличам. Положил съм си изпита, платил съм си таксата, идвам си на лекции - както ми е удобно, така ще си ходя.
Ако съм адския рапър или рап-фен, ще ходя като такъв и да си гледат работата. Ще имаме още 40 години да се обличаме както изискват работата, службата, културните мероприятия и т.н.
Тъкмо се бях зарадвал, че горе-долу в СУ те ценят първо по акъла, а после по това как си се бил обличал, и наличието на разни странно-облечени шемети из ФМИ го потвърждава... а и забавлява.
В УНСС да се спасяват.
Ако съм адския рапър или рап-фен, ще ходя като такъв и да си гледат работата. Ще имаме още 40 години да се обличаме както изискват работата, службата, културните мероприятия и т.н.
Тъкмо се бях зарадвал, че горе-долу в СУ те ценят първо по акъла, а после по това как си се бил обличал, и наличието на разни странно-облечени шемети из ФМИ го потвърждава... а и забавлява.
В УНСС да се спасяват.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Кое е истината?PANZER ELIT написа:Със забрана за писане съм - да, но няма да удостоя правото на много хора да говорят простотии без да им се каже истината.
Да ми се хилиш като пача с главни букви, защото не разбираш и не одобряваш моята гледна точка,
обаче да се мазниш в темите, в които обявяваш своята кандидатура за член на СС?
Да твърдиш, че "ректорът на учебното заведение решава да създаде правилник" (одобряваш ректорското решение),
обаче да не си доволен, когато ректорът реши да ореже стипендиите (тук вече не го одобряваш)?
Банът ти не е защото си мислиш, че си "неудобен". Дрън-дрън. Ако е така, аз трябваше да бъда изгонен от страната.
Хайде сега и по темата.
"Dress-code" (правилник за външния вид, по-става, а?) цели да подчини всички засегнати да се обличат и да изглеждат така, както повелява (и си внушава) неговият автор. Всички трябва да изглеждат "добре" (според автора). Както на много места в "обществото", тук също всички трябва да бъдат еднакви. Естествено, членовете на стадото са дресирани, че тяхната гл точка е единствено правилната и си позволяват да оценяват другите по това дали те са като тях. Връх на свинщината е когато някои от тях сами поискат някой друг да им определи правила, които да важали за всички, мн ясно (щото щом е добре за тях, значи е добре за всички, т.е. останалите не са важни, нали така).
Това малоумие е навсякъде из "престижните" фирми, към които сигурно много от вас нямат търпение да хукнат. И не след дълго няма да имат търпение да ги пуснат оттам и повече никога да не се обръщат назад. Само че нали "по дрехите посрещали".. Глупости.
"По дрехите посрещат" тези, за които няма нищо друго нито пред очите им, нито в главите им. Това - първо.
Днес - в УНСС, утре и на други места. Това - второ.
- PANZER ELIT
- В началото бе словото
Аз си качих снимката и не се правя на голяма работа зад клавиатурата, направи го и ти, пък по СУ ще се разберем, става ли?
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Написах ти ЛС. Коментирах всичко тук не защото искам да се крия зад клавиатурата, а защото то е оттук, а не от СУ; не смятам, че обратното е редно.
Мислех, че ме познаваш. Още веднъж извинявай.
Мислех, че ме познаваш. Още веднъж извинявай.
- PANZER ELIT
- В началото бе словото
Ш'са обърна към мод'уето,
ш'си изчакам наказанието до понеделник, само се старайте да няма обиди към мене. Или който и да е друг, разбира се
ш'си изчакам наказанието до понеделник, само се старайте да няма обиди към мене. Или който и да е друг, разбира се
А всъщност реално ли ще е налагането на този дрескод?
Сузана
Сузана
www.pisa4i.com - страхотни дипломни, курсови, проекти
www.pisanediplomni.com - реферати, тези, разработки и теми
Учи правилно, за да успееш по-рано...
www.pisanediplomni.com - реферати, тези, разработки и теми
Учи правилно, за да успееш по-рано...