ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009

Мнение от Митре_Влаха »

Cheery написа:
А знаеш ли къде ще бъде ЦСИК на 2 дек? Иска ми се освен на броенето в моята секция да присъствам и на окончателното броене и вписване на резултатите в "централната". Не ми е известно някъде да пише, че не може. Но ако намериш такъв текст в правилника на СС - моля те, пиши.
Мерси :)
Аз като се записвах ми казаха, че не мога да присъствам на броенето, но не можаха да ми изтъкнат причина. Ако някой все пак намери правилник на СС - нека сподели :)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
Leom
Пишете, о, братя

Мнение от Leom »

Представяте ли си, ако тези в Студентския съвет наистина се опитват да ограничат достъпа на заинтересованите /в т.ч. и наблюдатели-доброволци/ до процедурите и документите за провеждане на изборите? Какво означава това?
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

Че всичко е пълен та*ак. Изненадан ли си?
piarsing
В началото бе словото

Мнение от piarsing »

МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА,
ДОПУСКАТЕ ОГРОМНА ГРЕШКА!!!
ИЗБОРИТЕ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОСЛЕДИ ОБЕКТИВНОСТТА НА КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ!!!

ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА УНИВЕРСИТЕТА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ!!!
Христо-Димитров-ИФ
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: втори

Мнение от Христо-Димитров-ИФ »

Що се отнася до ИФ аз и още 2 кандидата за СС ще бдим през целия изборен ден до урната в която се подават гласовете за да съблюдаваме честността. Също и после ще присъстваме на броенето или поне ще се опитаме. Май трябва наистина радикални мерки да предприемем за да успеем да опазим вота от подменяне и опорочаване.
Дерзайте!
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Cheery написа:А знаеш ли къде ще бъде ЦСИК на 2 дек? Иска ми се освен на броенето в моята секция да присъствам и на окончателното броене и вписване на резултатите в "централната". Не ми е известно някъде да пише, че не може. Но ако намериш такъв текст в правилника на СС - моля те, пиши.
ЦСИК трябва да е в офиса на СС след 5 часа. Там ще станат известни и официалните резултати. Преди това не знам къде ще са.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Относно моята кампания, мисля, че направих каквото можах, като се има предвид, че колегите от Португалска филология, всички курсове са всичко на всичко 30 човека (а на лекции идват не повече от половината), а всичките ми приятели, които ме познават добре и биха гласували за мен са в други факултети. Явно, че тук вече участва донякъде и факторът "късмет" :roll:
Няма невъзможни неща!
Аватар
Ratnik
В началото бе словото
Специалност: Археология

Мнение от Ratnik »

Zahariev написа:Оф, Миро т'ва да не си ти, бе ?
Хитлеро-фашисти, национализмът и социализмът не са политика, те са общонационално самосъзнание.
Те са глупост, с която България не трябва да си има вземане - даване.
А иначе те СА политика, защото политиката сформира общонационалното самосъзнание.Самосъзнанието е РЕЗУЛТАТ от политиката.
За нихилистите и самата идея за свободна и просперираща България е глупост. За национализма няма ляво, дясно, умерено, широко и т.н., или имаш българско самосъзнание, или не.
Митре_Влаха написа:
Cheery написа:
А знаеш ли къде ще бъде ЦСИК на 2 дек? Иска ми се освен на броенето в моята секция да присъствам и на окончателното броене и вписване на резултатите в "централната". Не ми е известно някъде да пише, че не може. Но ако намериш такъв текст в правилника на СС - моля те, пиши.
Аз като се записвах ми казаха, че не мога да присъствам на броенето, но не можаха да ми изтъкнат причина. Ако някой все пак намери правилник на СС - нека сподели :)
Кандидатите имат право на застъпници, които ще се запишат при изборната комисия.
Аватар
LillyD
В началото бе словото
Специалност: Индология

Мнение от LillyD »

Leom написа:Представяте ли си, ако тези в Студентския съвет наистина се опитват да ограничат достъпа на заинтересованите /в т.ч. и наблюдатели-доброволци/ до процедурите и документите за провеждане на изборите? Какво означава това?
Далеч не си го представям, направо го виждам, както и всички ние! Не е адекватно да няма никъде достъпна информация за СС - на сайта на СУ думичка няма, те самите нямат сайт, нямат брошури, нямат листовки, нямат плакати, нищо няма! Ако shayne не беше сложил на подписа си, че ще има избори и че е кандидат, аз нямаше да знам, а оттам - вероятно и цял ЦИЕК, защото никой не се беше сетил (в офиса на СС дори не знаеха, че има ЦИЕК и какво е това) да разлепи плакати при нас. Явно наистина им е удобно да има максимално малко запознати с нещата, за да няма кой да се кандидатира и респективно да има и по-ниска избирателна активност. Затова през последните дни апелирам всички познати просто да гласуват, да се види, че студентите имат отношение към СС. И искрено се надявам нещата след тези избори да се променят, защото сегашната ситуацията не изглежда никак добре :(
Лилия Драгоева
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК

Избори - 02.12.2009г.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Когато се записвах за кандидат в офиса на СС ми казаха, че аз не мога да присъстват на броенето и вписването на изборните резултати, защото съм кандидат. Попитах ги кой може и откровено агресивният им отговор беше, че това трябва да е мой застъпник, който аз съм посочил в деня на изборите пред комисията, която оглавява секцията на моя факултет. И все пак мисля, че това не е редно, никъде не е упоменато такова нещо и ще нахалствам да гледам какво става. Съветвам ви и вие да дойдете в 5 пред офиса на СС и най-добре да проследите къде отиват урните, защото като нищо може да решат да провеждат броенето другате. Ххаха в къв свят живеем само... :lol: Успех !
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

LillyD написа:И искрено се надявам нещата след тези избори да се променят, защото сегашната ситуацията не изглежда никак добре :(
Ха дано, ма надали :lol: Готова ли си да ги бориш с други (аналогични ;)) средства [извън изборите, които винаги могат да бъдат изопачени в полза на властта]?

Иска ми се да ми отговориш с "да". Сериозно. Няма да го приема, че искаш да докопаш кокала на всяка цена.
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Митре_Влаха »

G__ написа:Когато се записвах за кандидат в офиса на СС ми казаха, че аз не мога да присъстват на броенето и вписването на изборните резултати, защото съм кандидат. Попитах ги кой може и откровено агресивният им отговор беше, че това трябва да е мой застъпник, който аз съм посочил в деня на изборите пред комисията, която оглавява секцията на моя факултет. И все пак мисля, че това не е редно, никъде не е упоменато такова нещо и ще нахалствам да гледам какво става. Съветвам ви и вие да дойдете в 5 пред офиса на СС и най-добре да проследите къде отиват урните, защото като нищо може да решат да провеждат броенето другате. Ххаха в къв свят живеем само... :lol: Успех !
Колега, аз ще дебна цял ден долу тия льольовци да не направят някоя шмекерия - ела да ми прави компания :)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Ваня Чукова
В началото бе словото
Специалност: химия
Курс: четвърти

Мнение от Ваня Чукова »

Днес – 01.12.09 г., от Студентски съвет ми се обадиха и ми казаха че в моя факултет (Химическия) няма да се проведат избори, понеже аз съм единствен кандидат. За да се проведат избори в химическия факултет (ХФ), според тях трябва да има поне трима кандидати. От Студентския съвет ми казаха още, че като представители от ХФ ще останат предишните, чиито мандати са вече изтекли. Аз попитах дали не може все пак и аз да стана представител. Получих отговор, че през март 2010 г. месец ще има частични избори, и тогава евентуално мога пак да се кандидатирам.
Но би трябвало след като има по-малък брой желаещи, да влазат всички кандидати и в последствие влизат и допълваща квота, която е добавена на следващи частични избори.
Не могат да ми откажат участие в СС, само защото няма с кого да се съревновавам.

Ако има хора от други факултети със същия проблем нека ми пишат лично!
hipnotick (a) gmail.com
Последно промяна от Ваня Чукова на 02 Дек 2009, 00:49, променено общо 2 пъти.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Това е абсурдно! :shock: :shock: :shock: :shock: Даже нямам думи да го опиша. Оплачи се навсякъде, където можеш, докато е време. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Директно на Ректора. Утре има и АС! Разбишкайте ги тези негодници! :evil: